€ 152,- bij Proshop.nl

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 15 december 2019

Sony WH-1000XM3 vs. Bose NC700 - Twee noisecancelling kemphanen vergeleken

Sony heeft bij de WH-1000XM3 vooral geïnvesteerd in de noise canceling. De kussens van de oorschelpen sluiten goed af, wat maakt dat de noise cancelling optimaal zijn werk kan doen. Hij heeft bovendien Adaptive Sound Control, wat wil zeggen dat het niveau van de noise cancelling automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid. Het geluid van de WH-1000XM3 bevat veel bas. Daar moet je van houden. Wij geven de voorkeur aan een wat neutraler geluid, al maakt de equalizer in bijgeleverde mobiele app een hoop goed. De WH-1000XM3 kan overweg met Ldac en aptX. Dat is een duidelijk voordeel. Helaas is de microfoon van de WH-1000XM3 minder, wat je merkt in telefoongesprekken. De bouwkwaliteit van de WH-1000XM3 is prima en het is prettig dat hij opgevouwen kan worden, wat ervoor zorgt dat hij in een lekker kleine hoes past. De WH-1000XM3 heeft bovendien een goede batterij, die het bijna 30 uur volhoudt. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Ergomane
24 augustus 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zilver)

Zolang het werkt krijg je uitstekende geluidsonderdrukking, een prettig geluid en handige bediening. Er is echter een groot probleem met deze hoofdtelefoon:

Zodra de linker earcup vochtig wordt bij bijvoorbeeld hoge luchtvochtigheid of door zweten leidt dit tot een soort storing in het ANC circuit waarbij windachtige geluiden in die cup ontstaan. Deze nemen in volume toe tot een zeer storend geluid. Na drogen functioneert de hoofdtelefoon weer als vanouds.

Bij inspectie blijkt dat schroeven in de earcup nat worden / roesten. Isolatie van de schroefjes met drupjes cyanoacrylaat verhelpen dit probleem (tot nu toe).

Dit is IMO een ernstige designfout van Sony en gezien de prijs van het product onvergeeflijk.

Pluspunten

• Onderdrukt geluiden erg goed, vooral lage tonen
  • Zit prettig, geen pijn oren
  • Hoofdband heeft voldoende padding
  • Makkelijk mee te nemen door rotatie cups

Minpunten

• ANC genereert afgrijselijke ruis bij vocht
  • Trage pairing, ook bij opnieuw opzetten bestaande verbinding
  • Sporadisch van 30% naar 0% batterij
  • Microfoon geeft geen goede ervaring gesprekspartij

maridude
1 april 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik heb de Sony WH-1000XM3 al een paar jaar in gebruik en ik ben er nog steeds erg blij mee. Goede geluidskwaliteit met heldere audio. Er ligt wel nadruk op de bass vind ik.

De ANC werkt nog steeds goed, maar misschien dat ik door gewenning andere geluiden wel wat meer ben gaan horen. Die geluiden vallen trouwens tijdens het horen van muziek wel nog wat meer weg, waardoor het nooit storend is.

De koptelefoon draag ik elke dag op werk en gaat mee voor 3 dagen, voordat ik moet opladen. Het is erg comfortabel dankzij de zachte oorkussens en het lichte ontwerp, maar in de zomer merk ik toch dat het een beetje benauwd wordt.

Het touchpad werkt goed, maar fysieke knoppen zijn soms fijner. Ik heb namelijk een aantal momenteel gehad dat ik per ongeluk de muziek pauzeerde omdat ik er met mijn hand langs ging.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • ANC is echt top
  • Lange batterijduur
  • Modern ontwerp

Minpunten

• In de zomer toch wat benauwd
  • Registreert soms ongewenste aanrakingen

OFV
12 oktober 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Inmiddels ruim 3 jaar in bezet. NC werkt fantastisch. Geluid goed in balans. Koptelefoon lijkt wel wat kwetsbaar en bij lang dragen of warm wat zweterig. Verder zeer tevreden. Prima accuduur. Microfoon buiten veel last van wind maakt bellen lastig.

Pluspunten

• Noise cancelling
  • Geluid
  • Accuduur
  • Prijs

Minpunten

• Wat kwetsbaar
  • Zweterig bij warmte
  • Microfoon last van wind

Moebius78
29 september 2022 Product gekocht

Gewoon prima ding.

