Waarom deze kast?
Ik heb een volledige nieuwe configuratie aangeschaft (Zie hierboven). Lang heb ik gebruik gemaakt van de Arctic Cooling Silentium T2, maar deze heeft een niet-inwisselbare 350W-voeding, waardoor de stroomvoorziening niet toereikend was voor o.a. een 8800GTS. Nu wilde het toeval dat Arctic Cooling (AC) zijn case-reeks vernieuwd heeft, en dat deze vernieuwing o.a. een 500W-voeding inhoudt! Omdat ik zeer tevreden was over de stilte van de T2, wilde ik weer een AC-kast. Ik ben een redelijke stiltefreak, en AC is wat dat betreft een heel goed merk. Voor de afwisseling heb ik voor de T1 Pro gekozen. Het enige verschil aan de buitenkant is het frontje en de kleur.
Beschrijving buitenkant
Materiaal
Deze...
Ik was al een tijdje de tevreden eigenaar van een Arctic Cooling Silentium T3 (oude survey). De kast is stil en als alles erin zit, zit het ook wel prima. Toen ik onlangs een nieuw systeem kocht (zie specs die ik ook ergens ingevuld heb) hoopte ik van harte dat het in de oude kast zou passen. Maar helaas, 350W is iets te weinig voor een x1950 pro (er wordt zelfs 30Ampere aangeraden op de +12V!) en je kunt de voeding van deze kasten niet verwisselen. Dat is dus ook een nadeel van deze serie kasten, alhoewel ik me de reden wel kan voorstellen: ze hebben de voeding precies zo geplaatst dat de airflow naar beneden gericht is. Weinig voedingbouwers die dat AC naadoen!