Het ziet er mooi uit. Het toetsenbord is slap en beweegt met de aanslag en mist finesse. Hij maakt te veel herrie met typen en voelt goedkoop en plastic aan. Het gewicht is ongeveer 1,4x zo groot als de iPad!!! Dat is echt in mijn ogen vreemd. (Totaal 1,1kg)
Om mijn ervaring te verbeteren, maak ik gebruik van een Logitech-folio met muispad en verlicht toetsenbord in combinatie met deze iPad. Het toetsenbord is comfortabel en voelt stevig aan. Het nadeel is dat de folio de toch al zware tablet nog zwaarder maakt, dus houd daar rekening mee.
Ik heb ervaring met de Logitech-folioversie voor de iPad 2017, maar dat was een waardeloos prul omdat de plastic behuizing snel kapot ging. Hoewel ik dit niet direct kan vergelijken met de kwaliteit van deze variant, maakt het me wel sceptisch over de kwaliteit van dit exemplaar. Ik verwacht dat de stoffen hoeken en het scharnier na anderhalf jaar slijtage zullen gaan vertonen. Ik zal in de loop van de tijd een update geven of dit daadwerkelijk het geval is.
Wat ik opmerkelijk vind aan deze folio, is dat de volumeknoppen + en - omgedraaid zijn.
Een hoogwaardige case met subliem en compleet toetsenbord plus gevoelig trackpad waardoor de ipad air nagenoeg een laptop wordt. De helft van de prijs tav magic keyboard en meer mogelijkheden door bovenste rij functietoetsen die magic keyboard niet heeft. Deze hoes is echter wél zwaar maar biedt daardoor meer bescherming.