Uitstekende scanner voor dia's en negatieven. Groot en lomp en daarom wat minder geschikt voor dagelijkse papierscans.
Ik heb de Epson Perfection V700 Photo ruim 3 jaar geleden aangeschaft, met als doel archieffoto's te digitaliseren op het werk. Ik ben als grafisch ontwerper in dienst van een architectenbureau.
De combinatie van deze scanner met de bijgeleverde software van Epson werkt naar believen, zowel op Mac als op Windows-platform, en heeft veel mogelijkheden om materiaal te digitaliseren.
Ik gebruik de scanner vooral voordigitaliseren van fotoafdrukken (vergrotingen)digitaliseren van dia'sdigitaliseren van gedrukt materiaalAlles vooral voor voor archiefdoeleinden.
De resolutie is fantastisch, de kleurdiepte idem, en met behulp van de scansoftware kun je op basis van je scan preview de kleuren...
Er zitten stofdeeltjes aan de binnenkant van de glasplaat, die met het blote oog zichtbaar zijn, en die je dus terugziet op je scans.
Ook zitten er strepen aan de binnenkant van de glasplaat (condens?). Ook die zie je terug op je scans.