Pluspunten

• goede noice cancelling
  • mooi geluid
  • bediengemak

Minpunten

• warm na langdurig dragen

hipnie
1 september 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Fraai vormgegeven koptelefoon met goed geluid en uitstekende noice cancelling.
Voornaamste nadelen: 1) Band op het hoofd gaat bij mij irriteren. Elk uur verplaatsen op het hoofd is mijn tijdelijke oplossing. 2) Zweten rondom de oren bij de oorschelpen, bij warmte. Vooral last na afdoen. 3) Windgevoeligheid tijdens bellen

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Noice cancelling
  • Batterijduur
  • Opladen snelheid

Minpunten

• Niet bruikbaar tijdens opladen
  • Draagcomfort
  • Wisselen van apparaat
  • Bellen in de wind

GrasPlukker
23 januari 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik heb dit product tweedehands overgenomen, nadat de vorige eigenaar na +/- 2 jaar met veel plezier gebruikt van heeft gemaakt. Het geluidskwaliteit is naar mijn ervaring zeer goed, de noise cancelling optie werkt goed en de accuduur gaat nog ongeveer 20 uur mee na toch 2 jaar actief gebruik.

Pluspunten

• geluidskwaliteit
  • accuduur
  • Ingebouwde microfoon prima
  • Goede noise cancelling

Minpunten

• geen

Stephen.
21 januari 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Een geweldige koptelefoon prachtig geluid hele goede noise cancelling. Oor kussentjes zitten erg prettig. zit veel bas in. Alleen had er iets meer ruimte gemogen voor je oorschelp.

Pluspunten

• Hele goede noise canselling
  • Hele Goede geluids kwaliteit
  • Zit goed op je oren

Minpunten

• Er mag iets meer ruimte voor oorschelp

Jinsoku
10 januari 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Fijne headset met enorm goed geluid.
Noise cancelling is echt heel erg goed, misschien wel iets te goed.
Het voelt namelijk soms alsof het teveel is als je gewoon met de hoofdtelefoon op loopt zonder muziek aan.
Batterijduur is top, gaat erg lang mee.

Pluspunten

• Mooi Design
  • Goed Geluid
  • Goede Bass
  • Noise cancelling
  • Goede Batterijduur

Minpunten

• Aggressive Noise cancelling kan storend zijn

TMCThomas
5 januari 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

goed geluid, diepe bass en de ANC is echt geweldig, zodra je muziek aan hebt staan hoor je echt niks meer van je omgeving. Ik had hem in het begin iets comfortabeler verwacht, viel me echt tegen, maar inmiddels door gewenning of inwerken zit hij een stuk beter.

Pluspunten

• Geweldige ANC
  • Geluidskwaliteit zoals verwacht zeer goed

Minpunten

• Oorschelpen mogen nog ietsje dieper.
  • Interuptie bij wisselen ANC/ambient modus, duurt ook lang om van modus te wisselen.
  • Microfoon werkt niet via 3.5mm kabel.

mika_bos Newbie
17 december 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik heb veel ervaring gehad met koptelefoons van verschillende prijsklassen, ik ben altijd voorzichtig geweest met het kopen van een high-end koptelefoon, maar ik ben overgehaald door een vriend. Als je geeft om geweldige geluidskwaliteit, lange batterijduur, comfortabel model, en rust aan je hoofd, dan is dit product perfect!

Pluspunten

• goede geluidskwaliteit
  • geweldige noice canceling
  • goed pascomfort
  • lange batterijduur
  • robust

Minpunten

• geen bluetooth multi-connectie

thakgrandka
7 december 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Een hele fijne koptelefoon met goed geluid en een fijne zitting op de oren.

Helaas veel problemen met Windows 11 (Dit zal door windows zelf komen want op windows 10 doet de koptelefoon het uitstekend).

Pluspunten

• Goed geluid
  • Zit fijn op het hoofd
  • Lange batterij

Minpunten

• Werkt niet goed met windows 11

Macfreakje
17 november 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Prima headset voor de prijs, zit erg comfortabel vanaf dag 1 maar batterijduur kan wat beter. Bas is perfect op goed afgemixte muziek. App is vrij nutteloos, de instellingen worden niet door de headset onthouden. Moest AptX inschakelen omdat de LDAC codec brak is en zorgde voor kraken en disconnects.

