Gebruikers

Score: 4
18 reviews

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Prijs
€ 19,95
Specificaties Multi-sensor (Multi prot.) - Bekijk alle specificaties
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
9
Score: 4
5
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
+3
Techrvw 26 juli 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Techrvw schreef afgelopen jaar 2 reviews, waarvan 100% gesponsord.

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Eindelijk eens een plant in leven houden met de Xiaomi VegTrug Flora. Door de database van ruim 6500 planten, zit jouw kamerplant er hoogst waarschijnlijk tussen en krijg je dus gericht advies over zonlicht, vocht, temperatuur, en bodemmeststof. Alles wat je nodig hebt om je plant in leven te houden.

Pluspunten

  • Prijs is betaalbaar, €24,95 bij XiaomiProducts.nl
  • Enorme database met planten
  • Batterijduur (verwacht 1 jaar)
  • Mooi design
  • Software werkt goed en simpel

Minpunten

  • Plastic design
  • IPX4 rating, welke hoger zou mogen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Janssen12 6 december 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Ik heb deze op de XiaomiProducts website gezien en dacht, waarom niet... Nou, eens in huis en al een week met het spelen. Ik gebruik het om een tropische plant in de donkere NL winter levend te houden.

Pluspunten

  • heeft een zeer grote databse van planten
  • Makelijk te gebruiken en verbinden
  • Geeft gebruikbare waardes
  • Goede grafieken en geschiedenis

Minpunten

  • verhoogde rechten geëist bij eerste verbinding om firmware te upgraden
  • niet voor gebruik buiten (niet waterdicht)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

Moppersmurf51 6 januari 2023 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Het toevoegen in de app ging eenvoudig en zonder problemen. Vervolgens heb ik de sensoren toegevoegd aan Home Assistant. Ik zie in de app dat er te weinig plantvoeding aanwezig is. De app houdt géén rekening met het seizoen, het advies van een sensor kan je plant slopen.

Pluspunten

  • Snel verbonden met de app
  • Sterk bluetooth signaal
  • Ziet er degelijk uit

Minpunten

  • Geen seizoen dus foute adviezen.
  • half Nederlands / half Engels
  • 2 jaar geleden laatste update app

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 2
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
MB93 28 november 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Echt een super uitvinding. Je plant blij veel langer in leven. Super fijn dat je weet wat de plant nodig heeft.

Pluspunten

  • Duidelijk in gebruik
  • Mooi design
  • Lange batterijduur

Minpunten

  • Nog niks

Eindoordeel

Score: 5
kai 12 november 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Bij ontvangst werkte hij helaas niet. Batterij vervangen en ook daarna werkte hij nog steeds niet. Erg jammer :(

Pluspunten

  • werkt niet

Minpunten

  • werkt niet

Eindoordeel

Score: 2
umii304 13 oktober 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Great Product to own especially for taking care of demanding plants

Pluspunten

  • Easy to find plant
  • tells you real tiem what your plant need

Minpunten

  • LIght issues depneds on if devi ce is in shade

Eindoordeel

Score: 5
Basenji 21 september 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Klein,niet storend apparaatje om, zonder groene vingers te hebben, toch kamerplanten goed te kunnen verzorgen.Bijbehorende app heeft enorm grote database waarin nagenoeg alle (ook de bijzondere) kamerplanten staan. Zelfs voor mij als digibeet makkelijke installatie en bluetooth koppeling. Heb er meteen nog twee besteld!

Pluspunten

  • Minuscuul apparaatje
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Zeer vlotte levering

Minpunten

  • Geen tot nu toe

Eindoordeel

Score: 4
felix63 21 september 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Prima betrouwbare hygro/termometer voor de plantenpot. Te gebruiken met app of in combinatie met Home-assistant. Levering door TechPunt/XiaomiProducts is betrouwbaar.

Pluspunten

  • Solide levering
  • Betrouwbaar
  • Lange batterijduur

Minpunten

  • App is wat beperkt

Eindoordeel

Score: 5
DenBeiren 4 september 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Ik stond in twijfel of deze dingen hun geld waard zouden zijn,.. het is een "duur" ding voor "een plantje" Via techpunt de goedkoopste deal gedaan, (beter dan via "Ali" te gaan en dan een lange baard te krijgen tot wanneer ze in een grijs envelopje aankomen. Super produkt!

