De Kingston KC2500 is ontegenzeggelijk de snelste PCIe 3.0-ssd die je kan kopen. Op elk vlak behalve ruwe doorvoersnelheden verslaat hij zelfs sommige PCIe 4.0-ssd’s. Nadat Samsung in feite gedurende het hele PCIe 3.0-tijdperk de benchmarkgrafieken heeft aangevoerd, is dat toch een noemenswaardige prestatie. Lees verder »
Deze gekocht om tweede oudere systemen met (cpu) onboard gpu (3570k, 4770k) een upgrade te geven.
Het zijn hele snelle PCI-E 3.0 ssd's; met PCI-E 3.0 Nvme adapter zie ik 2900mb's read en 1200mb's write (4770k systeem en CrystalDiskMark).
Temp niet boven de 47 graden zien komen, zonder extra koeling.
Pluspunten
Hele snelle pci-e 3.0 ssd
Temperaturen maximaal 47 graden (HWiNFO64) in PCI-E adapter, grote ATX behuizing en dus niet opgesloten achter een videokaart o.i.d.
5 jaar garantie
Minpunten
Heatsink compatibility... deze SSD heeft veel SMD componenten op de achterkant. Ik denk dat enkel de goedkopere heatsinks met elastiekjes of heatsinks bij een mobo meegeleverd bruikbaar zijn. Aanvullend: iets met kabelbinders fixeren of bijvoorbeeld de Be Quiet! MC1 series zou ik afraden/kan waarschijnlijk niet.