Ik heb de Creative fatal1ty ergens midden 2009 gekocht bij Informatique, hij ligt dus al ruim 4 jaar op mijn bureau en ondertussen heb ik een heuse haat/liefde relatie ontwikkeld met deze goedkope headset Het gebruik van de headset De headset is erg recht toe recht aan, de roze plug is voor de mic en de groene is uiteraard voor de speakers. Op de draad zit echter ook een volume regelaar met daarnaast een on/off switch voor de mic. De mic kun je tevens losmaken van de headset waardoor je een koptelefoon overhoudt. Volgens mij moet de headset over-ear gedragen worden maar naar mijn mening isoleert hij niet goed en over de speakergrills zit slechts een dun laagje stof waardoor het deel van je oor dat hier contact mee maakt pijn...
Dit is mijn eerste Review op Tweakers.net, en hoop dus op was positieve of negatieve feedback! Features Deze headset bevat redelijk wat features, zoals een bediening van het geluid en een verwijderbare microfoon. Vooral de kabel met volumeregelaar en muteschakelaar voor de microfoon zijn erg handig! De kabel is ook lekker stevig afgewerkt, met zuurstofvrijkoper en vergulde stekkers voor communicatie zonder geluidsvervorming. Tevens is de kabel 2.5 meter lang, wat Geluidsweergave De geluidsweergave is prima, ik kan deze headset daarom ook aan iedereen aanraden. In-game is hij geweldig, je hoort nu eindelijk de andere online spelers lopen en zelfs door de muur heen! Dit scheelt je erg veel levens! Ook buiten games, gewoon voor...
Prima headset voor de prijsrange van 25-40 euro. Grootste nadeel is dat hij wat strak zit op je hoofd.
Deze headset heeft een uitstekende bouwkwaliteit die weinig andere fabrikanten kunnen evenaren voor deze prijs. Ikzelf heb hem al 3 jaar in gebruik en alles werkt nog steeds perfect.
Voor de prijs een goede headset. Hij zit goed en het geluid is degelijk. De bouwkwaliteit is wel minder en de kabel breekt snel. Een aanrader als je een budgetheadset zoekt.
Ik heb deze headset nu 2 keer gekocht (Stond op de eerste). Graag zou ik ooit een betere aanschaffen maar dat is nu nog niet tot de orde (arm enzo). Gaat vrij snel kapot maar voor de prijs is het een prima headset.
Ik heb de Creative Fatal1ty Gaming Headset nu ongeveer 3 jaar en ben er over het algemeen tevreden over.
What's in the box?Hoofdtelefoon zelfMicrofoonHandleidingenEen zak om de headset op te bergen2.5meter lange kabelFeatures
Hoewel het hier om een vrij goedkope headset gaat is deze toch uitgerust met een paar leuke features. De afneembare micro is zeer handig. Wanneer je de headset enkel als hoofdtelefoon wil gebruiken is dit dus perfect mogelijk.
Een andere leuke feature is de schakelaar voor het aan en afzetten van je micro. Wanneer je snel even je micro wil muten verschuif je de schakelaar. Zo kan je binnen enkele seconden je mic muten.
Geluidsopname / Geluidsopname...
URifHI4R Inleiding Ben je opzoek naar een goedkope maar kwalitatief goede headset. Dan is de Creative Fatal1ty Gaming Headset precies wat je zoekt! Het prijskaartje is namelijk heel erg redelijk voor een headset die zo goed presteert. Specificaties: (Creative website) Oortelefoon Drivereenheden: neodymiummagneet van 40 mm Frequentieweergave: 20 Hz tot 20 kHz Impedantie: 32 ohm Gevoeligheid (1 kHz): 110 dB/mW Microfoon Microfoontype: ruisonderdrukkende condensator Frequentieweergave: 100 Hz tot 15 kHz Impedantie: < 10 kohm Gevoeligheid (1 kHz): -40 dBV/Pa Snoerlengte: 2.5 m kabel van zuurstofvrij koper Input/Output-aansluitingen: vergulde stereoministekkers van 3.5 mm Nettogewicht: 200 g (zonder verpakking)...
