Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
25 maart 2012 Rapporteer

Na het verwisselen van de batterijtjes voer er een kwade geest in dit toetsenbord/trackball combo ding. Ik gebruikte hem om op de bank de PC als mediaspeler te bedienen. In plaats van een epje te starten, heeft het fijne ding ongeveer anderhalve terabyte aan moeizaam bij elkaar gespaard beeldmateriaal gedelete. Wat blijkt is dat het ding nog al eens last heeft van een soort stuck key syndrome. In mijn geval bleek dit dus de knop "del" te zijn. fijn. Ik heb het kreng op mijn knie gebroken, wat een heerlijke fontein aan stukjes opleverde, en een kortstondige uitlaatklep van mijn frustratie. De langdurigere uitlaatklep is deze review. Koop dit ding niet. Behalve als cadeautje voor die nare collega.

Pluspunten

• Hij breekt heel lekker. Beetje crunchy en best makkelijk ook. Niet veel kracht nodig voor een prachtige explosie van knopjes en andere stukjes.

Minpunten

• Het kan dus nogal eens voorkomen dat een toets vast komt te zitten na een battery change. Lastig als dat de A is, of de Z. Fataal als het de "del" is.

31 mei 2009 Rapporteer

Aanschaf Ik was een jaar geleden het geklooi met een draadloze muis en dito toetsenbord op de bank zat. Er zou een toetsenbord met muis in één komen om de HTPC met 1366x768 scherm te bedienen. Mijn wens was om vanaf de bank redelijk comfortabel een email te kunnen typen, te kunnen internetten en mediabestanden te kunnen afspelen. Destijds waren er weinig alternatieven: Verkrijgbare concurrenten Logitech Dinovo Mini Duur, te klein voor het typen van een email en comfortabel te kunnen surfen. Logitech Dinovo Edge Duur, mooi, scrolfunctie werkt niet optimaal...

Pluspunten

• Veel functionaliteit
  • Prijs ten op zichte van concurrentie
  • Fijne trackball
  • Prettig scrollwiel
  • Lange levensduur van batterijen
  • 2 jaar garantie

Minpunten

• Laat in de layout een paar steken vallen
  • 2x ingezakt scrollwiel, vervangende exemplaren onder garantie

Even een update van mijn review, na dit onding een jaar gebruikt te hebben. Onderaan deze review de originele versie, die ik schreef toen het Trust Product pas net uit de doos was gehaald.
Ik kocht dit product omdat het eigenlijk de enige draadloze oplossing was die muis + toetsenbord functionaliteiten bood zonder Track Pad. Ik vind dat ongemakkelijk, en een Track Ball leek mij een comfortabele oplossing. Daarnaast was het een goedkope oplossing.
Functionaliteit
Voor de bediening van mijn HTPC in principe erg geschikt, op wat minpunten na. Ware het niet dat het een onding is en gaandeweg allerlei gebreken begon te vertonen. Ik gebruik de HTPC ook om te surfen, mailen, skypen en online media. Met de trackball, scrollwheel en...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Geen touchpad, maar trackball
  • Eenvoudige installatie, plug 'n play.
  • Prima functionaliteiten voor een HTPC

Minpunten

• Niet degelijk
  • Draadloze verbinding erg slecht
  • Hoog energieverbruik
  • 2 handen nodig voor bediening muis
  • Gevoelig voor stof en vet

15 november 2009 Rapporteer

Na het lezen van de ander reviews moet ik zeggen dat ik was gaan twijfelen. De ene helt verklaart de plank tot een dure grap en andere lopen helemaal weg met dit toetsenboard.
Na wat Bikerboy schreef over het bestaan van twee versies ben ik de winkel in gelopen en gevraagd of ik hem zien kon om te kijken welke versie het zou zijn. De verkoper vertelde me dat het hem wel was opgevallen dat er andere dozen waren dan eerste en dacht dat het inderdaad om een vernieuwde versie ging. De versie die ik in mijn bezit heb is "14909-02"
Bij mij werkt het toetsenboard prima. De MCE staat in de woonkamer. De dongel zit achterin de MCE. Het bereik is goed binnen mijn gehele kamer (max 6 mtr afstand) doet hij het prima. ook op schoot werkt het apparaat.

