Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 januari 2008 Rapporteer

Na het 2 jarig gebruik van een 17"tft met een 17"crt besloten om maar 2 nieuwe tft's te kopen, na lang onderzoek bij LG L194WT-SF uit gekomen.
Na hem een paar keer in werking gezien te hebben besloten 2 aan te schaffen via mycom kreeg hier netjes 8 dagen gerantie dus ook pixel garantie.
Na openmaken doos zat alles netjes verpakt.
Cdtje met uitleg (beetje overbodig)
Verder zat er netjes een boekje bij.
1X Vga
1X Dvi
1X Stroom kabel
Monitor
Monitor voet en tussenstuk
Het min punt van de monitor vind ik toch wel de voet het oogt wel netjes als alles in elkaar zit maar naar mijn mening een beetje groot. Jammer genoeg ook niet in hoogte verstel baar of draaibaar wat wel een min punt is met 2 monitoren.
Verder voelt de voet ook niet stevig aan en een klein tikje tegen de monitor doet de voet al wankelen.
Over het design van de monitor kan ik heel kort zijn alles ziet er strak uit mooie strake lijnen, kleine rand en de knopjes zijn netjes achter de monitor weggewerkt.
Het menu oogt lekker simpel en overzichtelijk, verder geen uitgebreidde functies wat het lekker simpel houd.
Er is een VESA-ophang aanwezig zodat de monitor ook opgehangen kan worden.
Na het aanzetten van de monitor hoefde ik niks in te...

Pluspunten

• DVI-kabel meegeleverd
  • Contrast
  • Reactie snelheid
  • Smalle rand
  • Eenvoudig menu

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar
  • Lichte piep na uitschakelen van alleen monitor
  • Monitor voet

19 juni 2007 Rapporteer

Na jarenlang op het vertrouwde 4:3 formaat te hebben gewerkt vond ik het toch tijd eens een keer voor breedbeeld te kiezen.

Dit mede ingegeven door het feit dat ik nogal eens met applicaties werk die wel baat hebben bij een beetje 'breedte', denk maar eens aan Excel of SPSS.

Daarom dus op zoek naar een niet al te dure widescreen monitor. En dat is dus mijn huidige LG geworden.

Aankoopargumenten:
1. Prijs (tenslotte m'n eerste widescreen, wat de boer niet kent...)
2. Design (geen fancy gadget maar een monitor-monitor)

Al met al kan ik zeggen heel tevreden te zijn. Waarbij ik meteen maar moet aantekenen dat ik mijn monitor toch vooral gebruik voor applicaties als Excel en SPSS. Dus kleurechtheid en dergelijke spelen in mijn situatie niet echt een rol.

Out of the box was de monitor wel érg helder. Maar dat is goed bij te regelen. Geen pixeldefecten (ook niet na 9 maanden gebruik).

Over het design kan ik kort zijn: wat mij betreft prima. Géén gadget-waarde op je bureau maar lekker zakelijk.

Niet of nauwelijks verstelbaar, maar in mijn situatie is dat geen probleem. Ook voldoende degelijk, dat zit wel goed dus.

Tja, wat moet ik er van zeggen?

Gewoon een prima monitor voor een prima prijs. Incidenteel gebruik...

Pluspunten

• Leveringsomvang (dus óók de DVI kabel standaard)
  • Pure eenvoud
  • Geen pixeldefecten
  • Prijs

Minpunten

• Lichte backlight-bleeding (niet storend overigens)
  • Op standaardinstellingen (voor mij) veel te helder

27 juni 2007 Rapporteer

Na bijna een decennia lang te hebben gewerkt op mijn beste CRT-vriend, een Iiyama Vision Master 400, heb ik moeten toegeven en besloot ik een TFT monitor te kopen. De belangrijkste reden was dat ik meer spullen verzamelde, waardoor mijn bureau leek te krimpen. Een TFT scherm neemt minder ruimte in beslag, dus na jarenlange trouwe dienst heeft het beeldkanon het veld moeten ruimen. Na zorgvuldig informatie te hebben ingewonnen, viel mijn oog op deze LG L194WT-SF. Voornamelijk vanwege de prijs, immers mijn conclusie was dat de prijs meer samenhangt met de grootte van het scherm, dan met de kwaliteit. Een ander punt was het enorme contrastratio van 2000:1. De vooroordelen van dat zwart niet meer zou bestaan, kleuren onrealistisch zouden zijn,...

Pluspunten

• Contrastratio (2000:1 dynamisch)
  • Responsetijd (5ms)
  • Breedbeeld
  • Geen ghosting
  • Uiterlijk
  • Knopjes OSD zijn netjes weggewerkt
  • Kleuren
  • Pakket bevat DVI én VGA kabel, en stroomkabel.
  • Prijs
  • Prijs / Kwaliteit-verhouding

Minpunten

• Lichte backbleeding
  • OSD veriest wat oefening
  • Tegenvallende inkijkhoek
  • Niet in hoogte verstelbaar
  • Niet widescreenresoluties worden simpelweg gestretched en passend gemaakt

Product gekregen

LG L194WT-SF Zilver, Zwart

gekregen van mijn broer leuk dingetje

met een resolutie van 1440x900

Pluspunten

• f engine
  • hoog contrast
  • scherp beeld
  • widescreen

Minpunten

• resolutie
  • ik mis de usb hub

Heb jij ook een LG L194WT-SF Zilver, Zwart?