Specificaties • 1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor • Ergonomic right-handed design • 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response • Five independently programmable Hyperesponse™ buttons • On-The-Fly Sensitivity™ adjustment • Always-On™ mode • Ultra-large non-slip buttons • 16-bit ultra-wide data path • 6400 frames per second (5.8 megapixels per second) • 60–120 inches per second and 15g of acceleration • Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet • Gold-plated USB connector • Seven-foot, lightweight, non-tangle cord • Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height) ...
Review Razer Deathadder Inleiding Ik heb even getwijfeld om een review over deze muis te schrijven, na het lezen van de bijna perfecte 5 sterrenreview van mezstah. Er is geen manier dat ik dat kan toppen. Hij heeft meer ervaring met muizen in het algemeen en meer ervaring met deze specifieke muis. Mijn ervaringen verschillen echter met die van hem en natuurlijk is het fijn om meerdere reviews van een product te hebben 5R8rzUzw Ik kom zelf net van een afgeragde Logitech lasermuis af waar al geen voetjes meer aanzaten en met mijn bureau als muismat. Het is dus overduidelijk en misschien niet zo verwonderlijk dat hoe het nu...
Inleiding
Ten tijde van deze review gebruik ik de Razer Deathadder al bijna 2 jaar. Ik zag dat er de laatste tijd weinig reviews zijn bijgekomen en post daarom een nieuwe. Ik weet zelf ook hoe fijn reviews zijn bij het maken van een geschikte keuze voor een muis. Zelf ben ik lang bezig geweest met het zoeken naar de ideale muis. Ik heb zelf namelijk grote handen en vrij lange vingers. Helaas kon ik de Razer Deathadder van te voren niet testen en heb ik hem op basis van goede reviews en met de hoop op een grote muis besteld. Na flink gebruik heb ik het gevoel dat ik nu een goede betrouwbare review kan schrijven over deze muis.
Ergonomie
De Deathadder is een grote muis en dat is niet zacht uitgedrukt. Hij ligt lekker in de hand en heeft...
Specs: 1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor Ergonomic right-handed design 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response Five independently programmable Hyperesponse™ buttons On-The-Fly Sensitivity™ adjustment Always-On™ mode Ultra-large non-slip buttons 16-bit ultra-wide data path 6400 frames per second (5.8 megapixels per second) 60-120 inches per second and 15g of acceleration Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet Gold-plated USB connector Seven-foot, lightweight, non-tangle cord Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height) Algemene beoordeling Deze muis was al wat langer bekend bij mij, maar ik heb hem nu een maandje of 2 in gebruik. Ik heb hiervoor vele muizen gebruikt, ook...
Ik heb iets met muizen. Sinds de Razer Boomslang in 2000 moet ik telkens de nieuwste en hopelijk ook beste muizen hebben.
Kinderziektes
De Razer Deathadder is nu ongeveer een jaar beschikbaar. Ten tijde van de introductie was er van alles mis met de muis.
Zo werden bijv. de beloofde specificaties m.b.t. polling rate domweg niet gehaald. Ook gaven veel mensen aan last te hebben van positieve acceleratie. Waardoor de muis bij hogere snelheden, meer afstand aflegde.
Een ander probleem was de zogenaamde 'lift-off' distance. Razer had met de Deathadder beloofd een optische muis neer te zetten die onmiddelijk zou ophouden met bewegen wanneer je deze optilde van je muismat. Vanaf een paar milimeter zou de muis stoppen met 'tracken'. Bij de eerste release werden echter afstanden van meer dan een centimeter gemeten.
Een vrij recent opgelost probleem had betrekking op een aantal moederborden van o.a. MSI en Asus, waarbij de muis soms stopte met werken.
Bij deze moederborden is het van belang dat minimaal firmware 1.25b geinstalleerd is.
Genezing
Gelukkig heeft Razer in een aantal firmware-upgrades de openstaande problemen opgelost. Inmiddels worden alle Deathadders verkocht met een recente firmware zonder problemen....
11 jaar gebruik ik deze muis inmiddels. Anno 2019 wat smoezeliger dan vroeger, maar minstens zo fijn als het eerste jaar.
Na tig reviews te hebben gegoogled, waarbij de reviewer minstens aangenaam verrast is en vaak ook vrijwel extatisch wordt van deze muis beperk ik me hier (vooral) tot de mindere kantjes. De muis zelf is en werkt en voelt (en is) uitmuntend, zelfs de Logitech- en laser-adepten in de vriendenkring moesten erkennen dat het wel een knappe derde generatie optische muis is. In alle gameopzichten een klassebak. Knopgevoeligheid was even wennen maar nadien perfect. Gewicht is dan wel niet aanpasbaar maar standaardgewicht lijkt voor de meerderheid der mensheid minstens 'ok' te zijn. De aankleding, een 'rubberen' bovenlaag, mag er ook wezen, en geeft (uiteraard) meer grip, ook bij hevig zweten (heb ik de indruk). En toch. Blijkbaar is de...
In Februari heb ik mijn eerste poging gedaan een Deathadder te bemachtigen, helaas was de muis uiterst slecht leverbaar en heb ik hem tegen een hogere prijs moeten kopen op een LANparty waar de verkoper ook vertelde over de leveringsproblemen.
Ik ben echter zeer blij met dit nieuwe pareltje van Razer. Qua techniek zeker een vooruitgang op de Copperhead, maar nu ook eindelijk een goed vormgegeven muis waar je hand lekker op ligt.
De software van Razer laat echter iets te wensen over. Het eerste probleem was dat de muis alleen werkte op de USB poort waar hij in zat tijdens het installeren, dit probleem is echter inmiddels wel opgelost met updates. Ook het herinstalleren gaat niet altijd goed.
Het updaten van de Firmware is echter een ***** taak. Het updaten is een lastig karwijtje waarbij je alles precies goed moet doen omdat het anders niet lukt, na diverse pogingen is het gelukt, maar het is niet iets wat ik graag weer wil doen.
De prijs is ook iets wat hoog, maar ivm de Copperhead toen die net uit was stukken beter. De prijs vind ik echter wel verantwoordelijk kijkend naar het totale resulaat.
Na een paar weken DeathAdderen ben ik nog steeds zeer blij met de muis. Een flinke verbetering ten opzichte van de logitech G5. Iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Alles zit op de goede plek en alles voelt natuurlijk en snel aan. Blauwgloeiend scrollwiel en pulserend logo maken hem (qua design ;-) helemaal af. Die zijn overigens uit te zetten in de drivers mocht je je eraan storen. Scrollwiel doet het goed, verder zou ik niet weten wat er nog te zeggen valt. Ik raad hem zeker aan.
Grote muis. Ligt makkelijk in de hand alhoewel het wel eerst even wennen is. De techniek binnen in de knoppen heeft echter wel de neiging het gauw te begeven, wat een algemeen bekend probleem is bij vooral de oudere Razer muizen.