Pluspunten

• toetsenbord en muis inéén
  • stijlvol
  • goede verbinding mits dongel aan voorzijde

Minpunten

• toetsen voelen niet goed aan bij het typen

2 juli 2009 Rapporteer

Na het lezen van de vele reviews van verschillende draadloze toetsenborden toch de trust maar aangeschaft. Argumenten hiervoor: Bij alle low budget keyboards wordt wel geklaagd over bereik/betrouwbaarheid. (ook bij de trust maar hier kom ik later op terug). De Dinovo producten van logitech zijn mooier maar overschrijden mijn budget nogal drastisch, zeker daar ik ook een kleine meid van 1,5 heb rondlopen en het is niet ondenkbaar dat ze het keyboard een keer te pakken krijgt en als het dan gaat om een plank van veel meer als 100 euro dan wordt ik daar niet echt blij van. Kortom het moet wel een vervangbare prijs zijn. Waarom dan toch de Trust als keuze uit de low budgets? Na het lezen van zeer veel binnen en buitelandse reviews had elk low...

Pluspunten

• Prijs-prestatie
  • Kwaliteit (afwerking is goedkoop maar degelijk genoeg)

Minpunten

• aaa batterijen nodig aa zijn goedkopen en gaan langer mee.

3 september 2008 Rapporteer

Bij de aanschaf van de EEE-BOX voor aan mijn lcd tv moest ook een toetsenbord kopen. Alhoewel ik de eee-box al in mijn bezit had, heb ik de tijd genomen om uit te zoeken wat ik het beste kon komen. De eee-box komt achter de lcd op mijn slaapkamer, het is een 32 inch en hangt aan de muur. Kortom, deze eee-box toetsenbord combinatie is voor mij een "fun" artikel, en om die reden hoeft het niet zo duur te zijn. De doelstelling is om een beetje te kunnen internetten, een film te kunnen kijken vanaf dvd iso en naar uitzendinggemist kijken. De tijd die ik erachter zal doorbrengen zal niet zo lang zijn. Hierdoor zijn mijn kwaliteits eisen niet al te hoog, alhoewel ik wel goede spullen wil hebben.
Na een "dig" in tweakers en het rondkijken op internet...

Pluspunten

• laag gewicht
  • handig scroll wheel
  • werk out of the box
  • prima kwaliteit voor een toetsenbord op schoot
  • handige aan/uitknop

Minpunten

• fragiel usb receivertje
  • zeer slecht ontvangst op 2,5 meter

20 augustus 2008 Rapporteer

Ik was op zoek naar een draadloos toetsenbord als uitgebreidere variant van mijn MCE afstandsbediening. Ik surf nog wel eens vanaf de bank en dan is URL's intypen met een MCE remote niet echt handig. Ook muisgebruik was een pre.
Ik heb eerst het officieele MCE toetsenbord geprobeert, maar was alleen onder de indruk van de prijs. De muisbesturing ook waardeloos. Na diverse reviews gelezen te hebben, uiteindelijk via de BBG van Mei 2008 op het Trust KB-2950 Vista Remote Keyboard.uitgekomen.
Net uit de doos
Standaard verpakking, niets bijzonders. Batterijen meegeleverd.
Boekje met een handleiding in diverse talen. Wel 2 NL pagina's.
Hey...geen CD ?
Aansluiten dan maar en verder
Mijn toetsenbordje had ik eerder als mijn...

