Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
24 november 2007 Rapporteer

INLEIDING (WAAROM) ik zocht een laptop hoofdzakelijk voor school voor ong. 800-900 euro. de laptop moest echter wel wat kunnen hebben (en dan bedoel ik qua prestaties, CPU, VGA). WAT EN WAAR uiteindelijk ben ik voor de Fujitsu-Siemens amilo PI1536 gevallen (voornamelijk voor de prijs die ik ervoor betaald heb). en ik heb tot nu toe nog zeker geen spijt van mijn aankoop de Fujitsu-Siemens PI1536 dus: -Intel Centrino DUO T2300 @1.66Ghz -1024MB DDRII PC4300/533Mhz -100GB SATA 5400RPM -ATI M-Radeon X1400 128/512 (1x DVI, 1x S-Video) -15.4'' widescreen met dat crystal view ofziets, iig dat 'glinsterscherm' -realtek HD Audio -DL-DVD Brander ik heb m gekocht bij de MediaMarkt in Arnhem en heb er daar EUR.777,- voor betaald (ze hadden m ergens...

Pluspunten

• zeer goede prijs/prestatie verhouding
  • mooi scherm
  • lekker grote HDD (100GB)
  • typt goed
  • touchpad is lekker gevoelig en is uit te schakelen met speciaal knopje
  • media-knopjes
  • 'economy mode'
  • rustige lampjes (niet van die felle blauwe dingen zoals bij andere laptops)

Minpunten

• warmte
  • toetsenbord indeling klopt niet helemaal (FN en CTRL knopje)
  • snelheid HDD

8 juli 2006 Rapporteer

Duidelijke zwakke plekken zijn:

- Paneel onder keyboard, waar tijdens het tikken je handpalm op rust, wordt VEEL te warm. (Ook in economy modus, hoewel minder.)
- Ctrl-toets zit op verkeerde plek, zeer hinderlijk
- Geluidskaart goed maar speakers zijn onwaarschijnlijk slecht
- Vrijwel geen aansluitingen aan de achterkant, dus je zit aan de zijkant met alle USB-zooi, de netwerkkabel waar je muis zit (als je rechts bent tenminste)

Let ook op: PCMCIA-express, dus de nieuwe standaard. Oude PCMCIA-kaarten zullen niet passen.

Ik gaf ook een lage waardering voor robuustheid omdat hij redelijk zwaar is (op zich niet gek) maar ik heb nu al een keer of 30 heb meegenomen op lokatie en echt het gevoel heb dat die casing van eierschaal is. Ook de plek voor de USB-aansluiting links is niet handig: ze zitten te dicht op elkaar, te hoog boven het bureaublad en ik ga er maar een vaste verlengkabel inprikken om zo de connector te ontzien.

Sterke kanten:
- Goede Wifi-ontvangst
- Erg stil
- Schitterend beeldscherm

Pluspunten

• Prachtig scherm, zeer compleet, goede videokaart (althans voor GTA San Andreas), fluisterstil.

Minpunten

• Wordt VEEL te warm, is eigenlijk nog te duur maar dat komt ook door die dual centrino.

3 van 5 sterren (Voldoende)
2 juni 2006 Rapporteer

Heb vorige week de FS PI1536.

Waarom deze?
Zocht een laptop rond de € 1200 waar mee ik kan gamen, met een X1400 en 1024 mb viel deze mij op in FS series. Heb hiervoor ook een FS gehad en dat was goed bevallen. Toen ik de specs zag zaten alle opties, behalve bleutooth, erop die ik graag wilde hebben. De prijs was laag in vergelijking met bijvoorbeeld een Asus A6JA of een Sony Vaio Z1, dus de keuze was makkelijk.

Hoe bevalt die?
De laptop bevalt erg goed, met name de beeldkwaliteit is erg goed. Met gamen doet hij niet onder voor mijn PC (AMD 3500+ met X1600xt).
Enige 2 nadeel is dat hij redelijk snel warm wordt, maar wanneer de fan begint te draaien koelt hij wel weer.