Pluspunten

• Prijs
  • Comfortabel vanaf dag 1
  • Goed geluid voor elektronische muziek
  • Noise cancelling is zeer goed

Minpunten

• ANC standaard aan
  • LDAC codec
  • Max 1 apparaat tegelijk verbonden
  • App nutteloos

A Lurker
5 oktober 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal echt uitvoerig getest, maar zelfs anno 2021 is dit wat mij betreft de beste keus tussen 100 en 300 euro. De XM4 mag dan wel beter zijn, maar is ook ruim duurder (260 vs 180) en concurrenten laten vaak toch meer steken vallen.

Pluspunten

• Mooi gedetailleerd geluid
  • Breed stereobeeld
  • Bas is vol, baslijnen komen goed uit de verf
  • Equalizer
  • Weinig 'cabin pressure' met ANC aan

Minpunten

• Wel heel erg veel bewegingsvrijheid in de schelpen (scharnier + draaimechaniek), hopelijk maak ik 'em niet stuk
  • Equalizer out-of-the-box erg op midden en laag gericht, erg wollig geluid. Alle schuifjes behalve 400Hz een stuk omhoog zetten lost het probleem op wat mij betreft

amas
9 juni 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Zeer fijne koptelefoon voor drukke plekken (in het OV, op kantoortuin) met prima geluidskwaliteit en goede ANC. Helaas zeer oncomfortabel vergeleken met mijn andere bedrade open koptelefoons. Drukt teveel op mijn hoofd, zowel bovenop als bij de oren. Na een uur moet ie toch echt even af.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • ANC
  • Goede app

Minpunten

• Zeer oncomfortabel
  • Slechts met 1 apparaat verbinden
  • Overdreven bas

sabas123
2 mei 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Geweldig ding, tot dat ik er de laatste verse van firmware had opgezet en nu werkt de ANC aanzienlijk slechter zonder een manier om dit te fixen...

Pluspunten

• Goede ANC

Minpunten

• Firmware kan ANC kapot maken

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Nap
25 april 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Totaal nieuwe geluidservaring met lange batterijduur, laadt snel, zit lekker. Niet geschikt als gaming headset, de microfoon doet het niet als je hem op PC aansluit (Windows)

Pluspunten

• Top geluid
  • Handige opbergcase
  • Design

Minpunten

• Geen microfoon bij PC verbining

Gradus15
19 maart 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Wij kunnen het beter hebben over het feit dat ik hier maar 50 woorden mag plaatsen. Tjonge jonge 5de keer opnieuw typen

Woow sony dat zijn de eerste woorden die mij binnenschieten. Dit ben ik totaal niet gewend van Sony. Dit is een perfect product
100% aanrader

Pluspunten

• Design
  • Mogelijkheden
  • Bas
  • Klanken
  • Comfort
  • Accu duur
  • Ruis onderdrukking
  • App Equlizer

Minpunten

• Fors benzine verbruik
  • Apk verlopen
  • Geen trekhaak
  • Heb geen min punt na sony

seriousjin
15 maart 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Heb deze ANC headphone sinds begin september in huis. Bevalt enorm goed. Goed geluid en bovenal werkelijk sublieme noise canceling. Kreeg na dag of 40 helaas een vaker voorkomend defect (zie https://www.reddit.com/r/sony/comments/axwpzd/wh1000xm3_static_in_one_ear/). Gelukkig door coolblue omgeruild voor nieuw exemplaar. Voor onderstaande punten vooral vergeleken met B&O H9 en Sony XM4.

Pluspunten

• Sublieme noisecanceling. Passief eigenlijk al, maar helemaal met ANC.
  • Goede geluidskwaliteit.
  • Prijs-kwaliteit goed, m.i. zeker beter vergeleken B&O H9 (€500) en XM4 (€361).
  • Opvouwbaar, met degelijke hardcase bijgeleverd.
  • Ondersteuning voor aptX in tegenstelling tot XM4.
  • Noise canceling optimalisatie met metingen van geluid rondom je oor en foto's van je oor (gimmick? :-) )

Minpunten

• Niet bruikbaar tijdens laden.
  • Belachelijk kort USB kabeltje (zonder adapter voor stopcontact) bijgeleverd, zonde.
  • Ontstane defect met storend geluid in een oorschelp bij ANC.
  • Wellicht beetje overmatig bassig zoals hier vaker beschreven, eventueel aan te passen met equalizer.
  • Helaas wordt equalizer niet ondersteund bij gebruik aptX en moet je dan overschakelen op een (theoretisch) inferieure codec.
  • Notificatiepiepjes en stem ("noise canceling on" etc) enorm luid en storend. Volume hiervan verandert niet met rest van de volumeregeling en is niet in de app aan te passen (gemiste kans..). Is wel uit te zetten in de app.
  • Vergeleken B&O H9 wel beetje plastic fantastic. Voelt lichtgewicht, flimsy, kunstlederen oorkussens die na een tijdje kapot schijnen te gaan.

