Toen we dit mooie apparaat kochten dachten we heerlijk, de koffie zoals ze in Italië hebben. Je kan werkelijk alle soorten koffie maken met dit apparaat maar dan beginnen de problemen na een paar maanden als je in de ochtend vroeg een lekkere espresso wilt zetten weigert het apparaat aan te gaan.
De Sage Barista Touch is een krachtige pistonmachine.
Het apparaat heeft trouwens een aantrekkelijk design en is afgewerkt met een roestvrijstalen look. Via het grote Touchscreen beeldscherm worden alle belangrijke instructies aangetoond om uiteindelijk de perfecte koffie te bereiden. Zo kun je met behulp van een dergelijke functie je eigen drankjes naar eigen wens aanpassen. Drankjes kunnen overigens van een naam worden voorzien om eventuele verwarring in de toekomst te voorkomen. Bovendien bezit de Barista Touch maar liefst vijf voorgeprogrammeerde koffiesoorten.
Zodra je de piston in de houder plaatst, gaat de ingebouwde conische maalschijf te werk.
Dankzij de doseringcontrole maalt de machine de juiste hoeveelheid koffie.
Aan de rechterkant van de machine vind je een draaiknop waarmee je maar liefst 30 verschillende maalgraden kunt instellen.
Op de bovenkant van de pistonmachine staat een 250 gram grote bonenhouder die overigens luchtdicht gesloten is om de versheid van de koffiebonen te waarborgen.