![]() |
Round-up - AMD RX 5700 (XT)-videokaarten - Welke Navi is de beste? Inmiddels heeft een flink aantal fabrikanten kaarten op basis van de 5700- en 5700 XT-ontwerpen uitgebracht. Tijd om te kijken naar de prestaties van kaarten die echt te koop zijn. |
Review geupdate:
-16-12-2019, kaart verder ge-undervolt en powerlimit nóg lager,
zie laatste 2 foto's voor de instellingen resultaten daarvan.
-12-12-2019, zie onderaan de review 2x een extra handigheidje.
Goedemiddag lezers,
Hierbij wil ik jullie graag een review schrijven over de ASUS Strix 5700XT.
Na finetuning is dit een perfecte kaart!!!!!!!
Het is echt de beste RX5700 XT die te krijgen is ALS je hem aanpast en dit moet eigenlijk niet kunnen met een videokaart in deze prijs klasse.
Een grote kaart met hoge performance vergeleken zijn concurrent de RTX 2060 Super.
Helaas echt wel wat nadelen aan de kaart gevonden, waarvan vele alreeds bekend.
Perfectie heeft zijn prijs
Na driver update in 2020 en nieuwe batch van kaarten kan ik deze kaart zeer aanbevelen.
Hele slechte start maar nu in augustus werkt hij prima!
Prima videokaart, snel, relatief stil.
Dit is een prima product had totaal geen problemen met de drivers. Ik heb het verticaal opgehangen zodat ik kon genieten van de rgb anders hebben de lichtjes weinig zin vind ik persoonlijk . Het is zeker een aanrader.
Voor een beginner in de mid range tot high end high refresh rate gaming is dit zeker een aanbevolen product.
Game ready clocksnelheden en presets na het installeren van AMD Radeon drivers.
Tot nu toe de snelste videokaart die ik in bezit heb gehad.
Aangeraden product.
Hele goede kaart voor een hele goede prijs.
Na een upgrade van een gtx 1060 zou ik eigenlijk niet terug willen naar het groene team.
Het kaart blijft meestal best koel en er zijn er bijna geen problemen er mee behalve problemen met drivers in het begin.
Deze kaart op 30 mei 2020 aangeschaft via Azerty. Geüpgraded omdat vorige kaart traag was in games, foto en videobewerking. Ik ben zeer tevreden over de kaart, hij is de investering meer dan waard! Fotobewerking gaat veel sneller dan voorheen en ook games draaien soepel op hoge instellingen.
Mooie kaart, technisch gezien een juweeltje. Strakke gamekaart met een gunstige prijs/performance verhouding. Er is 1 hele grote 'maar' en dat zijn de drivers. Op moment van schrijven nog steeds geen goed functionerende desktop met 3 monitoren...met workaround lukt het maar slordig!
Werd vanaf af begin af aan bloedheet onder andere doordat de default fan speed op 50% was gecapped, toen dit gefixed was deed hij het aardig maar werd steeds warmer.
Bij een aantal keer 110 graden + kwam ik erachter dat de heatsink Los zat. Waardeloos product.
degelijke kaart ...wat je van asus mag verwachten ...goeie prestatie tegen een redelijke prijs
De beste rx 5700xt kaart, maar dan moet je er wel iets tijd in steken. De kaart heeft een assemblage fout. Dit is gemakkelijk op te lossen ofwel door nieuwe schroeven of washers, maar dit kostte de kaart wel een ster want dit hoort absoluut niet in deze prijsklasse.
NIET KOPEN!!!
Door een probleem met te zwakke en lange schroeven komt de heatsink los van de pcb waardoor over verloop van tijd de kaart luider en warmer wordt! Voor meer info check de video van hardware unboxed op youtube.
super videokaart, wel iets aan de grote kant.
overclock bij de meeste games niet eens nodig:
Rainbow six op ultra: 250 fps gemiddeld
Forza horizon 4 op ultra 120 fps gemiddeld
escape from trakov ultra: 130 fps gemiddeld
al met al een goede videokaart oor zijn prijs,
Teleurstellende terugkomst bij het rode kamp
- Problemen met drivers
- teveel stroom --> te warm --> lawaai
- Onstabiel systeem, BSOD bij herstarten PC en Asus eigen tool crashed.
+ Performance vs Prijs. Vergelijkbaar met 2070S maar 100E goedkoper.
Product retour gedaan en op zoek naar een alternatief..
Prachtige GPU, mooi gebouwd heel stil en werkt perfect op 1440 en 144hz scherm. De zwaarste spellen zonder moeite op ultra .
Voor de rest heb ik wel last gehad van slechte drivers en hij is wat onrustig ..Ik heb hem wel terug gestuurd
Een slecht product met slechte software (drivers).
AMD/ASUS ga je schamen dat het black screen probleem nog niet opgelost is.
Kaart gaat na een dag retour, ben het zat om jullie BETA tester te zijn.
Na 2 defecte Asus R9 290 kaarten en dit gebakje NOOIT MEER ASUS voor mij.
Stevige, snelle en mooie kaart. Wordt niet te warm en blijft aardig stil. Underclocked via Wattman (momenteel geen behoefte aan de rauwe kracht) waardoor het nog stiller en zuiniger is.