Asus RT-AX92U

Prijs
€ 169,99
Specificaties WiFi-ax • 4-poorts switch (max 1Gbps) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
14
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
pclinde 23 september 2019 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

De RT-AX92U is een one of a kind: Mesh met WiFi 6. Officieel gezien is dit de eerste set in zijn categorie die te koop is. Episch als je al een nieuwe Samsung Galaxy of iPhone 11 hebt. Niet? Dan ben je alvast krachtig voorbereid op wat komen gaat.

Pluspunten

  • 802.11ax- WiFi 6 proof!
  • Mesh/WiFi 6 + AiMesh.
  • Dekkingsgebied.
  • Volwaardige routers/satellieten met vier LAN-poorten en twee USB-poorten.
  • WiFi 4 en 5 prestaties zijn dik op orde.
  • LAN-poortaggregatie + backhaul/failover.
  • Uitgebreide software- UI samen met een app.

Minpunten

  • Met het antenne ontwerp kun je niet een specifieke richting richten.

Eindoordeel

Score: 5

+2
Robin_Uit 13 juli 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Zorgt voor een uitstekende WiFi ervaring en is eenvoudig op te zetten en te gebruiken. "Gamer design" is niet voor iedereen weggelegd, maar de functionaliteiten en resulaten zijn er zeker naar.

Pluspunten

  • WiFi 6
  • Bereik + snelheid
  • AI Mesh
  • 4 LAN poorten
  • Prijs
  • Design, formaat en montage opties

Minpunten

  • Antennes
  • "Maar" 1 ethernet kabel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

+1
Avdo 16 juli 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Wat een heerlijk setje routers! Goede performance, groot bereik en zeer stabiel. De ASUS AI Mesh software valt tegen, maar gelukkig hoeven we dat niet te gebruiken :)

Pluspunten

  • Groot bereik op 5 GHz
  • Stabiele verbinding
  • Snel: 120 MB/s via WiFi 6, potentieel meer

Minpunten

  • ASUS AI Mesh software

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+1
paul123 30 januari 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Mooi mesh setje, maar wel met wat haken en ogen waardoor het niet voor iedereen de beste oplossing zal zijn, zie uitgebreide review. Bouwkwaliteit is prima en de routers zijn vrij compact. Setup is erg eenvoudig d.m.v. app of web interface, prestaties zijn in "wired backhaul" mode erg goed.

Pluspunten

  • Prima bereik en snelheid
  • Compact
  • Eenvoudig in gebruik
  • Uitgebreide instelmogelijkheden
  • Regelmatig firmware updates

Minpunten

  • Geen WiFi 6 / 4x4 i.c.m. dedicated wireless backhaul
  • USB disk support had beter gekund

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+1
ramlap 12 augustus 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Ik zocht naar een krachtige uitbreiding voor de Rog Rapture GT AX-11000 voor de garage en zolder, en toen was er de set AiMesh AX6100 met 2x de RT-AX92U. Een combi die ongeëvenaard is! Aimesh van Asus is een super vernuftige manier van 1 netwerk over meerdere routers! Super systeem.

Pluspunten

  • wifi 6
  • AiMesh van Asus is top!
  • meerdere stations, 1 netwerk en slim systeem die zelf schakelt
  • nooit meer slechte dekking
  • interface
  • updates!
  • snelheid wifi alsof via utp

Minpunten

  • prijzig maar zo'n netwerk heb je nooit gehad!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+1
kwibus 11 augustus 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Ik was op zoek naar een waardige vervanger van mijn Asus RT-N66U welke reeds jaren trouw dienst had gedaan. Omdat er meer apparaten bij waren gekomen en ook meer verdiepingen in gebruik zijn genomen, was het tijd voor een serieus Mesh Systeem. Dat bleek de AX6100 te zijn.

Pluspunten

  • Prachtige afwerking
  • Eenvoudig in gebruik
  • Sublieme dekking
  • Uitgebreide App

Minpunten

  • klein bugje gevonden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

+1
GDGNG 28 juni 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Asus kwaliteit in de vorm van AX (WiFi 6). Twee pak om het hele huis van stevig signaal te voorzien en gereed te zijn voor de toekomst. Snel en stabiel.

