Door al zijn mogelijkheden is de NAS erg veelzijdig en erg breed inzetbaar, de Tweaker wil natuurlijk altijd meer en daarom vind ik het jammer dat deze nas geen Docker, Plex en geen AD server kan. Alles heeft natuurlijk zijn prijs, en deze staat volgens mij in een goede verhouding.
Pluspunten
Prijs/kwaliteit
Betrouwbaarheid
Synology support is erg goed
Minpunten
Wening prijsverschil tussen andere versies
Realtek RTD1296 CPU
Geen Plex wat ik wel zou verwachten van een "Play" versie
Synology DiskStation DS218play (WD Red schijven), 2TB
Fijne NAS met heel veel mogelijkheden. Start snel op.
Ik gebruik deze nas voor Backup, maar ook veel als mediaserver voor muziek en video. Voor deze doeleinden is deze NAS prima.
Deze NAS heb ik gekocht als instap in de Synology nas wereld. Ik gebruik hem incombinatie met een Seagate Iron Wolf 4tb en gebruik hem voornamelijk als backup en mediastorage. Setup is makkelijk al kan het wat ingewikkelder worden als je met diverse userrechten aan de slag gaat.
Pluspunten
Snel
Stil
Leuk design
Minpunten
Plex support is op dit moment alleen in Alpha
Schijven zijn niet te wisselen zonder de nas uit te zetten
ideaal voor licht thuisgebruik. Download station en media streaming werken erg handig, VPN om eigen netwerk te ontsluiten ook super. Net iets teveel herrie voor gebruik in de woonkamer. helaas geen docker etc.
Het besturingssysteem van de Synology is responsive en gebruiksvriendelijk waardoor je via al je apparaten binnen een handomdraai kunt aanmelden op je NAS. Daarnaast biedt Synology veel packages en functionaliteiten aan en valt er veel aan te 'tweaken'.
Al met al een prima apparaat met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Heb de DiskStation 2 jaar in gebruik gehad. Het is geen eenvoudig besturingssysteem, enig begrip van netwerk beheer is m.i. nodig voor optimaal gebruik. Helaas is mijn NAS na 2 jaar normaal gebruik stuk gegaan. Synology heeft remote testen gedraaid: een geheugenfout. Geen Synology meer voor mij.
Prima NAS voor de gemiddelde gebruiker. Geen x86 architectuur, dus veel Linux pakketten kun je niet draaien. Das wel jammer, maar voor de meeste toepassingen niet nodig. 1GB fixed mem en niet uitbreidbaar. Ook jammer, maar geen dealbreaker.
Pluspunten
Niet duur
Prestaties prima
DSM werkt prima
Goede voeding met LED-indicatie
Minpunten
Standaard alleen 3.5", voor 2.5" disks heb je brackets nodig.