![]() |
Review - Testlog april/mei 2006: Videokaarten & harde schijven In de april/mei 2006 testlog worden verbeteringen van onze testmethodiek voor videokaarten besproken en testresultaten gegeven van diverse Radeon- en GeForce-videokaarten. Verder wordt de geluidsproductie van de Raptor ADFD-serie en een aantal andere harde… |
Als onderdeel van een goedkope game-pc heb ik deze 7600GT van Sparkle voor het mooie bedrag van € 139,- kunnen bemachtigen, ten tijde van aankoop de goedkoopste 7600GT. Featureset De kaart is voorzien van 2 DVI poorten en een (HD)TV-out. Het geheugen is GDDR3 en is 256 MB groot. De gpu is een nVidia G73. Bij deze kaart zaten geen games gebundeld, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met de relatief lage prijs. Zoals bij de meeste kaarten zit ook op deze kaart de 'standaard' nVidia koeler gemonteerd. Er werd één DVI -> d-sub convertor bij de kaart geleverd. Zie edit onder Prestaties De prestaties van deze kaart zijn geweldig in vergelijking met mijn vorige, een Radeon 9600. De meeste nieuwe spellen kunnen probleemloos...
Omdat plotseling mijn X700pro kapot ging moest ik snel een nieuwe videokaart hebben. Na enkele reviews en vergelijkingen gelezen te hebben had ik mijn zinnen gezet op een Geforce 7600GT.
De inhoud
Aangzien deze kaart maar 129 euro zat er alleen een driver cd bij en een dvi>vga stekker. Natuurlijk ontbrak het informatieboekje niet.
Featureset
De kaart bevat onder andere 256MB gddr3 geheugen en twee DVI uitgangen. Aangezien mijn monitor gewoon een normale aansluiting heeft heb ik de dvi>vga stekker moeten gebruiken die erbij werdt geleverd. Deze videokaart gebruik trouwens geen reference PCB.
Het inbouwen
Het inbouwen gaf geen probleem. Aangezien er een klein aluminium koelblok opzat met een klein 40mm fan gaf dit de nodige herrie.
Prestaties
De prestaties zijn gewoon goed te noemen. De kaart heeft 12pipelines die op een snelheid van 560mhz werken. Het geheugen draait standaard op 1400Mhz (1.4ghz effectief). De prestaties zijn stukken beter als mijn x700pro. Standaard haalt deze kaart ongeveer 6600 punten in 3dmark05.
Modbaarheid
Aangezien er een kleine fan opzit maakt dit het nodige lawaai. Ik heb deze standaard fan eraf gehaald en een zalman vf700-cu erop gezet. De...
Superkaart prijs prestatie verhouding is super!
Verder wordt ie bijna niet warm helaas heb ik de geluids productie niet kunnen horen omdat de rest van de pc nogal wat lawaai maakt.
Ik heb tot nu toe de volgende spellen op de hoogste instellingen kunnen spelen:
Need for Speed most wanted
Rise of legends
Doom 3
Brothers in Arms reaned in blood
en lord of the rings battle for middle earth
Heb de kaart gekocht bij de dollarshop helaas niet op vooraad op dat moment maar zodra die op vooraad was, was ie ook zeer snel geleverd.