Dit is mijn derde Panasonic bridge camera, (FZ-28, FZ-150) en elke keer verbaas ik me over de kwaliteitsverbetering bij Panasonic..
Zoom bereik van groothoek (25mm) naar tele (400mm) is ideaal. Voor mij is groothoek doorslaggevend.
Handig is dat de camera het scherm uitzet als je de zoeker gebruikt.
Na 10 jaar fotograferen met de Panasonic Lumix FZ150 wilden we nu een stapje hoger gaan en hebben de Panasonic Lumix FZ1000ii gekocht. De camera is wel iets zwaarder dan de vorige maar heeft kwalitatief een prachtig zoekerbeeld. Veel instelmogelijkheden waarmee we voldoende uit de voeten kunnen. Zoomen kun je nu ook met behulp van de ring om de lens.
Ik heb de camera nu twee weken in huis en ben tot nu toe zeer tevreden! Mijn oude camera was een spiegelreflex en ik was het gesjouw zat. In deze camera zitten super veel mogelijkheden, die ik nog lang niet allemaal ontdekt heb! NU mooie resultaten!
We hebben de camera nog niet lang in ons bezit maar op het 1e zicht lijkt mij dit prijs-kwaliteit een goede camera.
Jammer dat deze niet stof of spatwaterdicht is. Het valt af te wachten hoe gevoelig deze is wanneer hij er toch (minimaal) kan aan blootgesteld worden.
Hele fijne camera met uitgebreide zoom plus genoeg lichtsterkte. Niet te zwaar, ligt als DSLR in de hand. Wel neigt het naar voren te hellen door gewicht lens. Wel groot nadeel is een constant geluid van de aandrijfmotor lens. Niet hard, maar bij videoopnamen storend.
Na een uitvoerige oriëntatie heb ik deze camera gekocht als opvolger voor mijn spiegelreflexcamera. De ervaring tot nu toe is meer dan bevredigend! De minpuntjes heb ik meegewogen bij mijn aankoop, maar de kwaliteit van de camera is verrassend goed.
Veelzijdige camera die snel is en mooie foto’s maakt. Ik gebruik hem tijdens lange wandelingen en daarvoor ideaal. Gewicht is zeker een pluspunt.
Prima bridgecamera dat niet te zwaar in de hand ligt en prachtige foto's maakt. Koop er wel een tas bij (tip: Lowepro Adventura SH 140 II): deze Panasonic is namelijk niet spatwater- en stofdicht ;-)
Fijne camera, lichter en kleiner dan onze eos550 en dat is voor vakanties een pre. Daarnaast mooie filmopname mogelijkheden, 4 k foto's enz enz. Zal nog wel een tijdje kosten om alles te kunnen bedienen.