Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
11 reviews

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Prijs
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • VA • 1ms - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
4
Score: 3
4
Score: 2
0
Score: 1
0
Tinus899 17 mei 2021 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Goede prijs qualiteit monitor 1440p op 144hz met 1ms response time.

Pluspunten

  • 1440p
  • 144hz
  • prijs/kwaliteit
  • usb hub ingebouwd
  • ingebouwde speakers(zijn lage kwaliteit maar er zitten tenminste speakers bij)

Minpunten

  • externe voeding

Eindoordeel

Score: 5
Jeroen L 26 september 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Smearing is zeer merkbaar, zeker in games. Overdrive op "Strong" helpt een beetje. "Strong" gebruikt backlight strobing waardoor er geen smearing meer is, maar wel trailling. G-Sync compatible mode is onbruikbaar, scherm gaat compleet uit bij lage FPS. Kortom, prima voor desktop gebruik en casual gaming, maar niet competitive!

Pluspunten

  • 1440p 144hz
  • Prijs
  • "Boost" Overdrive voor minder smearing
  • Ingebouwde speakers
  • 4x USB 3.0 hub (powered)
  • Prima kleuren
  • Goede minimale brightness

Minpunten

  • Merkbaar smearing
  • G-Sync compatible onbruikbaar
  • "Boost" Overdrive electrical interference
  • "Boost" Overdrive trailling
  • Stutterig bij 144+ fps, vsync noodzakelijk
  • Onhandige OSD menu controls
  • Curved is gek wanneer niet op ooghoogte
  • Felle power-LED

Eindoordeel

Score: 3
dannx1986 8 september 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Ik wil toelichten dat het bij monitoren van AOC noodzakelijk is om het kleurenprofiel te installeren vanaf de bijgeleverde CD-ROM. Hiermee worden problemen opgelost die ik veel lees zoals kleuren die niet goed zijn en wazige teksten. Blacklight-bleeding is wel een dingetje, maar alleen hinderlijk wanneer beeld volledig zwart is.

Pluspunten

  • 144Hz
  • Prijs

Minpunten

  • Blacklight bleeding
  • Installatie AOC profielen noodzakelijk

Eindoordeel

Score: 4
Myleau 27 augustus 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Ik vraag me af waar al die muggenzifters vandaan komen... Prima 27" monitor met super beeld, 144Hz 1ms en subtiele maar goeie curve. Volgens mij een terechte mededinger bij de budget gaming monitors. Er is wel een externe voeding waar je rekening mee moet houden

Pluspunten

  • Goeie kwaliteit
  • Mooi design
  • Super prijs
  • 144Hz, 1ms, Free-sync, ...

Minpunten

  • Externe voeding

Eindoordeel

Score: 5
tsjeck 28 juli 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Specificaties van dit scherm zijn meer dan prima. 144hz, 1ms, 1440p, 27 inch en curved. Prijs is goed. Wel heb ik last van backlight bleeding en is het menu niet intuïtief en slecht te bedienen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • 144HZ
  • Curved
  • 1440P
  • Freesync en G-Sync
  • Verstelbaarheid
  • Design

Minpunten

  • Backlight bleeding (mijn exemplaar)
  • Voeding is extern
  • Menu is niet intuïtief. Verschillende modi waar je uiteindelijk toch niet tussen gaat switchen

Eindoordeel

Score: 3
jeronn 31 mei 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Komend van een TN paneel was voor mij niet te wennen aan de flinke motion blur die bij games op hoge fps voorkomt. En dat is toch waar je en 144hz paneel voor koopt. Na enkele dagen alle settings geprobeerd te hebben om de motion blur te verminderen terug gestuurd.

Pluspunten

  • Mooie kleurweergave
  • Mooi design
  • Curved scherm is leuk (gimmick)
  • Goede kanteling en hoogte instelling van scherm mogelijk

Minpunten

  • Te veel motion blur op hoge fps
  • Black smearing bij tekst

Eindoordeel

Score: 3
NiekM 28 mei 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Goedkoop 144hz 1440p scherm // Combinatie curved en 27''. Goede diepte en waarneembaarheid. // Lagere helderheid in combinatie met licht overdag geen problemen. // Externe voeding s.v.z. // Bediening menu s.v.z. // Stand design vervelend. Mijn muiskabel blijft er regelmatig achter haken.

Pluspunten

  • Prijskwalitateit
  • Curved
  • Helderheid

Minpunten

  • Externe voeding
  • Bediening menu omslachtig
  • Stand design

Eindoordeel

Score: 4
Weaszel 26 april 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Ik heb de AOC CQ27G2U/BK Zwart Gen2, weet niet of dat uitmaakt met Gen1, maar mijn monitor werd meteen herkent door Windows. Qua hertz en Adaptive Sync zonder extra software. Menu is duidelijk en overzichtelijk. Alleen helaas externe voeding.

Pluspunten

  • 1440P
  • 144HZ
  • Usb-hub
  • Curved
  • Draaibaar horizontaal en verticaal en in hoogte verstelbaar
  • Prijs
  • Adaptive Sync (Freesync en G-Sync)

Minpunten

  • Externe voeding
  • Leesbaarheid bij veel licht overdag.

Eindoordeel

Score: 5
Almering 18 april 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Prima 27"VA 1440p scherm voor deze prijs. Je moet wel even de settings goed zetten, e.g. adaptive sync aan = free sync, en de kleuren zijn standaard iets "te vibrant" daarna werkt het top. Ghosting valt mee, anders moet je een duurder scherm kopen

Pluspunten

  • 27" 1440p
  • Nette prijs
  • Free sync
  • Goed contrast
  • Usb 3.0 hub

Minpunten

  • Instellingen is even werk
  • Brightness mag hoger

Eindoordeel

Score: 4
Jimmyjoe 24 februari 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Prima game scherm met lage 1ms reponstijd, 144hz op 1440p. Last van tekst ghosting op donkere achtergronden. 1440p (of 4k) content is soms niet om aan te zien. Voor mij gaat dit scherm na 2 dagen retour vanwege "budget" performance. Had meer verwacht van AOC.

Pluspunten

  • Hoge voet, verstelbaarheid
  • 144hz 1440p

Minpunten

  • Tekst ghosting
  • Kleuren niet accuraat
  • Grote voeding

Eindoordeel

Score: 3
InamotoWMB 23 februari 2020 Product gekocht

AOC CQ27G2U/BK Zwart

Mooi scherm dat aan zeer veel voorwaarden voldoet zoals 144hz, 1ms, Freesync/g-sync compatible, 1440p, (curved), etc. Waar het echter op achterblijft zijn voor mij toch de kleuren. Wit is gewoon niet wit, maar blijft ook na calibratie grauw. Rood-waarden vertoont zelfs storingen, bij scrollen wordt oranje tijdelijk rood bv.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • 1440p 27"
  • 144hz 1ms
  • Freesync / G-Sync compatible
  • Curved
  • Draai, tilt, hoogte verstelbaar

Minpunten

  • Wit niet wit
  • Rood storend
  • Aparte voeding
  • Niet zuinig in energieverbruik

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AOC CQ27G2U/BK Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True