Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Prijs
Specificaties Socket AM4 • ATX • AMD X570 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de ASUS ROG Strix X570-E Gaming. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
23
Score: 4
14
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
pclinde 8 juli 2019 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 39 reviews, waarvan 84% gesponsord.

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

De Asus ROG Strix X570-E Gaming is helemaal bij de tijd samen met Ryzen 3000. Vanuit het X570 chipset krijgen we toegang tot PCI-e 4.0 en nog meer USB plezier. De toevoeging van een 2.5G ethernetpoort en Intel AX200 module maken je gereed voor WiFi 6.

Pluspunten

  • Veel features en connectiemogelijkheden.
  • X570 met PCI-e 4.0 en meerdere USB 3.1/3.2-poorten.
  • Realtek RTL8125G 2.5G ethernet poort.
  • Intel AX200 module (WiFi 6/802.11ax)
  • Actieve fan om de chipset te koelen nauwelijks hoorbaar.
  • Nette RGB-implementatie samen met vier AURA-headers.

Minpunten

  • Stevige prijs.

Eindoordeel

Score: 4

+2
sonidodmassive 27 december 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Mooi moederbord maar zal zich nog moeten bewijzen.

Pluspunten

  • Wi-Fi 6
  • 16 power stages
  • 2.5 Gbps
  • 8 x SATA 6Gb/s
  • Look

Minpunten

  • Geen ECC RAM support
  • Weinig extra's
  • Prijs?
  • Matige/slechte QVL lijst

Eindoordeel

Score: 4

+1
LazarusLongNL 20 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Een betaalbare X570 moederbord zonder compromissen? Ik denk van wel! Met alle belangrijke features die je kan wensen. 8x USB 3.2 gen 2! Wifi 6 onboard! 2.5ghz+1ghz ethernet? tot 4400mhz memory? 2x M.2 PCI 4.0 x4? ZEKER! dit en een strak uiterlijk! Elke euro waard!

Pluspunten

  • Net uiterlijk, hoge kwaliteit ontwerk.
  • Pre-mounted IO met strak/duidelijke print.
  • Wifi 6 & 2,5 + 1,0 Gbit/s Ethernet.
  • 8x USB 3.2 A (gen2) 1x USB 3.2 C (gen2)!
  • Goed geplaatste Fan Headers, onboard header voor aio!
  • Tot wel 4400mhz memory speed!

Minpunten

  • Onboard RGB niet heel indrukwekkend.
  • RGB "wit" wijkt af met blauw/rood (thx MartinPTweak)
  • PCI-E x16 Lane 1 blokkeert toegang tot m.2 heatshield.
  • Frontpanel jumpers amper leesbaar (RTFM tho…)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Layout Score: 5

+1
Jiazzz 11 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Premium moederbord, dus ook premium prijsje. Draait prima in combinatie met Ryzen 5 5600x. Wilde eigenlijk voor een build gaan met witte accenten, maar kon niet vinden met deze specs. De Prime Pro zat in de buurt. Moest even in de BIOS sleutelen om mijn RAM optimaal te krijgen.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Ingebouwde I/O Shield
  • Goede netwerkmogelijkheden
  • Handige Q-code display voor debugging
  • Meer dan genoeg SATA aansluitingen

Minpunten

  • Niet in wit beschikbaar
  • On-board RGB weinig zichtbaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5

+1
JelteB 20 december 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Uiterlijk is strak en mooi afgewerkt, inclusief de RGB op de VRM-heatsink. Veel aansluitingen voor RGB, PUMP/AIO headers. Dual-ethernet + Wifi + Bluetooth geïntegreerd komt regelrecht uit een droom. I/O volgestopt met USB3. Installatie zeer makkelijk door ASUS software voor directe driver installatie: zorgt ook voor fan controle vanuit windows!