Pluspunten

  • Compact (2x)
  • Kwaliteit zoals verwacht van Asus
  • Mooie overzichtelijke interface
  • Snel

Minpunten

  • Design
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

0
koffertje 3 december 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Deze router valt niet tegen. Het installeren ging gemakkelijk. En het signaal dekt nu mijn hele huis. Ik maak wel gebruik van een bekabelde verbinding tussen de 2 routers. Ik heb ze aan de muur hangen waardoor sommige antennes te snel terug inklappen. Dit had wat stroever mogen zijn.

Pluspunten

  • Goeie dekking
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Antennes klappen te snel terug
  • Design

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

0
Fred13 20 mei 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Dit systeem is een prima Mesh netwerk. De beide routers werken goed samen maar zijn ook als aparte volledig functionele router te gebruiken. Uitbreiden met mijn oude Blue Cave router werkt ook goed.

Pluspunten

  • prima bereik en snelheid
  • makkelijk instelbaar
  • wifi6 ondersteuning
  • aiMesh compatible
  • uitgebreidde ondersteuning van oudere wifi standaarden
  • goede app

Minpunten

  • slechts een 5G wifi6 band
  • antennes klappen snel dicht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

qlimax43 12 januari 2022 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Gekocht voor thuiswerken een jaar geleden. De WiFi is echt belachelijk stabiel. En met de app/interface kun je heel makkelijk veel instellen.

Pluspunten

  • Hoge wifisnelheid
  • Belachelijk stabiel
  • Instellingen via app en interface zitten goed in elkaar
  • Automatische updates/reboot

Minpunten

  • Prijzig, maar zeker wel waard

Eindoordeel

Score: 5
Mr_Spock 28 juli 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

De dekking en het bereik zijn goed. De snelheid is goed. En het is niet zomaar een WiFi 6. Het is tegelijkertijd ook een mesh systeem, voor een vlottere roaming, vooral met de wired backhaul. De 2de 5GHz band is de enige die AX ondersteunt; wired backhaul is sterk aanbevolen.

Pluspunten

  • Prijs/prestaties
  • Groot bereik en heel stabiel, ook de firmware werkt heden zoals het moet
  • Uitgebreide mogelijkheden, en voor zover ik weet ook nu nog steeds het enige WiFi 6 mesh systeem dat dergelijke features heeft; zo kunnen bvb. ook op de 2de router volledig apart de USB poorten worden geconfigureerd; ook wordt de mesh optie ook in de AP modus ondersteund, en dat is verbluffend omdat de prijs zo goed meevalt
  • Compact

Minpunten

  • In router modus met AiMesh ontbreekt op de 2de router de mogelijkheid om IPTV in te stellen, dus je kan in die modus niet een 2de set top box aan de 2de router hangen, maar gelukkig wordt AiMesh bij dit specifiek model van ASUS ook in de AP modus ondersteund, wat dan weer vrij uniek is (zie pluspunten)
  • Geen echte minpunten volgens mij

Eindoordeel

Score: 5
Mylo2009 27 februari 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Gekocht in juni 2020. In feb. 2021 werkt plots 2.4Ghz niet meer. Tot dan toe een fijn product: snel, makkelijk te installeren, stabiel. Wat Google werk en div. settings uitproberen werkte 2.4 band weer (wel volledig opnieuw geconfigureerd). Qua bereik en stabiliteit prima (huis met 2 verdiepingen en betonnen vloeren).

Pluspunten

  • Snel
  • Bereik
  • Interface
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Wordt vrij heet
  • Alleen 2e 5Ghz band heeft AX support

Eindoordeel

Score: 4
ErikT5952 15 februari 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Het AX6100 systeem is als het eenmaal goed geconfigureerd een prima set voor thuis. De dekking is goed en je kunt gebruik maken van Wi-Fi 6 mits wired backhaul wordt toegepast. Helaas merk ik dat het systeem nog niet optimaal stabiel draait. Hopelijk na nog meer firmware updates opgelost.

Pluspunten

  • Goed bereik
  • Snel
  • Compact

Minpunten

  • Firmware (nog) niet stabiel

Eindoordeel

Score: 4
ilfra2001 4 februari 2021 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

duo router set aangeschaft en deze draadloos met elkaar verbonden. Deze set levert de stabielste wifiverbinding die we ooit gehad hebben en ook nog heel snel (100mbit). Ze hangen aan de muur in meterkast en op zolder. De prijs is behoorlijk, maar goedkoop is duurkoop en dit is gewoon top!

