Ik heb dit programma lange tijd gebruikt op mij game pc. De installatie ging bij mij zonder problemen, geen problemen met internet of iets dergelijks.
Het programma werkte goed maar kon alleen geupdate worden met Internet Explorer, dus niet met FireFox. Dit alleen vond ik al een enorm min punt. Toen toch maar internet explorer terug gezet naar default zodat ik normaal kon updaten.
Ook daarna heb ik nog lange tijd problemen gehad met het updaten, updates die niet wouden installeren etc. Dit was na een aantal keren ook opgelost.
De firewall werkte gewoon goed, geen problemen mee gehad.
Uiteindelijk vertrouwde ik de virus scan niet hellemaal dus ben ik gaan zoeken naar een virus test bestand. Eicar was het test bestand dat ik ging gebruiken. Tot mijn grote verbazing kon ik de test file gewoon downloaden. Hij kon ook gewoon op mijn harde schijf blijven staan maar zodra ik deze openede of handmatig ging scannen vond hij de virus. Dit is voor mij onacceptabel en heb het programma meteen verwijderd.
Daarna ben ik maar weer overgestapt naar mijn vertrouwde NOD32 en de normale windows firewall.
Kortom mijn ervaringen zijn niet al te best met dit paket!
opzich is dit wel een goed product, mits je hem eenmaal aan de praat kan krijgen.
zelf heb ik in het verleden al vaker de Norton programma's geinstalleerd maar vrijwel met iedere Norton versie heb ik installatie problemen met mijn internet.
uiteindelijk na veel gedoe en gezeik krijg je hem wel aan de praat, maar zelfs als je hulp vraagt aan de helpdesk kom je er niet uit.
dit komt aan gebrek van informatie die de helpdesk aan je geeft.
want toen ik het programma kreeg en wou installeren kreeg ik de hele tijd een foutmelding in het script en dit maakte het programma onbruikbaar.
Deze foutmelding verscheen telkens wanneer je de firewall wou configureren en dus kon je ook geen programma's laten blokkeren noch toestaan.
en doordat de firewall het internet dus blokkeerde, werd mijn complete internet door NIS 2006 dus platgelegd
Ik vroeg dus hulp aan de helpdesk, alleen die info die ze gaven hielp dus echt niks.
Om nog maar te zwijgen over de lange wachttijden voordat je antwoord terug krijgt van de helpdesk.
En verder kan ik je zeggen dat ik eigenlijk bij alle Norton producten wel installatie problemen heb gekregen en dat het internet na de installatie niet meer werkte.