Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Deze camera is nu sinds oktober 2006 in mijn bezit en heb deze gekozen na het doen van een grondig onderzoek hier op GoT en op DPReview. De criteria die ik heb gehanteerd waren dat ik een compacte camera wilde hebben die een beetje een degelijk zoomniveau had. In het gebruik is hij erg makkelijk en wanneer de batterijen op zijn kan je er gewoon twee nieuwe AA batterijen indoen en weer verder gaan met fotograferen. Verder kan je gebruik maken van het draaiwiel om eenvoudig instellingen voor het fotograferen te gebruiken. Over het algemeen voldoet de 'auto' optie prima voor het nemen van foto's. Als de batterijen tegen het eind van hun levensduur op zijn wordt het...

Pluspunten

• 6 x optische zoom
  • Voeding middels 2 AA batterijen
  • Hoge kwaliteit foto's (3072x2304)
  • Veel instelmogelijkheden

Minpunten

• Witbalans
  • Lange laadtijd flitser

5 januari 2010 Rapporteer

Na veel onderzoek op verschillende sites dit product online gekocht(blijkt japanse versie, hopelijk geen problemen met eventuele garanties) en nu al een tijdje zonder problemen in gebruik.
Gebruik hem voornamelijk voor vakantiefoto's en alledaagse kiekjes.
Toestel in heel gebruiksvriendelijk en heb hem mede gekozen ivm de 6x optische zoom functie in de toch compacte behuizing.
Tevens beeldstabilistatie wat een handig hulpmiddeltje is om bewegingsonscherpte te verminderen.
Er gaan standaard AA batterijen in en ik gebruik nu 2 setjes van GP 2700mAh oplaadbare batterijen. Wanneer de batterijen leeg raken duurt het opladen van de flitser echter wel wat te lang waardoor je een leuk foto-moment kunt missen.
Verder zeer tevreden over de...

Pluspunten

• snelheid
  • zoombereik
  • bedieningsgemak
  • uitgebreide instelmogelijkheden

Minpunten

• oplaadtijd flitser wanneer batterijen leeg raken

24 oktober 2006 Rapporteer

Een prima compacte camera. In deze versie ook met Image Stabelizer. Doet z'n werk uitstekend al blijft een uit de hand genomen shot met maximum zoom toch lastig. Voor dit type is het zoombereik ook uitzonderlijk. Afwerking en layout zijn goed. Instellingen zeer uitgebreid met mogelijkheden die je vaak alleen bij SLR-camera's vindt.

Wanneer je de automaat niet gebruikt staat het hele fotgrafiespectrum tot je beschikking. Sluitertijd-voorkeur, diafragma - voorkeur of alles handmatig. In de bewerking van de opname kun je ook je creativiteit kwijt met zelf in te stellen kleurinstellingen.

De mogelijkheden van video zijn goed te noemen met een beperking tot een opname van 1 Gbyte.

De camera maakt gebruik van SD-kaartjes waarbij ook de nieuwe HDSD gebruikt kunnen worden.

Ik kan me voorstellen dat je baalt als je dit voorjaar de A700 hebt gekocht zonder IS en nu voor bijna hetzelfde geld en meer pixels (7.1) en IS krijgt.

Pluspunten

• goede beeldkwaliteit
  • 400 opnames op 2 AA-batterijen
  • groot zoombereik
  • zowel voor beginnende amateur als veeleisende hobbyist door vele instelmogelijkheden

Minpunten

• iets te warme witbalans maar is te compenseren
  • zoomstappen net iets te groot

17 maart 2009 Rapporteer

Canon PowerShot A710 IS

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Canon PowerShot A710 IS?