![]() |
Round-up - AMD RX 5700 (XT)-videokaarten - Welke Navi is de beste? Inmiddels heeft een flink aantal fabrikanten kaarten op basis van de 5700- en 5700 XT-ontwerpen uitgebracht. Tijd om te kijken naar de prestaties van kaarten die echt te koop zijn. |
Deze kaart in 2021 overgekocht van een goede vriend die overging naar een nieuwe Nvidia kaart. Doet nog steeds trouwe dienst, wel inmiddels wat luider onder load bijvoorbeeld bij het spelen van CoD BO6/Warzone op 1440p. Het logo + de RGB verlichting zijn niet per se mijn smaak, maargoed via Powercolor's software uit te zetten dus geen echt probleem.
Geweldige uitvoering van de RX5700XT, naar mijn mening de mooiste en beste.
Werkt tot op de dag van vandaag prima op 1440p, al zal je in de wat nieuwere spellen wel de settings wat lager moeten zetten om 60+ FPS te krijgen.
Mijn kaart is ook flink te undervolten/ overclocken. Kan hem met een lichte overclock op 1.0v zetten en dan draait de kaart dus beter dan stock settings maar met veel minder verbruik en veel lagere temperaturen.
Het standaard fanprofiel van de kaart, zowel op silent als OC bios zijn maar matig ingesteld naar mijn mening, erg op stilte. De fans gaan pas echt aan het werk als de kaart boven de 85C komt. Met een eigen fancurve kan je een prima balans vinden tussen geluid en warmte van de kaart. Heb hem zelf nu oplopend naar 55% fanspeed bij 80C, 70% bij 85C, dat werkt perfect.
De videokaart valt op door het dikke uiterlijk. Met de devilzone software kan je de RGB van de videokaart instellen. De drivers van de videokaart veroorzaken een enkele keer een groen scherm, maar er is een nieuwe driver update.(11/02/21) namelijk de AMD Radeon Adrenalin Edition 21.2.1 driver. Geweldige videokaart.
Misschien wel de BESTE RX 5700 XT. Het biedt geweldige thermiek en zorgt voor behoorlijk overklokken. Met dat gezegd, heeft AMD op het moment van schrijven nog steeds enkele problemen met stuurprogramma's.
Mijn eerste GPU van Powercolor en ik ben ben verbaasd hoe goed dit eigenlijk werkt. Mijn volgende GPU zal zeker weer een Powercolor variant zijn. Koelt goed, is stil en je hebt de optie voor silent of overclock met een pysieke switch.
ik heb een paar RX5700XT's getest
saphire nitro+ koelt goed maar heel erg veel lawaai bij full load
XFX hitte kannon om te kotsen !
MSI gaming X koelt zeer goed is lekker stil leuk voor een MSI built
red devil koelt zeer goed en is fluisterstil 68C max.
Fantastische kaart met zeer gedegen koeling. Er zit een behoorlijke koeler en heatspreader op. Samen met rgb, de stijl van de kaart en de performance een super aankoop.
Zeer krachtige videokaart, 300+ fps in fortnite op medium 1080p en 160-200 fps op high-epic 1440p. Zelfs 4k is speelbaar boven de 100-120 fps. Deze videokaart geeft je een performance vergelijkbaar met de 2070 super voor een lagere prijs.
Kocht deze kaart omdat ik niks gaf om rtx en problemen verwacht met de komende gpu release
Alle recente games kan ik spelen op Ultra 1080p met 60+fps.
De nieuwste driver gaf problemen bij assassins creed oddesey maar dit verdween weer toen ik terug ging naar de recommended driver.
In een build van een vriend gezet. Degelijke, behoorlijk stille kaart. Goed werkend krijgen met de nieuwste drivers geïnstalleerd krijgen was even gedoe maar nu werkt alles prima.
Geweldige videokaart. Snel, stil, en koel. Ik speel d3 en Wow, die beperk ik tot 100fps op de hoogste settings. Toen ik de kaart begin december kocht was het met drivers nog niet best, maar nu loopt hij sinds de kerst-updates stabiel.
Gekocht na het fiasco van de ASUS TUF rx5700xt. De PowerColor Red Devil is een wereld van verschil: temperatuur komt niet in de buurt van 70 graden, fans zijn stil, software is goed, drivers up-to-date, werkt goed in linux en windows
Ik had eerder hier mijn review geschreven en was erg positief. De kaart zelf is een monster, helaas krijg ik 1 keer per dag een BSOD. Ik heb de nieuwste drivers en weet niet hoe ik dit moet oplossen. De performance zelf is echt geweldig, zolang hij het doet.
Deze kaart gekocht omdat het een monster moet zijn wat betreft prijs kwaliteit. Helaas ondervind ik alleen maar problemen met drivers en is de fun en nu bij mij vanaf. De kaart gaat retour en helaas moet ik meer gaan uitgeven aan een nvidia kaart.
Deze kaart is simpelweg een beest. Buiten dat deze kaart er sexy uit ziet (vooral met de verlichting), is het volgens verschillende reviews ook één van de beste RX 5700XT kaart zo niet de beste. De cijfers liegen er niet om.