Review door de redactie

Best Buy Guide - Wifirouter Best Buy Guide - Juli 2023

In deze Best Buy Guide werpen we een blik op de beste routers van dit moment.

189 9 jul '23

Best Buy Guide - Wifirouter Best Buy Guide - Augustus 2022

In deze Best Buy Guide werpen we een blik op de beste routers van dit moment.

213 20 aug '22

1 van 5 sterren
laarom
6 december 2020 Product gekocht

Afrader.

Fout in de firmware die netgear "gefixt" heeft door "nieuwe" firmware beschikbaar te maken, maar zonder ofdma en wpa3.

Ik koop nooit meer Netgear.

Pluspunten

• Wifi 6

Minpunten

• Niet betrouwbaar

PepijnS
4 april 2025 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Koop een router om een netwerk te beveiligen en te beheren — niet om als hobbyproject te dienen omdat Netgear blijkbaar geen enkel gevoel van verantwoordelijkheid of security-by-design heeft.

UPnP had ik meteen uitgeschakeld, maar deze troep bleef vrolijk poorten 139/445 openzetten met IPC$-toegang. De Samba-versie is uit 2015 (!), en bevat bekende kwetsbaarheden die in 2021 al CVEs opleverden. En alsof dat nog niet genoeg is: de firmware is instabiel, updates lossen niets op, en functies zoals WPA3 of fatsoenlijke VPN-clients? Vergeet het maar.

plus: je leert veel over netwerkbeveiliging als je deze router probeert te beveiligen.

Netgear levert een moderne Wi-Fi 6-router met de beveiliging van een jaren-2000 printserver. Als je dit product koopt, scan je netwerk. Nu. En als je van je netwerk houdt: koop dit niet.

Pluspunten

• Het werkt

Minpunten

• Veiligheid

BoYaM
27 november 2023 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Eigenlijk een totale mislukking van een router, had m in de aanbieding voor een redelijke prijs 140€ maar zelfs dan duur voor de prestaties. Heb er vele uren aan gezeten om optimale instellingen te vinden om niet elke dag met uitval van het signaal en ftp server te zitten. Vele uren aan de lijn met de technische dienst in India van Netgear die je behandelen als een klein kind. Zelfs nog nieuwe voor geruild omdat ze bij Netgear ook dachten dat die kapot was.Maar uiteindelijk met dagelijkse automatische harde reset dmv electrisch stopcontact, is het gelukt er baat bij te hebben dat deze router mijn benedenverdieping van internet voorziet en mij overal op de wereld een fijne muziek ftp biedt.

Pluspunten

• Wel leuk als ftp server met media erop
  • Is makkelijk vindbaar als media Server
  • Is goed configureerbaar

Minpunten

• Loopt erg vaak vast, heb m op dagelijkse herstart
  • Technische ondersteuning in India
  • Vereist oplossingsgericht denken om wat aan te hebben

Borisvds Newbie
2 juni 2022 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Behaald niet de snelheden zoals beloofd. Heb 'm rechtstreeks aangesloten op de router (Cat-7 kabel). Bekabeld heb ik 400mb/sec, maar met 5Ghz vanuit de Nighthawk AX4 blijft de snelheid hangen op 190mb/sec op 1 meter afstand. Halvering van de snelheid. Instellen duurt vrij lang. Bereik van deze router is gemiddeld.

Pluspunten

• Redelijk bereik
  • mooi design

Minpunten

• Slechte snelheid
  • Omslachtige installatie

Titan_Fox
20 januari 2021 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Amper bruikbaar met huidige firmware ...

Pluspunten

• WIFI-6 AX
  • Overzichtelijke interface

Minpunten

• Geen custom ROM support
  • Trage, slecht onderhouden en onstabiele firmware
  • Geen ondersteuning voor (Open-)VPN Clients
  • Duur ... Veel te duur ...

Jellewie
24 november 2020 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Default firmware (.80)erg onstabiel, valt gemiddeld elke 14/4=3.5 dagen fataal weg.
Beta firmware (.88) heeft aantal functies niet, maar hopen dat die wel stabiel is, anders gaat hij helaas terug

Pluspunten

• WiFi 6 (AX)
  • Lang support/updates
  • Leds hebben een off switch
  • Beam focus (als client dat ook kan ofc)
  • Multitasking clients support (WiFi 6/ AX)
  • Custom DNS support
  • QOS support

Minpunten

• Oke/unique disign
  • Opstarten duurt wat lang (maar soms kun je multitasken)
  • Ip niet standaard op 192.168.1.x maar op 10.0.0.x
  • Erg onstabiel (firmware .80 althans)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Jimmy Lancaster
19 oktober 2020 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Gekocht vanwege de te verwachten prestaties, maar na een halfjaar van gebruik veel last van wegvallend bedraad internet en WiFi signaal, zelfs als het apparaat aangeeft dat alles in orde is. Meerdere keren firmware updates gedaan, maar het probleem blijft. Erg jammer, want mijn vorige Nighthawk de R7000, was prima.

Pluspunten

• Aardig design
  • Prima app
  • Als hij werkt, aardig snel

Minpunten

• Veel connectie issues
  • Firmware updates verhelpen problemen niet
  • Te duur

nonnominandus
7 april 2020 Product gekocht

Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)

Ik leef in een vrij groot huis waar onze vorige router (meegeleverd door de KPN) niet alle kamers kon bereiken. Deze router geeft overal bereik, overal meer dan 100 Mbps connectie (met de router). Daarnaast heeft de meegeleverde software alle opties die ik verwacht en meer.

Pluspunten

• Wifi 6
  • Prijs
  • Sterk signaal
  • Erg goede technische ondersteuning!

Minpunten

• Geen modem

Heb jij ook een Netgear Nighthawk AX3000 (RAX40)?