Pluspunten

  • Postcodes
  • Dual-Ethernet+Wifi+Bluetooth!
  • Uitstekende VRM's
  • Overzichtige BIOS
  • Nette RGB implementatie
  • ASUS Software

Minpunten

  • Weinig fan headers
  • Chipset fan aanwezig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

+1
Stormjip 29 november 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Prachtig ding! Dit moederbord heeft vele features die ik graag zie op een moederbord in deze prijs klasse. Over het algemeen een echte aanrader voor een mooi high-end Amd Ryzen systeem!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • RGB
  • 2 ARGB headers
  • Bios flashback button

Minpunten

  • Aura software valt mij nog een beetje tegen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

0
SwaffelSmurf 16 april 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Heb dit moederbord van Asus nu ruim een jaar in gebruik i.c.m. een Ryzen 3900XT en sinds kort met mijn nieuwe AMD 6900XT. Prachtig moederbord van uitstekende kwaliteit.

Pluspunten

  • BIOS Flashback
  • WiFi 6 + Bluetooth
  • 2.5 Gigabit Ethernet
  • Geen los IO-shield meer
  • RGB

Minpunten

  • Prijs
  • BIOS update noodzakelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 5

0
ghosthrl1 4 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Prima middeklasse Moederbord met voldoende aansluitingen en een zeer degelijke bouw kwaliteit. Jammer dat de RGB zeer minimalistisch is op dit bord. Ism mijn AMD 3900 X werkt dit bord zeer soepel.

Pluspunten

  • Veel features en aansluitmogelijkheden
  • Goed geluid
  • Wifi 6
  • Bios Flashback
  • 2.5 Gbit Ethernet port
  • Zeer robuust
  • PCI-E 4.0 en USB 3.1 / 3.2
  • 2 x M.2 aansluitingen

Minpunten

  • RGB verlichting minimalistisch

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 3

0
jo0st 21 april 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Prima luxe moederbord met voldoende opties.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Aansluitingen
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

0
johan501 19 februari 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Sind eind december heb ik deze bord i.c.m. mijn Ryzen 5 3600 en een RTX 2070. De prijs is helaas wel hoog, maar je krijgt geen goedkoop spul in de doos. Dit moederbord heeft WiFi-6 en bluethooth, de antenne zit ook in de doos.

Pluspunten

  • WiFi 6 + Bluetooth
  • 2.5Gbit ethernet poort
  • vaste I/O shield
  • Sata poorten
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Prijs
  • Sonic Studio 3 software

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 2
Layout Score: 5

0
J.Paenen 14 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

De Asus ROg Strix X570e is een zeer uitgebreid en luxe gamingmoederbord van hoge kwaliteit en een stoer uiterlijk. Hij is prijzig maar futureproof wat hem de hoge aanschafprijs meer dan waard maakt. De X570e is het kloppend hart voor iedere Game PC.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Stoer uiterlijk
  • Uitgebreide mogelijkheden

Minpunten

  • Prijzig, maar de moeite waard

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

Higaphix 9 juli 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Gekocht tijdens een cashbackactie van Asus. Het ging tussen deze en en Asus X570 Pro. Voor deze gekozen vanwege de rijkere featureset. Op een bootloop na (Maar ik zat ook heel erg met de BIOS te rommelen, batterijtje erin eruit en opgelost) nooit een probleem gehad tot nu toe.

Pluspunten

  • Rijke featureset
  • I/O Shield is niet kwijt te raken
  • Voelt degelijk aan

Minpunten

  • Tikkie duur
  • Je kan de power LED uitzetten in de BIOS, maar als de computer in standby gaat, begint deze alsnog te knipperen... Interessant.