Pluspunten

  • kwaliteit verbinding en snelheid
  • design
  • ophangen en leds uitzetten via app

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
Killerman1991 1 december 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

De RT-AX92U is op dit moment de enige Mesh netwerk met Wifi 6. Je kunt ze makkelijk toevoegen in je asus router en door je router en deze mesh systemen te updaten naar de beta versie kun je de ethernet baukhaul gebruiken. Hierdoor blijven alle 3 banden beschikbaar!

Pluspunten

  • Makkelijk toe te voegen
  • Mooie interface
  • Goed bereik
  • Super snelle wifi

Minpunten

  • Duur in aanschaf

Eindoordeel

Score: 5
Chris-RC-POINT 21 augustus 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack) besteld en geïnstalleerd. Via de Asus Router app fluitje van een cent, 10 minuten en alles werkt prima. Zeer goed bereik overal in huis en supersnel.

Pluspunten

  • Goede dekking signaal
  • met router app makkelijk instellen
  • Redelijk klein
  • Complete set en netjes verpakt

Minpunten

  • Antennes klappen snel dicht
  • Antennes niet verstelbaar of afneembaar
  • Redelijk duur

Eindoordeel

Score: 4
BogdanTyka 4 augustus 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Fantastische set voor een stevige prijs. Installatie is heel eenvoudig en goed uitgelegd in de bijgevoegde handleiding. Letterlijk binnen paar minuten heb je routers geïnstalleerd en dat allemaal met de app. Ik haal nu overal in huis (2 verdiepingen) bijna max snelheid. Nadeel, de antennes kunnen alleen uitgeklapt worden.

Pluspunten

  • Goede dekking
  • Makkelijke installatie
  • Goede app voor installatie en instellingen

Minpunten

  • Antennes niet instelbaar
  • Best groot en hoog door antennes
  • Lampjes aan de voorkant niet uit te schakelen

Eindoordeel

Score: 4
snippa_x_killa 17 juli 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Wanneer je bijvoorbeeld geen directe kabels kunt trekken naar een kamer dan lost dit veel problemen op. Ten opzichte van andere systemen kan je hier meestal richting de 95% snelheid verwachten. Ook is het handig dat er genoeg poorten achterin zitten om apparatuur aan de sluiten.

Pluspunten

  • wifi 6
  • AI mesh van asus
  • Stabiel
  • Compact van formaat

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Kuifje070 8 juli 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Wilde eigenlijk de nieuwe AX86U kopen maar die is nog niet beschikbaar. Nu de AX92U en wat een snelheid!

Pluspunten

  • Snelheid
  • prijs
  • compactheid

Minpunten

  • nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Tovenaar 17 juni 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Mooie compacte routers, aangeschaft vanwege mesh en wifi 6 functionaliteit. Helaas is WiFi 6 alleen bruikbaar wanneer je de secundaire router backhaul bekabeld aansluit. Wireless backhaul werkt via WiFi 6 maar is dus alleen voor communicatie tussen de routers. Gastnetwerk is alleen op master router en niet op secundaire router.

Pluspunten

  • Goede dekking
  • Klein
  • Veel instelmogelijkheden, ook via de app

Minpunten

  • Geen WiFi 6 met wireless backhaul
  • Geen gastnetwerk op secundaire router
  • Duur

Eindoordeel

Score: 3
Tabon 23 mei 2020 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Al met al, een degelijke router die veel mogelijkheden biedt. Echter in Meshmodus kan er geen gebruik gemaakt worden van de WiFi 6 band. 2-pack niet meer dan €300,- waard.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Zeer goed bereik
  • Goede applicatie

Minpunten

  • Prijs
  • Antennes klappen snel dicht.

Eindoordeel

Score: 4
deurklinkje 5 oktober 2019 Product gekocht

Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack)

Leuk mesh systeem maar in mijn ogen niet echt future proof, had bij dit product wel 2 bands op WIFI 6 verwacht. Als je een draadloze backhaul gebruikt tussen de nodes gebruikt hij de WiFi 6 band daar voor.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Op te hangen
  • Gebruikers gemak

Minpunten

  • Prijs
  • Alleen 5GHZ 2 gebruikt AX
  • In AI Mesh geen WiFi 6 Alleen tussen de nodes
  • Antennes zijn niet te richten

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus RT-AX92U?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee