Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
2 augustus 2007 Rapporteer

Uitrusting en afwerking:
Super mooie glimmende bak met een grote 12cm ventilator. Jammer dat je er niet de hele dag naar kan kijken.
Aansluit mogelijkheden:
Van alles wat eraan:
- 20 of 24 pin moederbord
- 4pin en 8pin CPU
- 2x 6 pin PCI-e
- 6x SATA
- 5x peripheral + 1x floppy
Prestaties en stabiliteit:
- Hoge efficientie (tot 85%)
- Beveiligd tegen piek, dal, over en onder voltage; kortsluiting en te hoge temperatuur.
- Betrouwbare materialen gebruikt.
Geluidsproductie:
17dBA, gewoon lekker stil dus!
Warmteproductie:
Weinig; mede door de locatie onder in de Antec P 182 kast.
Koelvermogen:
Warmte wordt goed afgevoerd door de 12cm ventilator; een kijkje naar binnen geeft een ruime layout weer; dus de lucht kan overal goed langs stromen.
Prijs:
Redelijk geprijst, ik vond het de moeite waard.

Pluspunten

• Efficient
  • Kabels lang genoeg (belangrijk voor in een kast als de P 182)
  • Genoeg aanlsuit mogelijkheden

Minpunten

• Geen

19 juni 2006 Rapporteer

Omdat mijn vorige voeding het systeem niet meer kon trekken (vaak vastlopers), moest er een nieuwe komen. Eerst wilde ik voor een Antec NeoHE 550w halen. Echter las ik ik verschillende fora dat deze voeding vaak niet stabiel werkt met vooral Asus nForce 4 moederborden.

Mijn pc bevat:
Athlon X2 4200
2Gb mem
3 * Disk
2 * DVD
6 * Fan
Soundblaster Live
7800 GT

Aangezien stabiliteit mijn belangrijkste prioriteit is, maar gezocht naar een andere voeding. Via de Hardware.info site kwam ik terecht bij de Coolermaster iGreen voedingen. Volgens een paar reviews moest dit een super voeding zijn met altijd voldoende vermogen.
Daarnaast zouden de voltage goed zijn, de afwerking erg okee maar vooral de efficientie ervan moest super zijn. namelijk 82 tot 87%. Aangezien dit in warmte en stroom scheelt, deze voeding genomen.

De colermaster was wel 40 euro durder dan de Antec, maar ja kwaliteit mag wat kosten.

Tot nu toe geen enkele vastloper meer gehad. Over de voltages heb ik nog mijn twijfels maar dat komt denk ik door de onnaukeurige uitlezen van de sensoren. De voltages zijn uitgelezen door Asus PC Probe. De voltage zijn:
+3.3v = 3.14v
+5v = 4.95v
+12v = 11.52v

Het valt allemaal nog wel binnen de marges maar goed....

Pluspunten

• * 600w en 700w piek zijn uitermate goede waarden
  • * tussen 82% en 87% efficientie!
  • * 3 * 12v lijnen!
  • * 2 * PCI-e aansluitingen
  • * Nvidia SLi certified
  • * Mooie Finish van de voeding

Minpunten

• * Geen ontkoppelbare kabels zoals een Tagan Easycon dat heeft. Ik vind het zelf niet storend.
  • * Zwaar ;-)

Heb jij ook een Cooler Master 600W iGreen Power?