Eindoordeel

Score: 5
Loes_Geldrop 31 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Een betaalbare X570 moederbord met alles erop en eraan wat je nodig hebt. 8x USB 3.2 gen 2 - Wifi 6 - Bluethooth - LAN 2.5ghz 2x M.2 PCI 4.0 x4 etc. Dit moeder heeft een strak uiterlijk en is iedere euro waard

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • RGB en ARGB
  • Bios flashback button
  • 2 x M.2
  • Wi-Fi 6

Minpunten

  • Aura software kan beter

Eindoordeel

Score: 5
Sappieboy1968 21 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Gekocht bij megekko Prima levertijd (volgende dag), Heel netjes verpakt en dat voor een scherpe prijs. Heb een ASUS moederbord gekocht, een Asus ROG STRIX X570-E GAMING een geweldig moederboard! I.C.M Ryzen 9 5950 loopt mijn pc als een zonnetje!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • WIFI 6
  • 2.5 Gbps
  • ingebouwd I/O Shield
  • Veel connectie mogelijkheden

Minpunten

  • Weinig Fan Headers
  • Bios update noodzakelijk
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
knaakbert 10 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Sinds dat ik zelf pc's samenstel maak ik al gebruik van Asus moederboards. Altijd naar volle tevredenheid door de degelijkheid. Het moest weer een Asus worden. Dit board zit vol opties zoals 8 sata poorten en ingebouwde wifi. Verder zeer degelijke VRM's. Tot nu toe erg tevreden met mijn moederboard.

Pluspunten

  • Veel USB 3.1 en 3.2 poorten aan achterzijde
  • 2,5 Gbps plus 1Gbps netwerkkaart
  • AX wifi
  • Stevig Board
  • 2 M.2 poorten met koellichaam
  • optische audio uitgang
  • Zeer robuust qua VRM's
  • Chipfan niet te horen(bijna alle X570 boards hebben die)

Minpunten

  • Afdekplaatje chipfan moet er af als je m.2 SSD's wilt inbouwen. (2 schroefjes eraf en er weer in, dus valt mee)

Eindoordeel

Score: 5
job115 9 januari 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Mijn eerste ervaring met een ASUS ROG moederbord. Gebruikt in combinatie met een Ryzen 7 5800X. BIOS update zonder CPU kwam zeer goed van pas in combinatie met de nieuwe Zen 3 CPU. Het Q-code schermpje om problemen vast te stellen is ook een zeer welkome toevoeging. Wifi valt tegen.

Pluspunten

  • Aansluitmogelijkheden
  • Q-code
  • Voor geinstalleerd I/O shield
  • Meegeleverde temp node
  • RGB

Minpunten

  • Vrij prijzig
  • Bios uitgerekt op 32:9 scherm

Eindoordeel

Score: 5
Gilraen 26 december 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Mooi Mobo. Erg makkelijk dat IO pre-mounted komt. Snelle PCI-e, ethernet 2.5, en veel USB 3.2, ook USB-C voorop. Wel erg duur, en m2 chipset wordt idle erg warm. Draait XMP op G.Skill 2x16GB setje.

Pluspunten

  • Mooi mobo, doet profi aan
  • 2x USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s), 8x USB 3.2 (Gen2, 10Gb/s), USB 3.2 (Gen2, 10Gb/s) type-c
  • Pre-mounted IO, scheelt gedoe
  • 2.5Gbps ethernet
  • PCI-e 4.0
  • Bios Flashback button
  • XMP compatible met 32GB G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC

Minpunten

  • Erg duur
  • Wel naar meest recente bios flashen, anders werkt XMP niet
  • Belachelijk warme chipset temps door slechte layout Mobo chipset fan onder videokaart

Eindoordeel

Score: 2
Cappibar 25 november 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Zeer leuk moederbord. Ziet er top uit met leuke RGB opties. Genoeg headers voor vele case fans en RGB. 2 M.2 slots en 6 Sata voor opslag. Solide VRM en power delivery voor overclocken En ziet er gewoon vet uit

Pluspunten

  • Ziet er top uit
  • Veel aansluitingen
  • Snel/goed OC mogelijkheden

Minpunten

  • beetje prijzig

Eindoordeel

Score: 5
robbertd97 25 november 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Mooi moederbord met goede specificaties, mooie verlichting en goede functies. Heb de 8+4 pin CPU kabels aangesloten om nét wat meer stroom te voorzien mocht mijn 5800X dit nodig hebben. RAM draai ik op 3200Mhz, dus maak helaas geen gebruik van het hoge potentieel van dit bord in dat opzicht.