Omdat mijn oude Sennheiser het na een maand of 7 had begeven had ik een nieuwe koptelefoon nodig. Ik wou ook graag een microfoon erbij, dus het werd werd een headset. Omdat vrienden van mij deze koptelefoon al hadden (niet met 3,5 mm plug maar met een USB-aansluiting) was ik geïnteresseerd in deze koptelefoon. Ik heb uiteindelijk headset gekozen met 3,5 mm plug omdat ik deze nu ook kan uitsluiten op mijn mobiele telefoon.
Geluid
Het geluid is prima van deze koptelefoon. Ik houd er niet van als de bas te veel aanwezig is en dat is bij deze headset niet het geval. De bastonen zijn goed in balans met de andere tonen. Aan het snoer zit een volumeregelaar zodat je ook daarmee het volume kan regelen. De headset dempt de...
Algemene beoordeling
Goed. Prijs-kwaliteit verhouding is perfect van de headset. Voor weinig geld heb je toch een zeer goede headset die heel wat jaartjes mee kan.
Features
De belangrijkste feature vind ik de loskoppelbare microfoon. Perfect systeem, plug-and-play. Geen gezeur dat je microfoon in de weg zit met muziek luisteren. Voor de verstrooide mensen onder ons zal het alleen knap lastig worden om te bedenken waar ze het microfoon stukje hebben gelaten.
geluidsweergave
Voor deze prijs?: Uitstekend! Natuurlijk kan het altijd beter, maar voor deze prijs heb je een geweldig stukje geluid in huis. Hij redt het niet tegenover mijn audiolab boxen, maar dat hoeft ook totaal niet. Ik gebruik de headset meestal alleen...
Kwaliteit geluidsweergave Game. Vond ik zelf erg goed je kan ook goed merken dat de bass heel erg lekker en stevig is. bij gamen is het geweldig dat de bass zo goed is want als er dan iets ontploft merk je het enorm! verder klinkt deze headset gewoon prima. Muziek. Vond ik het erg goed klinken de bass de hoge tonen en de mid tonen zijn super! enige nadele is dat soms de bass meer overneemt maar light eraan welke soort muziek je speelt. X-Fi (geluidskaart) Het enige wat ik wel moet zeggen is dat deze headset meer tot ze recht komt als je een X-FI hebt want dan merk je wat deze headset allemaal kan. Heb het getest met een geluidskaart en natuurlijk met onboard en met de geluidskaart klonk deze headset echt enorm goed. Gebruiksgemak. Hij...
Inleiding
Een headset is belangrijk als je goed wilt game in team verband.
Het is een geweldige gaming headset, die ik al 1,5 jaar gebruik zonder problemen.
Geluid
De headset ondersteund 5.1, dit betekend niet dat de headset 5 kleine speakers bevat en 1 subwoofer. maar de kwaliteit van het geluid is vergelijkbaar met 5.1. Of misschien beter gezegd, het is een virtuele 5.1 sound headset. Het geluid is helder, zodat je echt alles kunt horen wat er gebeurd.
lay-out
Het is misschien niet de mooiste headset, maar hij zit heel fijn op je hoofd. Zelfs na 3 uur gamen heb je geen last van rode oren of wat dan ook. er zijn stofkussentjes aanwezig die goed omsluiten om je oren en ook eentje boven op je hoofd. Hierdoor kan je...
Nadat ik een lange tijd een Trust headset heb gebruikt, leek het mij eens tijd om een ' echte' headset aan te schaffen. De kwaliteit van mijn Trust liet namelijk te wensen over. Nadat ik een tijdje op Tweakers heb rondgesnuft, kwam de Creative Fatal1ty voor mij als de beste keuze naar boven. Waarom? Dat zal ik in mijn review even uitleggen. Algemene indruk Het pakketje kwam keurig op tijd. Nadat ik de bruine verzenddoos had verwijderd, kwam daar een prachtige, rood-zwarte doos uit. Prachtig verpakt. Natuurlijk heb ik snel de doos opengemaakt. De headset zag er echt geweldig uit. Zwart, met rode accenten. Hoewel het een plastic headset is, komt deze zeer robuust over. Ik ben niet bang dat deze snel zal beschadigen. De headset is...
