Gemiddelde gebruikersscore
Scherm momenteel 3 jaar in bezit en nogsteeds relevant. Geen problemen mee en zeer netjes nogsteeds.
Pluspunten:
- 2K 144hz is eigenlijk de sweetspot voor gamen
- USB Hub voor degene die het gebruiken is wel een pluspunt
- Helderheid is netjes
- Hoge voet en instelbaar
- Speakers
Minpunten:
- de OSD menu controls zijn onhandig
- Spelen met profielen en instellingen is eigenlijk wel een moet
Goede prijs qualiteit monitor 1440p op 144hz met 1ms response time.
Smearing is zeer merkbaar, zeker in games. Overdrive op "Strong" helpt een beetje. "Strong" gebruikt backlight strobing waardoor er geen smearing meer is, maar wel trailling. G-Sync compatible mode is onbruikbaar, scherm gaat compleet uit bij lage FPS. Kortom, prima voor desktop gebruik en casual gaming, maar niet competitive!
Ik wil toelichten dat het bij monitoren van AOC noodzakelijk is om het kleurenprofiel te installeren vanaf de bijgeleverde CD-ROM.
Hiermee worden problemen opgelost die ik veel lees zoals kleuren die niet goed zijn en wazige teksten.
Blacklight-bleeding is wel een dingetje, maar alleen hinderlijk wanneer beeld volledig zwart is.
Ik vraag me af waar al die muggenzifters vandaan komen... Prima 27" monitor met super beeld, 144Hz 1ms en subtiele maar goeie curve. Volgens mij een terechte mededinger bij de budget gaming monitors. Er is wel een externe voeding waar je rekening mee moet houden
Specificaties van dit scherm zijn meer dan prima. 144hz, 1ms, 1440p, 27 inch en curved. Prijs is goed. Wel heb ik last van backlight bleeding en is het menu niet intuïtief en slecht te bedienen.
Komend van een TN paneel was voor mij niet te wennen aan de flinke motion blur die bij games op hoge fps voorkomt. En dat is toch waar je en 144hz paneel voor koopt. Na enkele dagen alle settings geprobeerd te hebben om de motion blur te verminderen terug gestuurd.
Goedkoop 144hz 1440p scherm // Combinatie curved en 27''. Goede diepte en waarneembaarheid. // Lagere helderheid in combinatie met licht overdag geen problemen. // Externe voeding s.v.z. // Bediening menu s.v.z. // Stand design vervelend. Mijn muiskabel blijft er regelmatig achter haken.
Ik heb de AOC CQ27G2U/BK Zwart Gen2, weet niet of dat uitmaakt met Gen1, maar mijn monitor werd meteen herkent door Windows. Qua hertz en Adaptive Sync zonder extra software.
Menu is duidelijk en overzichtelijk. Alleen helaas externe voeding.
Prima 27"VA 1440p scherm voor deze prijs. Je moet wel even de settings goed zetten, e.g. adaptive sync aan = free sync, en de kleuren zijn standaard iets "te vibrant" daarna werkt het top. Ghosting valt mee, anders moet je een duurder scherm kopen
Prima game scherm met lage 1ms reponstijd, 144hz op 1440p.
Last van tekst ghosting op donkere achtergronden.
1440p (of 4k) content is soms niet om aan te zien.
Voor mij gaat dit scherm na 2 dagen retour vanwege "budget" performance. Had meer verwacht van AOC.
Mooi scherm dat aan zeer veel voorwaarden voldoet zoals 144hz, 1ms, Freesync/g-sync compatible, 1440p, (curved), etc.
Waar het echter op achterblijft zijn voor mij toch de kleuren. Wit is gewoon niet wit, maar blijft ook na calibratie grauw. Rood-waarden vertoont zelfs storingen, bij scrollen wordt oranje tijdelijk rood bv.