Gemiddelde gebruikersscore
Ideale oplossing voor kamers waarin al wel een coax kabel ligt, maar je die niet gemakkelijk kunt/wilt vervangen door een netwerkkabel (bijvoorbeeld omdat er in die kamer ook een tv staat, of omdat de coax kabel erg vast zit).
TLDR; Doet wat je ervan verwacht, loste mijn probleem op van internet/netwerk naar zolder, op volle snelheid.
Voor de verbinding naar het gastenverblijf lag er een coax voor de tv. Internet vond plaats met devolo powerline. Deed het goed maar nooit sneller dan 80 Mb/s. Nu met de moca adapters veel hogere snelheden ( tot 1Gb/s) en een beter tv signaal. Heb er een ASUS router op aangesloten in AP modus. Makkelijk te configureren via de aimesh mogelijkheid (als je al een aimesh router hebt).
Heel tevreden over deze aankoop! Ideale oplossing indien er enkel coaxkabels aanwezig zijn.
Ik had genoeg van gezeur over een niet stabiele WiFi in ons overbevolkte huis. Ik had geen zin om netwerk kabels te gaan trekken, maar realiseerde me dat in bijna iedere kamer een coax TV aansluiting zit. Een paar dagen later blijkt deze oplossing PERFECT in dit scenario.
>110 meter afstand overbrugd met Hirschmann Gigabit internet over coaxadapter - 2 stuks voor aansluiting schuur op woonhuis
Grondcoaxkabel getrokken vanuit meterkast naar schuur.Latency was rond de 17ms seconde. Upload/download snelheid zijn identiek aan woonhuis.Ken geen alternatief die zulke hoge snelheden zo ver en goedkoop kan verzenden. Installatie is simpel.
Gemakkelijke en snelle montage aan de bestaande coax kabel die van beneden naar boven loopt. Je hebt alleen nog van die losse coax connectors nodig. Ik kan geen vertraging meten als ik de computers aansluit via deze verbinding of direct op het modem. Latency bleef rond de 10ms seconde.