Na al een tijdje op zoek te zijn geweest naar een betaalbaar headset kwam ik deze tegen bij de Dixons.
Nu was mijn ervaring met Creative niet heel erg goed, en in het verleden heb ik al eens een Fatal1ty muis gehad die van ellende uit elkaar rolde, maar een nieuwe kans wilde ik het wel geven. Volumeregeling in het snoer, afneembare microfoon met goed buigbare hals, comfortabele oorkussens en meer beloofde de doos. Ook was het een ‘Age of Conan’ certified headset en ontdanks dat ik die game nooit heb gespeelt, leek het me een naam die niet aan het eerste beste product verbonden is.
Thuisgekomen kwam ik nog een verassing tegen die niet heel opvallend op de doos staat aangegeven: een stevig etui om de headset in mee te nemen,...
Inleiding
Mijn oude Sennheiser PC140 headset was stuk gegaan, en ik had met spoed een nieuwe nodig. Dit was de enige headset die in de omgeving nog dezelfde dag te krijgen was, op het eerste gezicht aan mijn eisen leek te voldoen en daarnaast ook nog eens eigenlijk enkel positieve reviews had. Daarom heb ik deze besteld bij een internet winkel in de buurt (Digitique), en de headset dezelfde dag nog opgehaald.
De headset
De technische specificaties van de headset zijn (volgens de Creative website) als volgt:
Koptelefoon:
Drivereenheden: neodymiummagneet van 40 mm
Frequentieweergave: 20 Hz tot 20 kHz
Impedantie: 32 ohm
Gevoeligheid (1 kHz): 110 dB/mW
Microfoon:
Microfoontype: ruisonderdrukkende...
A little bit of history
Flashback naar een tijdje terug al, ik geloof maart 2008. Ik game al aardig veel en om mijn ouders te ontzien heb ik van hen een leuke headset gekregen. Die heb ik nou al een tijdje, maar zit niet echt lekker, en de behuizing valt om de haverklap uit elkaar. Dit deed mij besluiten om een zelf een kwalitatief goede, maar natuurlijk niet al te prijzige headset te kopen. Mijn oog valt op de Creative Fatal1ty Gaming Headset, en na online wat reviews te hebben gelezen heb ik hem daadwerkelijk aangeschaft. Sinds maart 2008 ben ik een fervent gebruiker van deze headset.
Prestaties
Mijn vader werkt in de muziekindustrie, en heeft zodoende een liefde voor geluid, en een behoorlijke stapel aan...
Algemeen Ik was op zoek naar een niet al te dure headset die toch goed was. Voordat ik deze headset had gekocht had ik een lidl headsetje maar die ging na 5 minuten pijn doen aan mijn oren dat was dus niks Na een tijdje zoeken een reviews lezen kwam ik op deze uit. Ik heb zeker geen spijt dat ik de headset gekocht heb. Productspecificaties (Gekopieerd van Creative website) OortelefoonDrivereenheden: neodymiummagneet van 40 mmFrequentieweergave: 20 Hz tot 20 kHzImpedantie: 32 ohmGevoeligheid (1 kHz): 110 dB/mWMicrofoon • Microfoontype: ruisonderdrukkende condensator • Frequentieweergave: 100 Hz tot 15 kHz • Impedantie: < 10 kohm • ...
Ik heb deze headset nu al ongeveer 3 à 4 maanden en dacht er maar eens een review over te gaan schrijven. Het feit alleen al dat ik er nu een review over ga schrijven geeft al aan dat ik er redelijk enthousiast over ben. Hier gaan we dan maar:
De Headset
De headset zit netjes verpakt in een doos met overal erop een foto van de beruchte Johnathan "Fatal1ty" Wendel. De microfoon zit er los bij die je er makkelijk in kan steken. Het koord is 2.5 meter lang, zelf vind ik dit geen ernstig probleem want dit is wel handig als ik van mijn bureau op moet staan om ergens even een pen te pakken oid. In het koord verwerkt zit een aan en uit schuif voor je microfoon en een volumeregelaar. Aan het einde van het koord zitten twee uitgangen. Één...
