Featurset
De Asus V2-M2A690G, heeft vele mogelijkheden en is gebaseerd op de AMD 690G chip.
De kast is een plaatje om te zien (maar dat is uiteraard smaak) en is reeds voorzien van een kaartlezer en een HDMI kaart. Deze barebone is overigens het zelfde als de Asus V3-M2A690G, alleen de kast is anders, ook hiervan is een review te vinden in pricewatch
Prestaties
De prestaties had ik hoger ingeschat, dit komt door de beperkte mogelijkheid van het geheugen gebruik, zie hieronder.
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Ik heb voor deze barebone 4 GB geheugen gekocht KVR800D2N5K2//2G x 2 van Kingston.
Bij meer dan 2 GB doet de PC niet meer wat je er van mag verwachten, het beeld wordt vaag en streperig. Na flink zoeken op het forum van Asus, de site van Asus is overigens erg traag, blijkt dat meer gebruikers van dit moederbord problemen met het geheugenhebben . Als eerste de bios geupdate naar de laatste versie, daarin zou de geheugen comptabiliteit verbeterd zijn. Dit heeft echter niet geholpen. De meningen over de oorzaak verschillen maar de meest gehoorde oorzaak is dat de southbridge chip de AMD 690 niet berekend is op 8GB.
Vooralsnog blijft voor mij de betrouwbaarheid op slecht staan zolang er geen...