Fijne espressomachine tegen een prima prijs.
met de bouwkwaliteit lijkt niets mis. Mijn eerste Lumero begon echter al snel te jammeren om ontkalking (binnen twee weken) Na twee maanden deed hij het niet meer. Hij bouwde geen of onvoldoende druk op. Ik heb hem opgestuurd voor reparatie. Na zes weken (en geen vervanging) vond men hem irreparabel en kreeg ik een ander (nieuw?) apparaat toegestuurd.
Ook dat begon al na korte tijd om ontkalking te vragen (maar ik woon in een gebied met zacht water, nl Utrecht)
En nu na zes maanden, begeeft hij het weer. Geen druk, de motor zoemt zacht, het stoompijpje werkt wel.
Gezien mijn vorige ervaring ga ik hem zeker nier meer opsturen maar vervangen voor een ander merk.
Gezien alle positieve reviews vond ik het toch nodig deze nuancering aan te brengen. Ik vermoed eigenlijk dat ook anderen vergelijkbare ervaringen zullen hebben.
Helaas na nog geen 2 jaar al kapot. Inmiddels zeefje en rubberen ring vervangen maar nog steeds loopt het water er langs of komt er bijna geen koffie uit. Ziet er mooi compact uit maar verder geen aanrader.
Mooi toestel. Blijft echter in de stand opwarmen staan. Heeft 5 keer mooi melkschuim gegeven en daarna alleen maar warme melk.
Telefonisch geen contact met WMF te krijgen.
Al met al 1 groot raadsel.
Gekocht bij BuyBay, via Bol. Het was een geroutineerd product, dus met een leuke korting. Hij bevalt erg goed, zowel de kwaliteit van de koffie aks de mogelijkheid om melk op te schuimen. Hij is wel klein en licht, wat zowel een voordeel als een nadeel is.