![]() |
Round-up - AMD RX 5700 (XT)-videokaarten - Welke Navi is de beste? Inmiddels heeft een flink aantal fabrikanten kaarten op basis van de 5700- en 5700 XT-ontwerpen uitgebracht. Tijd om te kijken naar de prestaties van kaarten die echt te koop zijn. |
Gemiddelde gebruikersscore
Gezien de lage waardering van deze kaart voel ik mij geroepen om mijn ervaring te delen. Deze kaart kan je rustig aanschaffen, draait net zo stabiel als mijn oude GTX. De problemen met de drivers zijn definitief verleden tijd.
Prijs / Prestaties staat deze videokaart verreweg bovenaan vergeleken met NVidia kaarten, maar de drivers van deze kaart zijn zo bagger dat de kaart erg veel ellende heeft.
Meerdere keren per dag BSOD of andere crashes door de drivers.Dit verpest de kaart en daardoor 2 sterren op dit moment.
Op het begin veel problemen gehad met de drivers, hierdoor had ik verschillende problemen zoals screen freeze, no signal input, game crashes en BSOD..
Nu speel ik al een enige tijd zonder problemen en dat voelt super aan.
Hele goede kaart voor de prijs in mijn ogen, vooral als je hem 2dehands weet te scoren is dit echt een perfect kaart!
Goeie snelle stille kaart. Snel genoeg voor 1440p 60FPS (of meer). Prima drivers.
Waar er eerst talloze issues bestonden met drivers zijn deze nu naar mijn ervaring volledig verholpen.
Ik speel zelf op 1080P, 165hz.
Als voorbeeld: CoD:MW(2020) gemakkelijk te spelen op 144+ frames
Het is op papier een leuke kaart met een prima prijs-prestatie verhouding.
ECHTER de droevige kwaliteit van de drivers maakt dat het totaalproduct waardeloos wordt. AMD FIX IT Voor mij voorlopig weer de laatste AMD-based videokaart. Alleen kopen als zwarte schermen en Green Screens of Death echt je ding zijn.
een van de betere 5700XT. Mooi formaat. past ook in wat oudere cases.
Mooie stevige backplate. Geen issues out of the box. Was een plug and play ervaring.
Initieel was ik teleurgesteld vanwege de driverproblemen (AMD), deze zijn echter inmiddels grotendeels opgelost. Ik ben zeer tevreden, kan meeste games op hoge settings probleemloos spelen. Temperatuur is zoals beloofd door Sapphire prima en maakt weinig geluid under load! Zou het zeker aanbevelen voor deze prijscategorie.
Paar maanden gekocht in combinatie met een nieuw systeem. Tot zo'n 2 maanden geleden af en toe last van issues mbt de drivers. Nu loopt de kaart helemaal smooth en draai ik elke nieuwe game zonder problemen vloeiend op 1440p met de hoogste instellingen. De kaart is tevens redelijk stil.
Heerlijke GPU, deze gekocht als upgrade voor 1060. Geen moment spijt gehad van de aankoop. Temperatuur blijft stabiel en komen in mijn kast niet boven de 65 grade. Tot op heden nog geen problemen gehad met de drivers (huidige drivers van 2-26-2020).
Top kaart voor een zacht prijsje (405 euro bij schrijven + raise the game). Drivers zijn in grote mate gefixt en worden verder verbeterd. Erg blij met de koop.
Op de eerste dag erg veel problemen gehad. Na de software tweaken deed hij het wat beter, maar toch nog heel instabiel met enkele crashes en blue screens. Ik heb hem maar geretourneerd. Ik koop dan liever een iets tragere 2060 super die wel stabiel is.
Veel problemen ondervonden met (oudere) games, zoals BF1, Fallout 4, Far Cry 4. GPU-clock schoot alle kanten op. Hierdoor onspeelbaar wegens lage framerates. Nieuwere (AAA)-games wel goed speelbaar. Goede koeling en bouwkwaliteit. Wegens instabiliteit gebruik gemaakt van herroepingsrecht.
Het is een snelle, goed gekoelde kaart met goede bouwkwaliteit.
Erg veel performance voor weinig geld vergeleken met andere kaarten.
Kaart geretourneerd, veel last van oscillatie bij het opspinnen van de fans.
Een leuke 5700XT voor een oké prijsje, koelprestaties zijn top! Bouw kwaliteit is verder goed. Verder vind ik het ook een simpel maar toch leuk design. De kaart voelt verder stevig en niet goedkoop aan
Tov de Refferenced kaarten is deze een stukje stiller en net wat sneller.
De prijs prestatie verhouding tov de concurrentie is zeer goed.
Drivers zijn inmiddels een stuk beter. (nieuwe architectuur dus dan zijn wat meer issues te verwachten dat zie je ook bij Intel en nVidia).
Geweldige kaart. Iets duurder dan de rest door de hype maar het is die 2 tientjes meer dan waard. Stil, koel en geweldig mee te tweaken. Wel een driver issue met monitoren van (in mijn geval) 70 Hz. Laat je monitor op 60Hz. staan totdat het gefixed is !
Een en al problemen ermee gehad, complete systeemcrashes tijdens gamen of tekstverwerken....
Mijn advies is om te wachten tot de kaarten goedkoper worden en de drivers niet meer in de kinderschoenen staan. De bouwkwaliteit vind ik ook maar mager zeker voor de hogere prijs dan MSRP.
Deze kaart heeft indrukwekkende prestaties MITS hij stabiel draait. De stabiliteit heeft AMD op dit moment helaas nog niet op orde waardoor ik en veel andere 5700 bezitters, regelmatig crashes of blue screens ervaren. Tip voor het kopen: Wacht tot dit gefixt is en houdt het internet in de gaten.