Hele fijne platinum voeding, voor een goede prijs, fan draait niet bij lage belasting, bij deze geen knop om dat aan of uit te zetten, zag dat wel bij andere reviews hier.
Produceerd wel wat hoge tonen (door de trafo ?) buiten de kast, eenmaal geplaats niet meer hoorbaar.
Nog maar paar dagen in gebruik dus kan niet veel zeggen over levensduur. Hij is lekker stil door de 0 rpm mode en is verder pima voeding. Gekocht om de platinum classe omdat dit in een systeem zit dat 24/7/365 zal draaien.
Pluspunten
0 rpm mode
kabels zijn flexibel en makkelijk weg te werken daardoor
2x SATA kabels erbij
Minpunten
helaas heeft de tweede sata maar 2 sata connectors ipv 4 zoals de eerste
Deze voeding koos ik vanwege de flexibele kabels omdat het in een µATX kast moest passen. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze. De kabel naar de 24-pins connector zit in een sleeve en is daardoor toch nog wat stug. Van mij mag het nog flexibeler.
Pluspunten
Bij lage belasting kan de fan uitgezet worden (dan wordt er ook geen stof aangezogen).
Als de fan aan staat, maakt hij geen geluid.
80 Plus Platinum
10 jaar garantie
Een bescheiden grijs logo op de zijkant, dat staat mooi in een zwarte kast.
Flexibele kabels.
Volledig modulair.
Na ruim een half jaar keek ik eens onderop mijn computer, er zat maar heel weinig stof bij de luchtinlaat van de voeding. Dus als mijn computer weinig te doen heeft (internetten), dan staat de fan uit. De fan heb ik nog nooit gehoord.
Minpunten
Er zijn 80 Plus Platinum voedingen die technisch nog wat beter zijn, maar die zijn ook duurder en maken meer lawaai.
Volgens de reviews technisch goed, maar niet zo goed als bijvoorbeeld de Corsair RM550x. Hij is ontzettend stil, stiller dan de genoemd Corsair (ook volgens een review ;)). Flexibele 'slappe' kabels. Je kan zelf beoordelen of je ze mooi vind. Bonus: fysiek knopje voor een 0-toeren profiel.
Pluspunten
Heel stil
Prima peformance
Fysieke knop voor 0-toeren profiel
Goede prijs
Minpunten
Kabels voelen goedkoop Geen idee of het echt een probleem is, maar ik moet een minpunt geven :)
Heb jij ook een Fractal Design ION+ 560W Platinum?