Ekkoe Newbie
28 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Goede geluidskwaliteit, noise cancelling is super, batterijduur fantastisch, zit lekker, etc. Enige nadelen: Geen mute knop voor microfoon en switchen van apparatuur is clunky (7 seconden aan/uitkop ingedrukt houden.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Batterijduur
  • Gebruikersgemak
  • Zit goed
  • Stabiele BT verbinding
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Geen microfoon mute knop
  • Wisselen van apparaat is onhandig

Tuuan
19 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Geluid en NC zijn inderdaad superb.

Na 3 weken echter last van krakend scharnier op linker oorschelp. Dit schijnt een zeer veel voorkomend probleem te zijn, waar de reviews helaas niets over zeggen. Zoek maar eens op Google "1000xm3 krakend schranier" of "sony wh-1000xm3 hinge issues"

Helaas teruggestuurd.

Pluspunten

• Superbe noise cancelling
  • 360 sound in Tidal !!!
  • Batterijduur

Minpunten

• Krakend scharnier linker oorschelp
  • Draagcomfort
  • Krakend scharnier linker oorschelp ;-)

MsG
17 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Als retourproduct kunnen kopen voor een zeer gereduceerd tarief. Erg fijne koptelefoon met goede noise canceling en een fijne logische bediening. Ik kom af van een Sennheiser Urbanite XL, en qua bediening en noise canceling is dit een mooie upgrade.

Pluspunten

• Prettige gesture-bediening
  • Fijne pasvorm
  • Lange accuduur
  • Kwalitatieve app
  • Hele goede Noise canceling

Minpunten

• Oren worden warm
  • Google Assistant vervangt NC-knop

Dwarlorf
15 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zilver)

Deze headphone koop je voor de noise cancelling. Omdat de noise canceling zo goed werkt, doe je concessies aan het geluid. Dit betekent niet dat het geluid heel slecht is maar het is niet vergelijkbaar met het neutrale geluid van mijn Beyerdynamics DT770 Pro of mijn DT880. Laat je niet afschrikken door de negatieve punten hieronder. Het zijn voornamelijk niet vaak voorkomende kliene ergernissen.

Pluspunten

• Goede ANC
  • Goede pasvorm
  • Makkelijk te bedienen
  • Bassy

Minpunten

• Laadt niet met elke usbc kabel/port
  • Bassy
  • De linker schelp moet rechts in de protective case en visa versa. Onlogisch en verwarrend
  • Werkt niet tijdens het opladen
  • Volume aanpassen met gestures resulteert soms in volgend nummer

Cebby
10 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Deze koptelefoon heb ik nu meer dan een jaar in mijn bezit en ik kan niets anders zeggen dat het een heleboel situaties een stuk prettiger heeft gemaakt doordat ik mijn omgeving makkelijk kan buitensluiten. Daarnaast ook nog prettig in gebruik met een lange batterijduur.

Pluspunten

• Goede noise cancellation
  • Lange batterijduur
  • Zit prettig voor lange periodes

Minpunten

• Soms lastige touchbediening

sjoerd290995 Newbie
4 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Goed geluid en NC, echter na een jaar begon het scharnier te kraken, Storend tijdens het lopen of bijvoorbeeld eten. Erg hard geluid. Niet acceptabel voor zo een dure koptelefoon

Pluspunten

• goed geluid
  • goede NC

Minpunten

• Krakend scharnier
  • Duur

Rikkerd125
3 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Dit is echt een top koptelefoon, heb hem nu al een jaartje en kan echt zeggen dat als je een goeie koptelefoon wilt hebben dit toch wel echt de beste is voor de prijs, op dit mommend kost hij 220Euro en dat vind ik echt elke euro waard

Pluspunten

• Erg goeie noise cancelling
  • Zit er lekker
  • mooi geluid
  • Goeie prijs kwaliteit
  • Laat erg snel op
  • Lang te gebruiken zonder pijn

Minpunten

• tap to pause mag wat beter

lautjuh90 Newbie
31 januari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Koptelefoon met heel fijn geluid, goede noise cancelling ook zonder muziek. Lange accuduur. Hoofdband zit fijn, oordoppen passen goed en drukken niet hard op je oren. Zit ook prima met bril!
Helaas na enkele maanden rammel in ene oordop, retour gestuurd, nieuwe gekregen. Nu weer hetzelfde probleem, dus weer retour...