Pluspunten

• Alles in 1
  • Gebruikersvriendelijk
  • Goed RF bereik mits "in zicht"
  • Aan en uit knop

Minpunten

• Geen vloeiende toetsaanslag
  • Trackball besturing is wennen
  • Gaat niet automatisch uit

9 oktober 2007 Rapporteer

Een korte week geleden heb ik het Trust KB-2950 toetsenbord gekocht als aanvulling voor mijn nieuwe HTPC. Het apparaat had alles wat ik in een HTPC keyboard zocht en de trackbal was echt het selling point. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van RF in plaats van IR zoals bij het MS MCE keyboard wat voor betere precisie zou moeten zorgen.
Na ontvangst van het toetsenbord plug ik de RF ontvanger in de vrije USB poort en alles werkte naar verwachting. In eerste instantie plaatste ik de USB ontvanger in een poort aan de achterzijde van de kast zodat deze helemaal uit het zicht was. Helaas blijkt dit niet te werken, de ontvangst van het toetstenbord is zeer slecht, bij lange na niet de 10 meter waarmee geadverteerd wordt. Uiteindelijk de USB ontvanger verplaatst naar de front USB ontvanger. Hierdoor kan ik rustig op de bank het systeem bedienen, helaas wel met een onderbreking hier en daar.
De bouwkwaliteit is eigenlijk wat je van Trust verwacht, goedkoop plastic en met name de speciale functie toetsen voelen wat gammel. Waar wel goed over is nagedacht is de positie van de linker en rechter muis knoppen en het scroll wiel, deze zijn zeer prettig te bedienen. De trackbal staat erg gevoelig ingesteld maar dat is eenvoudig aan te passen...

Pluspunten

• Trackbal en Keyboard in één
  • Ligt prettig in de hand.
  • RF
  • Geen drivers of software nodig.

Minpunten

• RF signaal zwak
  • Goedkoop plastic
  • Gammele functie toetsen
  • Trust kwaliteit

9 december 2006 Rapporteer

Het grootste manko van dit product is onbetrouwbaarheid van de draadloze verbinding. Dit maakt dit keyboard zo goed als onbruikbaar in een gewone huis tuin en keuken setting. Het toetsenbord op je schoot? Vergeet het maar. De zender in het kb lijkt daardoor te worden ontregeld. Ik heb nu verpakking van het kb op schoot en daarop het kb zelf. Dat gaat net.
Bereik van 10m volgens specs? In het laboratorium vast wel, maar niet hier. Voor een enigszins betrouwbare verbinding is een meter de max afstand bij direct zicht! Het maakt daarbij nauwelijk uit op welk kanaal de verbinding werkt.
De USB zender direct in de poort aan de voorkant van de pc? Dat werkt hier niet. De zender op een USB-verlengkabel en dan ergens vrij ophangen zo dicht mogelijk bij de plek waar het keyboard wordt gebruikt.
Deze review typen was een opgave omdat vaak de letters niet doorkomen. Daarnaast gaat het kb soms een eigen leven leiden en vliegen de karakters over het scherm.
Samenvattend: een dramatisch onbruikbaar poduct dat het zelfs niet waard is gerecycled te worden....I

Pluspunten

• niet relevant vanwege de onbruikbaarheid van dit keyboard.

Minpunten

• de abobinabele kwaliteit van de draadloze vebinding.
  • Toetsenaanslagen die niet worden gesignaleerd.

6 april 2009 Rapporteer

Tot nu toe erg tevreden met dit bordje.
Ik gebruik hem om films te aan / uit te zetten en om af en toe een wat te tikken
Uitstraling :
Erg tevereden. Ziet er goed uit. Netjes afgewerkt. Vooral prijs / kwaliteit is dik in oorde.
(Verwacht geen Logitech uitstraling zoals de diNovo Edge. Die zal een stuk mooier zijn maar ook bijna drie maal zo duur)
Gebruik:
Ook tevreden, kan wel beter. Ik heb XP-pro en de functies van de multiemedia knoppen werken niet allemaal en zijn ook niet in te stellen. Volume doet het gelukkig wel.
Wat "beter" zou kunnen is dat je altijd twee handen nodig hebt om te muizen. Hiervoor zouden ze wel iets kunnen verzinnen.
Rest volgt later

