Deze speakers heb ik gekocht op basis van reviews.
Ik was op zoek naar de beste 2.0 budget (rond 20 euro) speaker set met koptelefoon uitgang.
In alle reviews stond deze in de top 3.
Mijn ervaring is dat ze gelijk hadden. Deze speakers geven de diepste bas ooit voor een 2.0 set, alleen wat me meteen opviel was dat het gebied tussen de midden en de hoge tonen een beetje miste. Hierdoor klonk de muziek minder ruimtelijk en helder. Na een aanpassing in de EQ klinken ze nu wat mij betreft natuurgetrouw. Bij de realtek HD driver benadert "Feest" in de EQ deze het meeste. Ook kan ik een lichte zoem horen in alle volume standen.
Ook lijken de speakers een soort intelligente versterker te hebben. Het lukt me niet makkelijk ze te oversturen, ook...
Had een nieuw speakersetje nodig voor een nieuwe pc, budget-pc, dus niet te duur. Er was geen plaats voor een subwoofer, 2.0 was dus het idee. Ik wilde in eerste instantie een Philips kopen, maar die heb ik op aanraden van de verkoper van Mediamarkt Utrecht vergeleken met deze, de Logitech X-140. Bleek dat de basweergave beter was en het maximum volume hoger, de keuze was snel gemaakt.
Prijs
€25.
Eigenschappen
Twee zwarte kastjes met elk twee speakers, op de ene twee draaiknoppen voor volume en bas/trebble-relatie, koptelefooningang, ingang voor mp3-speler. 1,5m snoer van een van de boxen naar een stekker, een stuk snoer van 2m naar de andere box, 1,5m naar de luidsprekeruitgang van de computer.
Boxjes zijn 7x4x25cm,...
Ernaast heb ik een z-5300. Maar met deze speakers ben ik bijna net zo tevreden. Zeker gezien de prijs die je ervoor betaald. De bas is goed regelbaar. Daarnaast zijn midden en hoge tonen ook goed vertegenwoordigd. Tijdens het luisteren van radio is het een genot om hier naar te mogen luisteren, in vergelijking met de laptop speakers waar ik hiervoor gebruik van maakte.
Dit is een goed setje als je voor weinig geld iets wilt hebben. Het geluid is redelijk en kan je mee leven, maar voor films raad ik deze set zeker af. Na enig gebruik worden de randen geel. Maar uiteindelijk is dit een redelijk setje.
Geluid klinkt wat dof en voor de gevraagde prijs (pleurie: 20,-) is dat begrijpelijk. Verder is dit prima bruikbaar als backup set :-D