Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 184716
3 september 2006

Sapphire Radeon X1600 Pro 512 MB DDR2 (AGP, DVI)

Leuk kaartje als je niet de allernieuwste games hoeft te spelen, maar zodra je echte zware games gaat spelen wordt de kaart heel heet, 70 graden celcius gemeten met een programma dat je temperaturen weer geeft.

Goede software bijgelevert en hij maakt niet veel geluid.
Ik heb in alle opties van de software gekeken en kon nergens iets van overclocken vinden en ga er daarom maar vanuit dat hij niet overclockbaar is.

Nu is hij niet in gebruik omdat als het goed is de voeding kapot is maar ik ga er van uit dat hij het nog doet.

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Produceert niet veel geluid.
  • Goede software meegelevert.

Minpunten

• Zware games speelt hij niet goed.
  • Wordt HEEL warm.
  • Niet overclockbaar.
  • Naar mijn weten niet een andere koeler op te zetten.

Roderiktweaker
22 juli 2007

Sapphire Radeon X1600 Pro 512 MB DDR2 (AGP, DVI)

een goede kaart. Zeker als je nog even met AGP door wilt. De prestaties vielen eerst ietsjes tegen. het was geen wereld van verschil in verhouding tot mijn 9600XT 265 MB. Hij was gewoon net niet goed genoeg. Dus ik ging overklokken. dat viel ook wat tegen. Met ATI tool 0.26 kreeg ik de GPU maar max. op 560 Mhz op 575 Wou hij niet meer werken vreemd genoeg. het geheugen heb ik nu op 450 staan. ik denk dat het wel hoger kan. Als je hem op die waarden zet gaat alles veel beter en kunnen spellen op het hoogst gespeeld worden. : Age of empires III war chiefs Battlefield 2 / 2142 Medivel 2 Halo 1 de drivers Zijn ronduit slecht. op de bijgeleverde CD-ROM stond geen driver voor de 1600Pro Jammer dus. Ik heb hem moeten downlaode op www.ati.com...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Veel aansluitmogelijk heden
  • AGP 8X
  • DDR II Op een redelijke snelheid
  • Stil

Minpunten

• Overklokken gaat maar tot 560 Mhz
  • Net wat te langzaam gevoel
  • temp. van 96 graden gemeteen

Anoniem: 82384
7 juli 2007

Sapphire Radeon X1600 Pro 512 MB DDR2 (AGP, DVI)

Ik heb als laatste AGP-upgrade deze X1600Pro 512MB aangeschaft. Ruim drie jaar geleden deed ik dit met een Geforce-4 Ti-4200 128MB (toen 64MB standaard was). Dat bleek destijds een goede koop, dus ik verwacht dat ik met mijn 512MB (en de nieuwe ATI architectuur) voorlopig ook vooruit kan.

De kaart komt in een bescheiden doos, die wel helemaal volgepakt zit. Inclusief VGA-DVI adapter, composite kabel, S-video kabel, RGB kabel. Pluspuntje dus.

Wel vreemd is dat de driver CD ondersteuning biedt voor zo ongeveer alle ATI kaarten die ooit gemaakt zijn, maar NIET de X1600 zelf (in ieder geval staat deze nergens vermeldt in de PDF die gebruikt wordt voor de installatie procedure/instructies). Ach, daar hebben we immers internet voor - je wilt toch de meest recente drivers. Toch is dit wel een minpuntje voor de driver ondersteuning, want het hoort gewoon goed te zitten...

Ik had de Omega drivers van 6.3 geprobeerd, maar had wat last van texture problemen hier en daan (niet zo veel merkbaar, maar af en toe verdwenen er wat dingen. Dit is met een upgrade naar de officiele Catalyst 6.4 drivers opgelost - ik kan overigens niet helemaal uitsluiten dat de artifacts kwamen door geklooi met instellingen.

Performance is prima. Natuurlijk...

Pluspunten

• Goede prijs/prestatie verhouding (voor AGP dan)
  • Goede beeldkwaliteit (bv. AA)
  • Goede extra's (compleet met kabels/converters)

Minpunten

• ATI had eigenlijk een X1600XT op AGP moeten uitbrengen, voor net wat meer snelheid.

Heb jij ook een Sapphire Radeon X1600 Pro 512 MB DDR2 (AGP, DVI)?