28 maart 2009 Rapporteer

Voor mijn htpc was ik op zoek naar een manier waarmee ik gemakkelijk vanaf de bank kan internetten en tv kijken, ik gebruikte hiervoor eerst een eenvoudige draadloze muis en toetesenbord set. Hoewel dit wel werkte was het vooral met de muis behelpen en ging ik op zoek naar een oplossing.
Mijn oog is vooral op dit toetsenbord gevallen door de ingebouwde trackball (voor mij de belangrijkste functie) en na wat vergelijken kwam ik tot de conclusie dat dit toetsenbord had wat ik zocht en ook niet onbelangrijk, de prijs was ook wel redelijk.
Het aansluiten was een eitje, draadloos ontvangertje achter in de pc, even wachten en typen maar! Dus dat zit wel snor.
Het toetsenbord in gebruik nemen was in het begin wel even wennen. sommige toetsen...

Pluspunten

• prijs
  • eenvoudig te installeren
  • trackball

Minpunten

• plaatsing van muisknoppen
  • beetje weinig multimediaknoppen

3 februari 2009 Rapporteer

Ik moet zeggen dat ik de verdeelde reviews las van dit toetsenbord voor de MCE en zo mijn twijfels had. Aangezien het een goedkoop alternatief is voor de andere MCE toetsenborden heb ik toch de gok gewaagd en moet ik zeggen dat ik blij verrast was.
Zoals door anderen aangegeven is het in gebruiknemen een eitje. Je stopt de ontvanger in je usb poort (ik heb hem met een verlengkabel in het zicht geplaatst in plaats van aan de achterkant van de pc) en het werkt gelijk, geen drivers installeren ofzo.
Het is even wennen aan de linker en rechter muisknop maar wat mij betreft hebben ze dit goed gedaan. Ik werk lekker met het toetsenbord en moet zeggen dat hij mij enorm bevalt.
Voor mensen die een goedkoop alternatief willen voor een losse...

Pluspunten

• Makkelijk te installeren (echt plug and play!)
  • Relatief goedkoop
  • Mooi design

Minpunten

• Ontwerp voelt wat fragiel aan maar dat heb ik met de meeste toetsenborden wel gehad.

23 september 2008 Rapporteer

Omdat ik een HTPC besteld heb was ik op zoek naar een mooi niet te duur toetsenbord om het te vergezellen. Ik kwam uit op deze trust en na hier heel wat reviews gelezen te hebben leek me dit wel een goede keus. Ik wist dat er een goede en een slechte versie was dus ik azerty gemaild of ze konden nagaan voor mij welke versie zij hebben ... dat ging helaas niet. Toen ben ik hier in het dorp naar de Dixons gedaan en nu blijkt zelfs dat er nog een nieuwere versie is gekomen. Het problemen toetsenbord die zorgt voor alle slechte reviews heeft productnummer 14909 de betere reviews zijn van een revisie met productnr. 14909-01 en ik heb nu een 14909-02. Ik heb hem pas net gehaald maar ik ben er tot nu toe wel tevreden over de trackball is wel even...

Pluspunten

• Klein
  • Handzaam
  • Doet en kan alles wat ik ervan verwacht
  • goede ontvangst

Minpunten

• niet zo'n fijne toetsaanslag
  • (te) kleine backspace toets
  • geen derde muisknop

30 januari 2008 Rapporteer

Jammer van het woord Vista in de naam. Dit deed mij even nadenken.
Ik heb het toetsenbord namelijk aangeschaft voor gebruik bij de Playstation 3 in combinatie met Yellow Dog Linux.
Op dit moment is het alleen nog even lastig om te zien welke Playstation knoppen nu waar op het toetsenbord zitten, maar dat is een kwestie van wennen.
Naast de trackball (zit rechts op het toetsenbord) zit er links ook een scrollknop. Deze gebruik ik veel tijdens internetten via de PS3, is wat nauwkeuriger en rustiger werken dan met de trackball.
In 1 woord perfect! Werkt in 1 keer (geen drivers uiteraard nodig! :-)), nog geen problemen gehad.

