Aftershokz maakt wat mij betreft een grote sprong voorwaards. De headset zit heerlijk (vergeet dat ik hem op heb, ook tijdens het sporten). Botgeleiding heeft een iets lagere kwaliteit dan een even dure headset zonder, maar relatief erg goed geluid. Mooi hoesje, 2 laadkabels, oordopjes.
Hele fijne koptelefoon: geen pijnlijke/zweterige oortjes, wel geluiden in je omgeving horen, goed geluid, comfortabel zelfs met zonnebril. Als iemand naast je zit, kan diegene wel je gesprek volgen. Geen probleem voor mij.
Wel een hardnekkig probleem:
1e Aeropex (rood) had na 7 mnd rammelend binnenwerk aan één van de speakers. Snel en gratis vervangen. 2e (grijze) heeft na 2 jr 6 mnd helaas hetzelfde probleem. Ik lees online dat het een bekend fenomeen is. Omdat het geen goedkoop ding is toch nog even gebeld, maar helaas is de garantie te lang verlopen. Voor dit prijskaartje vind ik de levensduur wel extreem kort. Daar meld ik even bij dat ik er niet mee hardloop, maar er alleen mee wandel en thuis gebruik. Het ding is ook niet gestuiterd.
Ideale headset voor als je de omgeving nog wilt horen, bijvoorbeeld als ik op de racefiets zit, maar verkeer van achter nog wil horen komen. Geluid is prima, maar als het waait moet ik hem soms vrij hard zetten.
Wat mij betreft echt een specifieke oplossing voor tijdens buitensporten.
Aanvulling op relevante reviews in deze rubriek. Zelf nu in bezit van Aftershokz Aeropex Blue Eclipse. Gebruik deze "oortjes" als brildrager. Dat gaat prima. Zonder bril zitten de oortjes ietsje beter, maar als je dit type oortjes wilt hoef je je om die reden niet te laten weerhouden.
Pluspunten
Koppelen volgens gebruiksaanwijzing gaat soepel
Voelt heerlijk licht aan
Geen vol gevoel meer in mijn oor
Tijdens lopen mis ik ANC echt niet, bij ANC-oortjes dreunen mijn eigen voetstappen in mijn oor
Gaat ook prima samen met bril
Minpunten
Ben benieuwd of het hoesje echte beschadiging voorkomt
Weer aparte laadkabeltjes, maar wel een tweede meegeleverd
Eigenlijk klinkt het allemaal best goed! Je moet geen bas verwachten, alles onder de 65 hertz (C2) valt weg. Maar op zich is de geluidskwaliteit best goed.
Prima voor muziek buiten. Matige ervaring met levensduur. Van 4 sets was er een na een maand kapot (rammelen in een van de 'oortjes'), ander had zelfde klachten na 2 jaar en 7 dagen. Door die 7 dagen doet fabrikant claim af met 10% korting op eigen te dure website.
Pluspunten
Perfecte combi muziek en omgevingsgeluid.
Prima draagcomfort
Minpunten
Slechte ervaring met levensduur
Geen coulance bij garantie-overschrijding van 7 dagen
Goede koptelefoon voor sporten, wanneer je je bewust wilt zijn van je omgeving. Het geluid is niet top, maar valt voor boneconducting zeker niet tegen. Batterij gaat lang mee en apparaat verbindt snel met de telefoon. Komt degelijk over. Kan trillen bij hoog volume.
Gekocht voor het hardlopen. Werkt fantastisch, boven verwachting eigenlijk. Je hoort je de omgevingsgeluiden en je hoort de muziek. Niet zoals bij goede speakers of koptelefoon, maar wel goed genoeg. Blijft altijd zitten, merkt er niets van tijdens het lopen. Ondanks de prijs zijn geld dubbel en dwars waard.
Gekocht voor hardlopen, maar gebruik hem eigenlijk heel vaak. Ook voor videobellen etc. Oren vrij en omgeving kunnen horen voelt heerlijk. Geluid is beter dan verwacht.
Pluspunten
Heel licht, merkt nauwelijks dat je hem op hebt
Omgeving nog steeds hoorbaar
Veilig(er) in verkeer
Minpunten
Trilt soms te hard bij bepaalde volumes/frequenties