Aankoop
Voorheen had ik de Logitech Clearchat Comfort USB, deze had echter een los contact in de kabel. Dus wilde ik een nieuwe headset in dezelfde prijsklasse, maar wel zonder vervelende USB aansluiting. Toen heb ik deze headset gekocht omdat enkele vrienden hem ook gebruikten en er tevreden over waren.
Gebruik
Ik gebruik de headset vooral tijdens het gamen en filmpjes kijken, over het algemeen bevalt hij me prima op enkele kleine puntjes na.
Negatief
- Microfoon kun je niet omhoog schuiven, in plaats daarvan moet je hem er uit halen.
- Kwaliteit geluidsopname valt me wat tegen (slechter dan de Logitech).
- Zit minder comfortabel dan de Logitech, maar dit merk ik nauwelijks.
Positief
- Geen USB, maar...
De perfecte oplossing voor een gamer die krap zit.
Ik heb er 2-3 gehad, ik struikelde wel zo nu en dan over de draad dus ik had meerdere malen defecten. Het voornaamste defect was dat de interne verbinding van Mic kabel naar microfoon het niet meer deed. In andere woorden; de microfoon deed het nog wel los, maar niet in de headset zelf.
Een ander defect was dat de linkerspeaker het helemaal niet meer deed. Meestal heb ik gewoon met garantie een nieuwe gekregen, maar op een gegeven moment was er geen garantie meer en ging hij toch stuk.
De microfoon is redelijk, maar erg uniek in de manier waarop de stem wordt vervormd; een vriend had deze headset gekocht en ik herkende zijn stem opeens niet meer.
Ik heb deze headset 3 maanden terug gekocht omdat ik vaak in dezelfde ruimte als mijn vriendin spelletjes speel (dayz). Ik zocht iets goedkoops als een snelle oplossing. Ik werk al 6 jaar als dj en producer dus heb wel hoge eisen kwa geluid e.d. Ik wist dat dit niet heel veel soeps zou zijn maar ik had gewoon cheap een mic nodig.
Na alle positieve reviews verwachte ik wel een redelijk geluid van deze headset.
Maar eenmaal ingeplugged verraste deze Headset me enorm met z'n goede geluidskwaliteit!
Als muzikant heb ik al een hoop hoofdtelefoons versleten en heb echt al heel wat minder geluid gehoord in deze prijsklasse.
De microfoon is ook zeer redelijk voor spraak. een goede feature is dat de microfoon ook losgekoppeld kan worden zodat de headset als gewone hoofdtelefoon gebruikt kan worden.
Aan het draad zit ook nog een bediening met clip waarmee je de volume kan regelen en de microfoon aan en uit kan zetten.
Qua features dus een prima headset.
Het enige is dat je wel merkt aan de bouw kwaliteit dat het hier geen topmodel betreft. Maar ook die is bovengemiddeld...
die is een korte review
reden van aankoop:
ik wou een headset omdat op een gegeven moment mn ouders begonnen te klagen van al dat geschiet ( ik ben gamende scholier)
dus ik zocht een headset onder de €30
Inclusief microfoon
bedraad
een die niet te veel op je oren drukt tijdens langdurig gamen
en een knopje/draaischijf voor volumeregeling
en een stevige kabel ik rij namelijk erg vaak over mn kabels heen
en ik hou niet van een draadloze
uiteindelijk kwam ik uit bij deze headset
hij wordt standaart geleverd met een afneembare microfoon wat een plus punt is voor als je gewoon even muziek wil luisteren
toen naar de winkel gegaan van Mycom
en daar was hij volgens mij €20
heb hem nu al ruim een jaar en ben er nog steeds tevreden mee...
Mic is erg zacht
Ik heb speciaal deze gekozen omdat ik zat rond te kijken naar een headset en ik vond de rest er maar een beetje matig uitzien(in de winkels in mijn buurt) dus ik dacht laat ik deze maar nemen.
