Reviews door gebruikers

Anoniem: 155137
16 juli 2007

Creative Zen Stone 1GB Zwart

In den beginnen...
Ik heb twee jaar lang een iPod Nano gebruikt die een keer stuk is gegaan onder garantie en een keer niet onder garantie...
Vermits ik op deze nano meestal gewoon op shuffle drukte en nooit naar het scherm keek, dacht ik meteen als opvolger aan de iPod Shuffle. (80€)
Maar omdat ik nu Ubuntu gebruik en de iPod vooral bedoeld is voor iTunes, zocht ik naar een alternatief.

En toen was er Stone...
Deze Zen van Creative heeft ook 1GB opslag en is even klein en eenvoudig als de iPod Shuffle maar is wel de helft goedkoper!
Eenmaal ik het Led-systeem door had was er niets meer aan.
Wel had ik de 1ste keer toen ik het op Linux aansloot een probleem met het afkoppelen maar na de firmware te hebben geüpgrade mbv windows was dit verholpen.

De Stone werkt met een niet uitneembare lithium baterij maar dit geeft geen problemen omdat het makkelijk de beloofde 10 uur speeltijd behaald.
De bijgeleverde oordoppen voldoen aan de verwachtingen, ze zitten comfortabel maar zijn van mindere kwaliteit.
Net zoals met de meeste mp3's kan je de muziek er gewoon op copiëren met je filemanager en tevens gebruiken als draagbare hardeschijf.

Hiermee durf ik te beweren dat de iPod Shufle een alternatief wordt voor...

Pluspunten

• klein en licht
  • eenvoudig te gebruiken
  • goede kwaliteit
  • 50% goedkoper als iPod Shuffle

Minpunten

• tijdens het opladen geen afspeel mogelijkheden
  • standaard firmware is buggy (in linux)

frankie666mic
22 december 2022 Product gekocht

Creative Zen Stone 1GB Zwart

Ik heb in 2008 2 Zen Stone's gekocht bij een speelgoedwinkel voor €7,50,- per stuk.
Ik kende het merk Creative (Labs),en dacht: dit is een goede deal! En dat is het ook gebleken. Anno 2022 gebruik ik hem af en toe,en geniet van het mooie geluid.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Superieur geluid
  • Makkelijk te bedienen
  • Batterij na 14 jaar: 8 uur

Minpunten

• Niet krasbestendig
  • Dopjes zitten bij mij niet heel fijn

Heb jij ook een Creative Zen Stone 1GB Zwart?