Pluspunten

• zit fijn
  • goed geluid
  • noice cancelling werkt ook zonder muziek
  • mooi design

Minpunten

• snel kapot
  • niet bruikbaar tijdens opladen
  • korte usb kabel

stiest
28 januari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zilver)

Gekocht €210 en was erg benieuwd naar de hoofdtelefoon. Prachtige ANC, geluid valt zwaar tegen. Had al gelezen dat het geluid niet bijster goed was, maar kon zelfs mijn lage verwachtingen niet matchen. Mocht je het geluid geen probleem vinden dan is het een heerlijke apparaat.
Via Wavelet EQ

Pluspunten

• ANC is fantastisch
  • Voelt prima stevig aan
  • Handig in gebruik
  • Goeie case

Minpunten

• Geluid is niet helder
  • Hoog en mids worden weggemoffeld
  • Te zware bass (smaak)
  • Als je EQ in app gebruikt dan daalt kwaliteit enorm (SBC codec)
  • Ook via app als Wavelet geprobeerd geluid te tweaken, maar niet tevreden

Pieterboss
21 januari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Alle van de koptelefoon is echt geweldig.

Pluspunten

• geluid kwaliteit
  • ANC

Minpunten

• bij behoorden app

cascer1
20 januari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Een heerlijk comfortabele headset met fantastische noise cancelling

Pluspunten

• comfortabel
  • battery life
  • goede noise cancelling

Minpunten

• touch controls reageren niet altijd

MooDyBLueS
14 januari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zilver)

Prettige audio, goede EQ in de app, slechte manier van switchen tussen devices, audiobug op macOS omdat de Sony niet met AAC wilt verbinden, kunst en vliegwerk is nodig om dat te fixen. Volgende keer worden het toch de AirPods Pro, maar met het geluid en NC ben ik tevreden.

Pluspunten

• noise cancellation
  • comfort
  • app en EQ
  • fijn geluid

Minpunten

• macOS audiobug
  • BT perikelen van switchen: disconnect op de een, connect op de ander, dat is niet 2021 waardig

satya
2 december 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Eind november 2020 aangeschaft voor199€, bij deze prijs een no-brainer. Om de koptelefoon op mijn oren af te stemmen gebruik ik de equalizer van de Sony telefoon. Prima NC en veel luisterplezier met handige touch bediening. Geen klachten van anderen bij telefoneren gehad over het geluid.

Pluspunten

• Automatische noise cancelling
  • Draagcomfort
  • Geluidskwaliteit
  • Laag is mooi en diep
  • Batterijduur
  • Touch bedienning
  • Draagcomfort

Minpunten

• bij deze prijs, geen

BartKuijl Newbie
29 oktober 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik zat erg te twijfelen tussen welke koptelefoon ik moest nemen. Eenmaal getest, was ik meteen verkocht. Fijn voor in het openbare vervoer of op werk/school. Echt een aanrader!

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Bass
  • Uitgebreide app
  • Noise Cancelling
  • Accuduur
  • Prijs-Kwaliteit

Minpunten

• Touchpad
  • Extreem korte USB-C kabel meegeleverd

nielsprins
2 oktober 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Heb hem 2 keer gekocht bij verschillende winkels met 3 maanden tussen de aankopen. Beide keren kon ik een raar geluid na een tijdje luisteren ontdekken, net alsof er iemand zacht aan het graven was. Dus heb ze weer geretourneerd. Beide keren updates geprobeerd maar dit helpte niet.

Pluspunten

• geen

Minpunten

• Ruis probleem

Jvann
23 september 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Ik was aan het studeren met deze koptelefoon op. Toen ik de koptelefoon afzette viel het mij op dat het hard kletterde op het dak van de regen, dat de koelkast stond te brommen, er veel auto's lang mijn huis reden en mijn computerfans aan het blazen waren. Bedankt Noise-cancelling!

Pluspunten

• De koptelefoon zit comfortabel om je oren ...
  • Prima noise-cancelling, zeker prettig voor studeren.
  • Goed afgewerkt.
  • Komt met redelijk compacte case.
  • Accuduur prima.
  • De €200,- die ik ervoor betaald heb is het waard.