Pluspunten

  • Q-LED bootcodes
  • Goede prestaties
  • Ingebouwde Wi-Fi 6 en Bluetooth

Minpunten

  • Armoury Crate RGB-software
  • BIOS update nodig icm Zen 3
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 4
Hyuux 11 november 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

De Asus ROG Strix X570-E Gaming is een uitstekende moederbord voor mijn 5900x. Door de USB BIOS FlashBack heb ik zonder moeite de nieuwste bios kunnen installeren. Het heeft veel features en esthetisch ziet ie er superdik uit.

Pluspunten

  • Design
  • RGB
  • WiFi 6
  • PCIe 4.0
  • Chipset fan stil

Minpunten

  • Beetje prijzig

Eindoordeel

Score: 5
shadowheart 10 november 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

De Asus ROG Strix X570-E Gaming heeft een beetje alles wat je nodig hebt voor de niewe AMD Ryzen serie. Een zeer compleet moederbord met tal van opties. Enige nadeel is de prijs echter kan je nu met de cashback actie de prijs omlaag schroeven waardoor die erg aantrekkelijk wordt.

Pluspunten

  • Wif 6 BT.5
  • X570 met PCI-e 4.0 en meerdere USB 3.1/3.2-poorten.
  • 2.5G ethernet en een extra kaartje
  • RGB

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Chaos gaming 8 oktober 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Gekocht voor me eigen gebruik ben een Fan van ASUS maar het is zeker wel een forse prijs (was 295 toen ik hem kocht) voor het moederbord heeft een goede heatsink en onhoorbare chipset fan was gelijk ready voor mijn ryzen 9 processor en heeft 6 case fan headers

Pluspunten

  • 6 case fan headers
  • goede thermals en goed voor overclocke
  • heeft een flash back bios knop
  • 2 M.2 Heatsinks
  • onhoorbare chipset fan
  • RGB
  • De nieuwste Wifi voor moederborden

Minpunten

  • forse prijs
  • was voor bijna 300eu het eigelijk niet waard maar nu dat het moederbord 250 is vind ik het een mooie prijs aangezien dit een vrij nieuwe AM4 Chipset is

Eindoordeel

Score: 4
StanTop 24 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

x570 strix E-gaming is een moederbord zonder enige nadelen. Komt met alle voordelen van x570 zoals PCI-e 4.0, veel USB-3.2gen2 poorten, 2,5Gbps ethernet, bluetooth 5.0 en wifi 6. Goed op te overclocken. Zeer futureproof. Omdat het een strix model is, heeft het een wel degelijk goede BIOS.

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Asus aura sync
  • 2,5Gbps Ethernet
  • Voorgeïnstalleerd IO schild
  • Goede BIOS
  • Stille chipset fan
  • POST-codes

Minpunten

  • Maar 2 m.2 aansluitingen
  • Stevige prijs

Eindoordeel

Score: 4
Scantrakz 21 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Moederbord met mooie looks en uiteraard het belangrijkste: alle features die je nodig hebt. Asus bios werkt ook erg fijn. Gekocht als voorbereiding op de zen 3 CPU's van amd. De chipset fan is gelukkig stiller dan verwacht.

Pluspunten

  • PCI-e 4.0
  • Bios
  • RGB

Minpunten

  • Forse prijs, maar alle X570 mobo's zijn aan de prijs

Eindoordeel

Score: 5
dennisvank 8 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix X570-E Gaming

Fijn moederbord overal, persoonlijk vind ik de bios van Asus erg prettig werken. Ook te looks zijn prima in orde, niet te overdreven RGB. Geen problemen ondervonden bij de installatie, bios geupdate en gaan. Het enige waar ik mijn twijfels bij heb is de armory crate functie.

Pluspunten

  • RGB niet overdone
  • WIFI-6
  • Prijs na cashbacks
  • Erg stabiel

Minpunten

  • Tijwfels over Armory Crate

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASUS ROG Strix X570-E Gaming?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True