De muis is zeer prettig in gebruik, ik was er snel aan gewend. De trackball voelt soms nog inaccuraat, maar dit kan ook PEBCAK zijn. Persoonlijk vind ik de 3D-geprinte standaard een cruciale toevoeging waardoor de muis nog prettiger in gebruik is. Ik vind de prijs/kwaliteitverhouding uitmuntend! Benieuwd? Lees verder!
Pluspunten
Ergonomisch verantwoord
Prijs
Gebruiksgemak en lage learning curve
Verwisselbare AA-batterij i.p.v. ingebouwde accu
Volledig kartonnen verpakking, alleen plastic tabje bij de batterij
Met 3D-geprinte 45 graden wig nog prettiger om mee te werken
Minpunten
Geen knop bovenop om te wisselen tussen computers
Niet de mogelijkheid voor een ‘vliegend’ scrollwiel
Nieuwere/Veiligere Bolt alleen voor de For Business uitvoering
Na ervaring te hebben met meerdere trackballs van Logitech kan ik wel zeggen dat dit type ook een aanrader is, kijkend naar de prijs. In de review vergelijk ik deze trackball met zijn duurdere broer de MX Ergo en beschrijf ik mijn ervaringen met 3D prints om beide modellen in een betere stand te krijgen.
Pluspunten
Goede prijs/kwaliteit, veel goede eigenschappen van zijn grote broer
De dongle kun je in de behuizing stoppen, handig voor als je hem mee wilt nemen
De rubberen onderkant houd hem goed op zijn plaats
Bruin karton is een duurzame verpakking
Minpunten
Standaard is de hoek klein (ik raad aan om een 3D print te maken)
Hij werkt op een AA batterij (kun je ook een voordeel vinden)
Horizontaal scrollen is alleen mogelijk op een niet-handige manier
Ik ben muislinks en merk dat mijn onderarm soms wat belast voelt. De muis rechts is even wennen maar het is een soepele switch. Heerlijk gevoel dat ik mijn polsen gewoon kan laten liggen als ik zit te klikken.
Gemiste kans. Vergeleken met de duurdere MX Ergo vind ik deze een stuk fijner in gebruik (geen hele grote handen). Ik heb veel meer controle met de bal. Maar, heel flauw, met de software kun je eigenlijk niks instellen. De knoppen niet configureren of zelfs het scrollwiel in richting aanpassen.
Oncomfortabel. Vergeleken met de MX Ergo, ligt deze niet fijn in de hand. In plaats van een neutrale positie, heb ik het gevoel mijn hand naar rechts te buigen (ulnar deviation). De trackball zelf maakt ook een schrapend geluid (tevens bij de MX Ergo ook). Perixx Peripro aftermarket bal aangeraden.
Dit exemplaar bevalt niet, de bal loopt niet soepel. Veel minder goed dan de vorige die jaren meeging, ben teleurgesteld. Ga naar een ander merk uitkijken.
Pluspunten
nvt
nvt
Minpunten
onbruikbaar
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Heb jij ook een Logitech M575 Ergo Wireless trackball Grafiet?