Pluspunten

  • werkt
  • onopvallend

Minpunten

  • geen constante verbinding indien ver verwijderd

Eindoordeel

Score: 5
conradh 30 juli 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Kwam snel over de post via techpunt.NL Snel gekoppeld aan mijn iPhone in de app. Nu 3 dagen in gebruik. Alles loopt prima. Ik wil hem nu gaan koppelen aan Home Assistant. Benieuwd of dat gaat lukken omdat Bluetooth niet zo’n reikwijdte heeft. Kwaliteit ziet er goed uit.

Pluspunten

  • Design
  • Handleiding
  • Geeft veel informatie

Minpunten

  • Bluetooth

Eindoordeel

Score: 5
Kid Ruchtie 5 april 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

De Xiaomi flora plantsensor is een handig hulpmiddel. Om het te ervaren heb ik 1 aangeschaft via Amazon. Het gebruik is simpel d.m.v. een bijbehorende app met een uitgebreide database aan planten. Inmiddels weer 2 stuks besteld via Xiaomi Products.nl.

Pluspunten

  • prijs
  • toepasbaarheid
  • grote database van planten
  • prijs is in verhouding met kwaliteit

Minpunten

  • veel aanbod op de markt

Eindoordeel

Score: 4
Thijs_01 15 januari 2022 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Was in het begin erg kritisch over de plantesensor van Xiaomi. Maar is makkelijk te installeren en geeft toch een duidelijk beeld waar de plant behoefte aan heeft. Hopelijk lukt het me dit keer wel een plant te verzorgen ipv te verzuipen.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Duidelijk inzicht wat de plant wil

Minpunten

  • Misschien iets van een zonnecel toevoegen ipv batterijen

Eindoordeel

Score: 4
jorno 1 december 2021 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Fantastisch product! De sensor is vrij subtiel en meet vochtigheid, licht, voeding en temperatuur. De meeste planten zitten in de app die dan bekijkt vb hoe vaak je plant water nodig heeft. Je krijgt dan meldingen via bluetooth wanneer er actie nodig is (vb water geven)

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs
  • Onopvallend / mooi design

Minpunten

  • Af en toe geen bluetooth signaal

Eindoordeel

Score: 5
peterhunor 13 mei 2021 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Een prima product voor een aardige prijs. De app is super handig, je hebt daar heel veel informatie over hoe je voor jouw planten moet zorgen. Je krijgt geen notificaties van de toestand van de planten, maar dat blijft het grootste minpunt.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Redelijk goedkoop
  • Zeer praktisch voor tuiniers

Minpunten

  • Geen notificaties

Eindoordeel

Score: 4
gerritjandbruin 8 mei 2021 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Leuke gadget om eens uit te proberen. Makkelijk te plaatsen. Helaas kreeg ik 'm nog niet gekoppeld met Android 10, maar wel met Android 8. Vandaag begonnen met meten met sinaasappelboompje wat niet zo wil, dus ik ben benieuwd wat eruit komt! Wil 'm later ook aan Home Assistant koppelen.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Database in app

Minpunten

  • Connectie via Bluetooth, dus beperkte range
  • Werkt niet met Android 10 (lijkt het)
  • App wil locatietoegang

Eindoordeel

Score: 3
Fotten 15 april 2021 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Klein degelijk product en makkelijk te installeren. App is vrij duidelijk en het koppelen via Bluetooth ging erg gemakkelijk. Geeft zeer nauwkeurig aan: vochtigheid, zonlicht, voeding en temperatuur. Batterij na een week ca. 45% (geeft de app ook aan). Ik hoop dat deze niet volledig vol was bij aanschaf :)

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Handige app
  • Makkelijk koppelen

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
SipkeW 7 april 2021 Product gekocht

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Prima product waar ik zeer tevreden mee ben. Het geeft een goed inzicht in een aantal factoren die voor de plant van belang zijn. Op deze manier kan ik de plant beter verzorgen. Ik zal zeker meer van deze sensoren kopen om de planten thuis in uitstekende conditie te houden.

Pluspunten

  • Goede controle

Minpunten

  • Geen database gevonden

Eindoordeel

Score: 5
AceAceAce 24 december 2020 Product gekregen

Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor

Gekregen voor kerst 2019. Inmiddels al een half jaar niet meer in gebruik omdat de batterij snel leeg is en lastig te vervangen, de BLE koppeling en synchronisatie is niet snel. Een veelvoorkomende Yucca plant die wij hebben staat niet in de DB. De portal is wel eens offline

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Leuke gadget voor een tijdje

Minpunten

  • Batterij snel leeg
  • Slechte connectie
  • Langzame sync

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Vegtrug Flora Plant Sensor?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee