De HyperX SoloCast is het ideale instapmodel. Ben je op zoek naar een goedkope microfoon zonder toeters en bellen, die niet onaardig klinkt? Zoek niet verder. Het volume is wat mager, maar het geluid is - gezien de prijs - opvallend goed. Je mist wat functionaliteit, waarbij we zelf vooral de hooftelefoonuitgang missen. De SoloCast heeft echter wel een erg prettige mute-knop. Dus als je die uitgang en bijbehorende volumeregeling niet mist, is de SoloCast zeker aan te raden. Het is ook prettig dat hij makkelijk onder een monitor past en op een boomstand te plaatsen is. In beide gevallen is het kleine formaat een pluspunt. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Erg fijne microfoon, gekocht op een black friday sale bij HP voor 29 euro, normaal word de mic verkocht rond de 40 euro, soms voor 35. Voor dat geld is het een fantastische microfoon die goed klinkt, plug & play is, en een kleine mic die je overal kan plaatsen op je bureau zonder dat het te veel ruimte inneemt.
De Mute knop bovenop de mic is ook heel prettig, dit gebruik ik zelf vaak en ben er erg tevreden over. So far heb ik hem 3 dagen in bezit en ik ben er super tevreden over. Voor een goede mic on-a-budget kan ik dit zeker aanraden!
Prima microfoon maar moet wel van het bureau getild worden tegen doordreunen van toetsenbord.
Ik gebruik zelf deze: https://www.amazon.nl/Falcon-Eyes-NMBG48M-Tafelklem-CL-35FL/dp/B004YIU3GK
Out of the box vangt het erg veel omgevingsgeluid en trillingen op, bijvoorbeeld van het typen op je toetsenbord.
Kwaliteit is best goed voor de prijs, het klinkt best oké als ik er naar luister met een voiceloopback.
Ik gebruik RTXVoice om achtergrondgeluiden te filteren.
De HyperX SoloCast is een mooi product met een bijzonder groot probleem. De microfoon klinkt permanent alsof hij in een badkamer staat. De hoeveelheid echo die de microfoon opvangt is groot en door het ontbreken van software van de fabrikant is er ook "out-of-the-box" niets aan te doen.