Ik moet zeggen dat het een heerlijke headset is. Ik durf bijna te zeggen dat ik liever met deze headset opzit dan met mijn surround sound. Dit omdat de zware bass lekker klinkt met al mijn muziek maar natuurlijk ook met alle geweerschoten dit geld natuurlijk ook voor zwaar ronken de motoren in race games.
Verder zit hij altijd lekker op je hoofd door de zachte onderdelen hoofdband/oortjes.
Ook is het heel handig dat je de MIC met een knopje makkelijk kan afsluiten. Dit vooral als je even met iemand wil praten die naast je staat en niet wil dat de...
Ik heb deze headset ongeveer 2 jaar geleden gekocht, dat was meteen ook de tijd dat ik serieus begon met gamen.
Voor spellen als call of duty 2 is dit een geweldige headset en je hoord er genoeg mee. Uiteindelijk heb ik wat mogen spelen met andere headsets die beter maar ook duurder waren, het heeft daarom lang geduurt voordat ik eindelijk een andere heb gekocht.
Puur en alleen omdat deze headset zo goed was voor waar ik hem voor nodig had.
t.v.v. een professionele (overleden) sennheiser HD-serie. Al 3 jaar in bezit. Plezierig draag comfort. Geluidsweergave ook erg goed voor PC/synth gebruik.
Prima geluid voor de prijs
Microfoon is goed genoeg
Prima bouwkwaliteit: ik ben al vaak zat met mijn stoel over de kabel gerold waardoor hij bleef haken en hard van mijn hoofd viel
of dat mijn voet aan de kabel bleef haken en hij weer hard op de grond viel
gebruik hem nu al meer dan jaar. werkt nog steeds goed op een half kapot kabeltje na.
Zeker een goed product. Ondanks het een stereo apparaat hoor je alles goed van alle kanten. Met de microfoon nooit problemen gehad. Een minpunt is dat de headset vrij zwak is en niet tegen een stootje kan.
lage prijs, dient goed, na 1 jaar gebruik mic kapot.
Ik denk dat het slimmer is om meer geld te invensteren.
Na 8 jaar doet hij het nog steeds. Als je hem netjes óm je oorschelp zet is hij vrij lang comfortabel te dragen, ook met bril. Prima geluid. Mijn algemene oordeel: uitstekend voor casual tot 'enthousiast' gebruik.
Opzich een prima ding! Geluid is redelijk goed, maar na een paar jaar is de geluidskwaliteit / bass echt verminderd,
Hij zit echt super op je hoofd, hij had iets zwaarder gemogen zodat ie wat minder van je hoofd afvalt. Verder zijn de oorkussens echt GEWELDIG, hij houdt zich prima.
Goed product voor zijn prijs! Heb hem nu dik 2 jaar en nog niks stuk/mankementen.
Zeker een aanrader als je een leuke headset wilt!
Inmiddels 5 jaar in bezit. Altijd prima geluid gegeven (in+uit) en nog steeds vrijwel intact onlangs dat de kabel 3x per dag een ruk krijgt door ergens achter vast te zitten. Best gespendeerde paar tientjes van m'n leven. Als ze nog te koop waren zou ik wat reserves kopen.
Heb hem nu al ong 5 a 6 jaar werkt nog perfect. Geen last van je oren. Mic is niet slecht maar kan beter. Met bril op zit ie nog goed. Voor budget zeer goede aanrader.
Ongelooflijk goeie headset voor deze prijs.
In 2010 gekocht en werkt nog steeds goed voor die lange tijd.
Na 6 jaar begint de linkerkant af en toe uit te vallen..
Ik heb dit headset ongeveer 9 jaar geleden gekocht en hij doet het nog steeds.
Ja, het is wel zo dat de windkap (de sok om de microfoon) nu kapot gaat en dat de geluidskwaliteit niet meer zoals het was, maar dat mag wel na zoveel jaren trouwe dienst.
Gezien mijn Logitech G35 na velen jaren aan trouwe dienst had ik vervanging nodig. Deze headset is behoorlijk goedkoop en geeft een redelijke kwaliteit terug. Het geluid bevalt redelijk, al is het niet een erg breed spectrum. De microfoon is echter enigzins ondermaats, heb die moeten versterken in Windows.