2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
12 februari 2009 Rapporteer

Gekocht: via marktplaats voor 50 euro bij een bedrijf in Hillegom. De kaart is eenmaal of niet gebruikt (onbekend, dit was een showmodel in een etalage waar geen zon kwam). De nieuwwaarde via Pricewatch ligt/lag op 135 tot 155 euro op moment van kopen. Dit was op een vrijdagmiddag. Maandag was de kaart niet meer op Pricewatch te zien Reden van aanschaf: de physics van PhysX. Cellfactor: Revolution heb ik kunnen spelen op mijn oude systeem (amd athlon64 3000+, x1600 videokaart) zonder physx en de kracht van PhysX heeft altijd mijn oor en oog gehad. Nu de prijs op marktplaats zo laag lag heb ik besloten er eentje aan te schaffen. Inhoud: In de doos zitten een drietal CD's, een molex stekker, een lederen CD-mapje van...

Pluspunten

• je kan gebruik maken van hardware matige physX, wat zeer ten goede komt bij een tig-tal spellen.
  • je schaft een goede stabiele extra GPU aan.
  • je merkt wel wat verschil in niet-physX spellen

Minpunten

• nieuwprijs is duur
  • moeilijk te installeren mits je niet weet hoe
  • je merkt de standaard koeler op in een zeer stille kast.

4 juni 2006 Rapporteer

Zo te zien ben ik de eerste die probeert een reviewtje te maken over deze ( 128 MB versie ) AGEIA physics kaart.

Ik heb de gok gewaagd om dit kaartje aan te schaffen, er van uitgaande dat dit in de toekomst nog vet gaat worden in games.

Waarom nu gekocht en niet gewacht op een later model? Ja omdat ik het geld ervoor had en ondanks de wat sombere reviews over performance issues, deze kaart toch interessant vind.
En omdat er al een nieuwe driver uit is, die de performance in GRAW zou verbeteren.
Ik vraag me af hoe je dit zou moeten benchmarken, die objecten vallen telkens anders neer, een ontploffing heeft steeds een ander effect zeg maar, beetje lastig uit te leggen.

Ik merk in ieder geval geen performance drops in GRAW, het gaat gewoon vloeiend.
Als je bv tegen een muurtje schiet, dan vliegen er brokstukken uit, en die vliegen er ook telkens anders uit, grappig.

De verpakking betreft een zwarte doos van ASUS waar de kaart ingeklemd zat, en bijgeleverd waren:

De kaart natuurlijk
1 molex verdeler
De Game G.R.A.W
Driver CD
2 DEMO CD's van Cellfactor en Switchball
En de handleiding

Het inbouwen en installeren ging gemakkelijk, je hebt een vrij PCI slot nodig, de molex connector aangesloten en hoppaa powerup.
Windows...

Pluspunten

• De positieve dingen staan hierboven vermeld voorzover

Minpunten

• Nouja, het zou misschien wel handiger zijn geweest het kaartje in PCI-E uitvoering te maken, omdat ik maar 3 PCI sloten op mijn MOBO heb, waarvan 1 de Geluidskaart, 1 de TV Tuner, enja de andere werd geblokkeerd door de koeler van de 2 de grafische kaart, maarja heb ik de originele koeler maar teruggezet.

15 april 2007 Rapporteer

Echt een aanrader als aanvulling in je systeem. Jammer van de prijs want die mag naar mijn gevoel wel rond de 100 euro liggen ipv. 175.

Hoop alleen dat er snel meer games uit gaan komen die dit gaan ondersteunen want het spelen van games wordt zo een stuk realistischer!

Het is mogelijk om de koeler te vervangen voor een stiller exemplaar. De stock koeler maakt veel lawaai (26dB). Aan te raden is de Zalman VF900-Cu aangezien deze zonder problemen te installeren is en ook de BGA memory blocks koelt.

Pluspunten

• Makkelijk te installeren

Minpunten

• prijs, en aantal games die het op dit moment ondersteunen

Heb jij ook een Asus Ageia PhysX P1 128MB DDR3 (PPU, CPU/GPU Enhancer)?