Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
30 mei 2006 Rapporteer

Bouwkwaliteit en vormgeving
Over het algemeen zit deze kast stevig in elkaar. Misschien hadden de zijpanelen iets dikker gemogen, maar ik heb er geen problemen mee. De kast is voor het grootste deel van zwartgespoten metaal. Voor aan de zijkant zitten twee zilverkleurige metalen strepen. Het uiterlijk lijkt verdacht veel op de Coolermaster Centurion 5. Het verschil tussen deze twee is dat de Procase het front panel boven op de kast heeft zitten. Persoonlijk vind ik dit erg handig, maar als je de computer in een computermeubel wilt zetten kan het vervelend worden met usb-sticks. Op het front panel zitten twee usb 2.0, een firewire, een koptelefoon en een microfoon aansluiting. De resetknop is lastig in te drukken, hij moet echt het metaal in, maar dat voorkomt onbedoelde reboots.

Inbouwmogelijkheden
De Procase Zirco heeft vijf 5,25" bays, één externe 3,5" bay en één interne 3,5" bay. Helemaal onderin zijn 3 plaatsen voor harde schijven. Deze zijn een kwartslag gedraaid. Wat daar het nut van is weet ik niet, maar het wordt krap met je sata-kabels.

Koelingsmogelijkheden
Onder voorin kan je een 80 of 120 mm fan plaatsen. Deze koelt meteen de harde schijven, wat bij mijn Maxtor DM10 geen overbodige luxe...

Pluspunten

• 120 mm fan voorin mogelijk
  • stoffilters
  • schuif-en-klik systeem

Minpunten

• zijpanelen hadden iets dikker gemogen
  • harde schijven een kwartslag gedraaid kan problemen geven met kabels
  • resetknop lastig in te drukken

11 februari 2007 Rapporteer

Ik vind alles aan deze kast gewoon zeer goed. Hij ziet er mooi uit, usb voor, bovenop. Mooi rooster aan de voorkant, en ook het aluminium is mooi gedaan. Nergens lelijke randjes, alles is zeer strak!

De insteekkaarten zijn er zonder schroeven zó in te klikken.
Harde schijven zet je vast aan 2 geleiderails, die je vervolgens zo in de kast klikt, zonder schroefjes.

Aan de zijkant zit een soort van trechter recht op de processor, wat goed werkt, want je voelt koede lucht uit de trechter komen.

Het enige nadeel vind ik het terugplaatsen van het zijpaneel. Dit doe je de eerste keren niet binnen 2 minuten.

De kast is niet helemaal rechthoekig, aan de voorkant zit bovenop een paneeltje voor de usb en geluid enz. Dit kan problemen geven als je de kast ergens in wilt plaatsen.

Al met al een zeer mooi en praktische kast, voor weining geld!

Pluspunten

• Weinig geld
  • Zeer strak uiterlijk
  • Geen gedoe met schroefjes
  • Trechter op de processor

Minpunten

• Het sluiten van het zijpaneel vereist wat vaardigheid.
  • Het paneeltje voor oa. de usb steekt er bovenuit

22 juli 2013 Rapporteer

Procase Zirco AX

16 april 2009 Rapporteer

Procase Zirco AX

Heb jij ook een Procase Zirco AX?