Inleiding
Ik heb deze laptop twee weken geleden in gebruik genomen als vervanger van mijn oude socket-A Sempron systeem. Ik ben net met een nieuwe opleiding begonnen en het leek me handig om je gehele pc mee te kunnen nemen naar presentaties ipv dat gezeik met cd-roms en usb-sticks. Ook had ik genoeg van de prestaties van mijn socket-A systeem en wilde ik gewoon iets snellers. Ik had bijna een Asus uit de A6-serie gekocht met een dualcore Turion, maar net voordat ik tot de koop over wilde gaan kwam ik de F3 serie tegen en heb ondanks het gebrek aan 64-bits processor toch maar voor deze nieuwere serie gekozen.
Prestaties
Om te beginnen even een opsomming van de specificaties;
- Intel Core Duo T2300E 1,6 ghz
- 1 x 1 GB DDR2, 667 mhz (max 2 GB)
- nVidia Geforce Go 7300 128 MB VRAM
- 100 GB hardeschijf 5400 RPM ATA100?
Overige hardware; DVD-brander, Wireless LAN, Firewire, 4 x USB 2.0, Cardreader, VGA, S-Video en DVI-poort, 1.3 Megapixel Webcam, Microfoon en als het goed is ook Bluetooth.
Over het algemeen werkt het laptop heerlijk snel, de dualcore Intel kan mijn werkzaamheden prima aan en ook het geheugen is bijna niet vol te krijgen. De videokaart is prima voor een potje UT04 via het schoolnetwerk...
Deze Asus kwam bij mij in beeld toen ik op zoek was naar een pc-vervanger. Mijn eisen waren een notebook waarop ik snel kon werken en veel tegelijk kon doen (down/uploaden icm gamen etc.)
Deze notebook komt hiervoor zeker in aanmerking en heeft naar mijn mening een goede prijs-kwaliteit verhouding. Prima CPU, 1gb geheugen, 100gbsata-schijf, videokaart met eigen geheugen, ingebakken webcam, bluetooth, cardreader. Alles zit er op. De dualcore icm 1gb geheugen en de prima videokaart is prima voor de multitaskers onder ons. Games trekt hij ook prima met goede kwalieit. De 9cell accus gaat ook lang mee, het nadeel van deze accus is dat deze en cm uitsteekt aan de achterkant van de notebook. Verder zijn de aansluitingen (adapter, usb) wat beter geplaatst dan een paar andere/oudere modellen (a6-serie bv.). Het enige wat voor mij niet geheel duidelijk is waarom de SATA-schijf in 2 (3 icm recv.) fat32 partities is geformatteerd en niet in NTFS. Ik weet niet wat de reden hier van is, maar ik zou gaan voor NTFS. Over het algemeen zeer tevreden over deze notebook.