![]() |
Review - Fairphone 2: hoe duur(zaam) is eerlijk? Het Nederlandse bedrijf Fairphone heeft deze keer een modulaire smartphone gemaakt. Duurzaamheid en transparantie staan voorop, maar tegen welke prijs? |
![]() |
Achtergrond - De modulaire smartphone is dood: leve de beetje-modulaire smartphone De modulaire smartphone komt er definitief niet, maar inmiddels is wel duidelijk dat diverse fabrikanten aan de slag zijn gegaan met de 'modulaire smartphone lite'. |
![]() |
Videoreview - Fairphone 2 Review - Hoe duur(zaam) is eerlijk? We hebben de eer om 's werelds eerste modulaire smartphone te testen. De primeur is bovendien van Nederlandse makelij. Fairphone heeft namelijk zijn tweede smartphone uitgebracht en daarbij de onderdelen die vaak als eerste kapotgaan vervangbaar gemaakt. Met… |
PRima toestel, enkele jaren in bezit. Wel paar keer bottom module vervangen (soms zelfs onder garantie).
Fairphone 2 gaat nu 2,5jaar mee met redelijk intensief gebruik.
Wat helaas de duurzaamheid in de weg zit is de processor. Meerdere bugs maken het apparaat steeds minder gebruiksvriendelijk. Diverse apps werkten niet meer na systeem-updates.
Bugs zijn niet gek omdat het een beta-telefoon is waarbij het concept telt.
Is wat duur maar ik ben van plan deze 5 jaar te gebruiken. Het OS wordt regelmatig geupdated waardoor de telefoon snel blijft. De microfoon is een keer kapot gegaan maar ik kon er makkelijk een nieuwe module in schroeven. Scherm heeft al mijn onhandige acties overleefd.
"Eerlijk, maar duur" is de grootste samenvatting. De telefoon is modulair en zo heb ik pas geleden de camera naar een betere versie kunnen upgraden (benodigd; schroevendraaier). Product wordt jammer genoeg ook veelvuldig geplaagd door technische problemen. Als deze er niet waren zou ik het product aanraden.
Goed inintiatief maar slechte telefoon. Scherm voor tweede keer vervangen. Beeld blijft trillen en slaat op hol. Ben al 4 maanden met Fairphone bezig. Ze zeggen sorry maar helaas wordt niets opgelost. Ik ben niet veeleisend maar de telefoon moet het wel doen.
Koop geen Fairphone
Een zeer unieke telefoon, populair bij de community. Het is helaas wel duidelijk dat Fairphone niet het designbudget had van de concurrenten.
Dit is de ideale keus als je een eerlijke telefoon wilt, terwijl de prijs, de specificaties en de designmissers geen probleem voor je zijn.
Goed idee achter deze telefoon
Ik vindt de fairphone een goede telefoon. Niet alleen het design maar ook de lange accuduur.