Pluspunten

• Trackball, geen losse muis nodig. Is ook niet handig als je op de bank zit.

Minpunten

• Vista verwerkt in de naam van het produkt, schrikt af.

26 januari 2008 Rapporteer

Op het eerste gezicht lijkt dit toetsenbord het ideale MCE product: RF technologie, een trackball. Koppel daar aan de goede prijs (ik betaalde 55,- bij Yorcom) en alle ingredienten zijn aanwezig voor een goede koop...
Nee dus.
Op mijn beide pc's (MCE 2005 en XP Pro, beiden up to date) geeft het apparaat geen krimp, afgezien van wat vage kreten als 'device found'. Een probleem m.b.t. de ontvanger wordt m.i. veroorzaakt door een enorme ontwerpfout, waarbij plastic randen een goed contact tussen usb-stick en usb-aansluiting verhinderen.
Na inruil gaf ook een tweede exemplaar soortgelijke symptomen. Wellicht dat ik twee defecte apparaten getroffen heb: als dit waar is, is dit voor mij voldoende om te concluderen dat, tenzij je zin hebt in tijdverspilling en frustratie, Trust af te schrijven. Als mijn ervaring niet te wijten is aan een 'toevallig' defect product maar representatief is voor de overall kwaliteit van Trust, is dit zo mogelijk nog triester en schaam ik mij voor het feit dat Trust Nederlands is.
Dit is helaas een inferieur product dat mij (en velen voor mij zo te lezen) verleidt heeft op basis van beloften die het op geen enkele manier waar maakt.

Pluspunten

• Mooie plaatjes op de doos
  • Leuk knipperend, rood lichtje
  • Veel verschillende knopjes met lettertjes erop

Minpunten

• Onbruikbaar

21 oktober 2007 Rapporteer

Net als Silver heb ik GEEN negatieven ervaringen met dit product! Ik heb eigenlijk helemaal geen negatieve ervaringen met Trust. Wat wel gezegd moet worden is dat de bouw kwaliteit iets minder is van trust maar dan moet je echt wat uitgebreider er naar kijken (ik vind het goed genoeg voor het geld). De ontvangst is super, zelfs meer dan 10 meter. Het is heel simpel, inpluggen en werlken. De trackball is even wennen maar eenmaal gewend werkt hij uiterst precies, ook de scroller aan de linkerkant is makkelijk. De toetsaanslag kan beter maar misschien moetten de knoppen nog wat soepeler worden. Qua Media Center toetsen is hij wat karig alleen doorskip, volume, MCE opstarten, en play/pauze knoppen en (geen doorspoel knoppen of opneem knoppen enz.) lang niet zo uitgebreid als de officiele MCE toetsenbord, maarja daar heb ik mijn MCE afstandsbediening voor. Ik heb hem meer voor het internetten en dat soort dinden (eigenlijk meer voor buiten MCE). Nadat ik wat info heb gezocht kwam ik tot de conclusie dat er 2 modellen zijn namelijk de met problemen en zonder problemen. Het toetsenbord met ptoblemen heeft een knopje op de ontvander om van RF kanaal te wisselen en een opbergvakje in het toetsenbord om de ontvanger in op te bergen, Het nieuwe...