Pluspunten

• goede beeld kwaliteit
  • krachtige video kaart
  • prijs in vergelijking met directe concurrenten

Minpunten

• snel warm

21 mei 2006 Rapporteer

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de Fujitsu Siemens Pi 1536. Mijn voorkeur ging eerst uit naar een HP of Acer, maar gezien de prijsverschil met de zelfde specificaties kwam ik toch uit op de Fujitsu Siemens laptop.

Bij het kijken naar de aanschaf van een laptop is het eerste wat opvalt, is het beeld als de laptop aanstaat. Deze laptop vond ik één van de scherpste wat in het rijtje stond.
HP Pavillion 4000 series en een Acer waarvan type niet meer weet kwamen erg in de buurt. Maar bij het ter plekke kijken naar een dvd in de winkel kwam ik toch snel tot mijn mening dat de Fujitsu beter uit de bus komt. De acer haperde af en toe, en hp was qua beeld iets minder.
Ten tweede natuurlijk de specificaties wat de laptops bieden. In deze prijscategorie heb ik niet zoveel laptops gezien die dezelfde specificaties in zich hadden.

Na hem op een werkdag van 8uur te hebben gebruikt is het apparaat toch vrij warm geworden. Hij is nog wel op schoot te houden, maar je verneemt het wel. Het lawaai dat geproduceerd wordt vind ik mee vallen. Ik deel wel dezelfde mening dat de cooler iets eerder mag aanslaan.

Qua prestaties ben ik erg over te spreken. Tegelijkertijd branden, officegebruik, en photoshop is goed te doen. Spelletjes...

Pluspunten

• * Scherp beeld
  • * ATI kaart 1400
  • * 100 GB S-ATA
  • * Dual Core T-2300

Minpunten

• Wordt vrij warm, niet echt hinderlijk maar je merkt het wel.

11 mei 2006 Rapporteer

Ik heb eerst de Asus A6J in de gaten gehouden, maar toen deze in de aanbieding was heb ik een gok gewaagd en deze aangeschaft. En heb er nog geen spijt van. Het enige verschil was de toch wel redelijk slechtere X1400 in tegenstelling tot de X1600, maar de camera en bluetooth mis ik niet. Algemene indruk / warmte klaagzang De algemene indruk zodra je er mee werkt is dat er geen ventilatie draait, mits hij echt warm wordt. Nadeel is dan wel dat deze ook onmiddellijk begint te loeien voor een paar seconden. Dit gebeurd niet vaak bij normaal gebruik. De laptop is na een uur ook vrij warm, maar niet vervelend, behalve als je hem op schoot neemt. Installatieproblemen De bijgeleverde Windows XP Home is leuk, maar niet erg interessant...

Pluspunten

• Snel in multitasking!
  • Oogt en voelt degelijk
  • Speelt prima in games
  • Veel snelle schijfruimte (gemiddeld 30 mb/s)

Minpunten

• Warmte ontwikkeling zowel boven als onderaan de laptop
  • Fan had ook iets eerder, maar dan langzaam mogen beginnen.

2 mei 2006 Rapporteer

Ik ben al een behoorlijke tijd op zoek naar een leuke laptop voor rond de 1100 euro. Mijn keus was eigenlijk gevallen op de Toshiba M70-147, maar de Fujitsu-Siemens PI1536 kruiste mijn pad.
Mijn eisen waren vrij specifiek:
Ik wou een desktopvervanger met minimaal 1024MB geheugen, een goede videokaart (geen integrated graphics met shared geheugen), een redelijke harde schijf (meer dan 80GB) en vooral ook een degelijk model. (Reden dat ik geen Acer heb genomen, deze voelen te plastic aan).
De Intel Centrino Duo op 1.66GHz doet zijn werk heel netjes. Toch heb ik het idee dat de laptop vrij warm wordt. Hoewel ik 'm nog niet heb horen blazen met de fan. Hij is dus wel vrij stil. Ik heb er tot nu toe ook nog niet heel zware applicaties op...

Pluspunten

• Sterke dualcore cpu
  • 1024MB geheugen
  • ATI X1400GPU met 128MB dedicated VRAM
  • Goed scherm
  • Stevige behuizing

Minpunten

• Lage accuduur
  • Warmteontwikkeling

Heb jij ook een Fujitsu-Siemens Amilo Pi (Core Duo T2300; 1GB; 100GB; DVD-/+RW; 15.4"TFT; WXP Home)?