Minpunten

• ... maar op een gegeven moment krijg ik toch pijn van hoe strak de koptelefoon zit. Als ik hem losser doet zit de koptelefoon weer niet goed op mijn hoofd.
  • Je kan niet pairen met twee apparaten tegelijkertijd.
  • Het geluid is prima, al had ik ietsjes beter verwacht voor deze prijs.

gogabber Newbie
23 september 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Bouwkwaliteit niet erg goed, bij mij na een paar maanden ging het plastic kraken. Is wel mooi klein op te vouwen, en lekker licht.
Noise Canselling + passieve isolatie zeer goed. Wel problemen met ruis aan een oor.
Touch control middelmatig, handig op het hoofd, maar om nek onbetrouwbaar

Pluspunten

• Noise Canseling
  • Touch control
  • Veel bass (voor de liefhebbers)

Minpunten

• Bouwkwaliteit
  • Touch control
  • Veel bass (ik niet echt een fan)
  • Problemen met ruis (weet niet hoeveel het voorkomt?)

nieksvd
6 september 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Een fijne ANC-koptelefoon die ondanks zijn compromissen erg veelzijdig is. Ik vond de geluidsdemping in eerste instantie best goed, toen de ANC blijkbaar nog niet eens aanstond. Kun je nagaan :)

Noise-cancelling maakt reizen (OV, voor studie bijvoorbeeld) fijn. Rustige podcast in een drukke, luidruchtige trein? No problemo!

Pluspunten

• Krachtig geluid
  • Goede ANC
  • Fijne bediening
  • Aardige app
  • Goede accuduur

Minpunten

• Tap-to-pause werkt niet altijd goed
  • Oor raakt de binnenkant van de earcup
  • (Voor sommigen) wat tweaks aan de EQ vereist
  • Wordt warm om de oren

Lovecraft Newbie
18 augustus 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Met de burenruzies die hiermee voorkomen worden, betaalt deze headset zich dubbel en dwars terug.

Pluspunten

• Zit aangenaam
  • Goed geluid
  • Noise canceling werkt goed

Minpunten

• Bluetooth koppelen maar aan één apparaat tegelijk.

Saturnus
17 augustus 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Noise cancelling is erg goed en nauwelijks bijwerkingen in de oren. Geluidskwaliteit is ok, maar zonder equalizer aanpassing (laag-, midden/hoog+) slecht. Sound stage is zeer matig. Poweroff tijdens laden jammerlijk. Werkt via jack kabel net zo goed als Bluetooth. Werkt ook passief maar dan slechte kwaliteit. Mooi opvouwbaar. Stevige case.

Pluspunten

• Noise cancelling: werkt goed
  • Noise cancelling: weinig bijwerkingen (vergeleken met Bose Noise Cancelling Headphones 700)
  • Noise cancelling: kan stemmen doorlaten
  • Zit comfortabel
  • Bediening goed, app nauwelijks nodig
  • Audio afspelen werkt goed via 3,5 mm jack kabel
  • Mobiliteit/bescherming: opvouwbaar en case
  • Batterij is groot en laadt snel op

Minpunten

• Geluidskwaliteit had beter gemoeten (redelijk te compenseren met EQ)
  • Sound stage erg slecht
  • Niet te gebruiken tijdens laden
  • Aan/uit zetten duurt zeer lang: knop secondenlang indrukken
  • Aantal crashes van de headset (ja echt) neemt toe laatste weken
  • Geen TRRS jack (voor mic uitvoer)
  • Volume van statusmeldingen niet instelbaar (af en toe schrikken)
  • USB-C laden werkt niet of traag met Pine64 PinePower

peerbrok
10 juli 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Na enige twijfel toch deze koptelefoon aangeschaft, vooral vanwege de positieve reviews.
Het geluid bevalt prima, al hangt het uiteraard ook af via welk medium je luistert en hoe je de equaliser instelt. Via een streamingsdienst hangt het uiteraard ook af in welke kwaliteit je kunt streamen.

Pluspunten

• Geluid is goed
  • Eenvoudig te bedienen
  • Swipe-functies werken prettig
  • Batterij level hoorbaar (een keer op aan/uit knop drukken)
  • portable
  • NC werkt goed

Minpunten

• draagcomfort - oren worden warm
  • oplaadkabeltje had idd langer gemogen

TweakSpek Newbie
9 juli 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Prima product, maar zeker niet goedkoop. Lange accuduur en prettig om te dragen. Goed functionaliteit, zeker als je met bluetooth verbonden bent.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Draagcomfort
  • Mooi etui

Minpunten

• Prijs

Heb jij ook een Sony WH-1000XM3 (Zwart)?