Pluspunten

• Goed ontvangst
  • RF verbinding (integenstelling tot ie van MS via infrarood)
  • Inpluggen en werkern
  • Prijs
  • Trackball + scroller

Minpunten

• Wat karig qua MCE knoppen
  • Toetsaanslag kan beter (ook niet heel slecht)
  • Afwerking kon beter (voor het geld ook niet verkeerd)

3 september 2007 Rapporteer

Dit toetsenbord heb ik gekocht om mn pc te kunnen bedienen vanaf mn HT die zich boven de kamer bevindt waar mijn pc staat. Vanwege de prijs en de RF verbinding heb ik voor de Trust gekozen.
Toen ik het toetsenbord uit de doos haalde was ik verrast over de degelijkheid van het toetsenbord. Het voelt stevig aan en de knoppen zijn stabiel. Bij goed bereik werkt alles erg goed. Het balletje waarmee je de muis kan bedienen is wat overgevoelig maar werkt goed. De twee knoppen aan linker- en rechter bovenkant zijn erg fijn voor het bedienen van de muis, dit verplicht je echter wel om het toesenbord in je handen te houden wanneer je de muis bediend. Maar dit werkt erg fijn als je op je luie stoel naar een filmpje zit te kijken, het heeft een beetje het controller-effect. De multimedia toetsen werken ook allemaal goed.
Voor het echte typwerk raad ik dit toetsenbord echter niet aan, omdat de knoppen wat dicht op elkaar zitten en de plaatsing is niet altijd even handig. Ook ondervind ik nog een probleem met een aantal lettertoetsen waar cijfers onder zitten die normaal gesproken met de FN toets worden geactiveerd. Bij mij werkt het net andersom en moet ik de letters activeren met de FN knop. (bijv de 0 ipv M)
Wanneer ik echter in mn...

Pluspunten

• degelijk, stil toetsenbord
  • bijgeleverde batterijen (2xAAA)
  • multimedia toetsen
  • Trackball en scrollwheel
  • goede muisbediening

Minpunten

• kleur (kwestie van smaak)
  • knoppen erg dicht op elkaar
  • slecht ontvangst

12 juli 2007 Rapporteer

ik heb GEEN slechte ervaringen met dit product. Achterop het keyboard staat 14909-02 dus mogelijk heb ik een verbeterde versie. Mijn computer is een desktop die in de garage staat. Achterop in een USB poort heb ik de tranceiver gestoken. De Computer staat in een hoek, achter en links ervan een bakstenen muur, en rechts ervan allemaal garage spullen, lege flessen etc.. Door de muur achter de computer is een gat van 5 cm geboord wat achter mijn 42inch lcd display uitkomt. Daarop is de computer aangesloten. EN MET DIT DRAADLOZE KEYBORD ZIT IK PROBLEEMLOOS OP DE BANK mijn computer te bedienen, zeker op 5 meter afstand en door een bakstenen muur heen. Het keyboard werd zonder eerst drivers te laden, door Windows XP herkend en geinstalleerd, het...

Pluspunten

• 2.4 Ghz RF verbinding werkt prima. Snel. Beter dan Bluetooth.
  • Compact design.

Minpunten

• Ik ben er nog niet achter gekomen hoe de speciale media keys te customizen zijn. De trust website geeft SQL errors, daar vind ik geen nieuwe info.

29 januari 2007 Rapporteer

Had ik het review hierboven maar eerder onder ogen gekregen, dan had ik 'm nooit aangeschaft. Ik heb exact dezelfde bevindingen. Het product werkt niet vanwege slechte verbinding. Het is gewoon bizar dat Trust zo'n slecht product op de markt brengt.

Toch maar een trackball en keyboard met draadjes.

Trust een naam om te onthouden vanwege slechte productmarketing!

NIET AANSCHAFFEN!!

en dan nog wat tekst om het aantal woorden van 75 te halen, vijf vier drie twee een nul.

Pluspunten

• Er zijn geen positieve eigenschappen, omdat het product niet werkt.

Minpunten

• Niet bruikbaar!

25 juni 2013 Rapporteer

9 november 2012 Rapporteer

3 september 2012 Rapporteer

9 augustus 2011 Rapporteer

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Trust KB-2950 Vista Remote Keyboard?