Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
6 december 2006 Rapporteer

Aanschaf

Hier valt weinig over te vertellen. Ik had op het moment een goede geluidskaart nodig, om destijds mijn Athlon 64 3200+ te ontlasten bij zware geluidstaken, en om beter surround geluid weer te geven. De X-Fi serie was net nieuw, en bleek al gauw een erg goede reeks te zijn. Omdat ik weinig eisen had, behalve goed surround geluid op mijn headset viel mijn keus op de simpele versie van de X-Fi serie.

Gebruikservaring

Na het in gebruik nemen van deze geluidskaart met mijn oude Zalman 5.1 surround headset merkte ik een redelijke verbetering in geluidskwaliteit ten opzichte van mijn onboard geluid. Vooral het afspelen van muziek werd een plezierige ervaring. Ook tijdens games bleek het geluid altijd feilloos weergegeven, en de kwaliteit was altijd perfect.

Pas na het in gebruik nemen van een andere headset merkte ik de echte verbetering. De nieuwe Sennheiser headset gaf op zowel de onboard chip als op de X-Fi een verbetering, maar pas bij de X-Fi kon er een duidelijke verbetering gemerkt worden. In bepaalde spellen kwamen geluiden duidelijker naar voren, en surround klonk zelfs op deze stereo headset prima. Ook in films kon ik niet klagen over de geluidskwaliteit.

De "budget"...

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit
  • Ondersteuning alle wenselijke geluidstype's (THX, EAX)
  • Lage processorbelasting

Minpunten

• Zeer weinig aansluitmogelijkheden
  • Geen Pci-Express versie
  • Slechte werking Windows Vista drivers

3 van 5 sterren (Voldoende)

Ik heb zelf geen X-Fi gekocht maar mijn broer heeft er wel een hij is er redelijk over te spreken en heb de zijne gebruikt voor te testen en moet zegen dat hij niet slecht klinkt MAAR...... (De "maar" is voor de serieuze geluids liefhebbers onder ons) Ik gebruik op het moment zelf nog (even) een Audigy2 in mijn pc, en daar zit op aangesloten een yamaha RP-U200 DD/DTS versterker, met daar op aangesloten een Magnat 5.1 speaker-set Dit is een van de beste versterkers voor pc's op de markt, dus kan je het verschil tussen geluidskaarten ook echt horen. Ik heb dus zijn pc(1) dan ook aangesloten op mijn versterker(2) / speaker-set(3) en hoewel er zeker een verbetering in het geluids kwalitijd hoorbaar is (voornamelijk de effecten) is het...

Pluspunten

• zeer goede geluidsefecten.
  • Lage CPU belasting.
  • (maar niet veel meer dan een Audigy maar een stuk beter dan onbaord geluidskaarten)
  • Veel mogelijkheden.

Minpunten

• GEEN DD-Live !!!!!
  • Geen optical-in/out.
  • (alleen op de nog duurdere modellen)
  • Niet echt een koopje.
  • Niet voor de serieuze geluids liefhebber.

Dit is werkelijk een fantastische kaart om mee te gamen.
EAX bijvoorbeeld is gewoon een geweldige uitvinding en Creative is ook vastbesloten om deze techniek 'op te dringen' aan spelletjesfabrikanten.
Dit vind ik belangrijk omdat audio voor een enorm deel de beleving van een spel beïnvloedt. Positionering, echo en occlusion zijn dan een paar van de eigenschappen die bijzonder aan het realisme van een spel kunnen bijdragen.
Ook voor het maken en afspelen van muziek is de kaart erg geschikt, mede door de zeer functionele driver en de ondersteuning voor ASIO.

Het audiocircuit is dik in orde: de versterker op de kaart is prima, de microfoonversterker is prima en de DAC is goed (voor zover ik weet; ik heb de DAC niet op een hele goeie set kunnen beluisteren).
Ook de XP driver is goed: makkelijk te installeren, zonder blue screens, geen grote vertragingen tijdens het booten.

Pluspunten

• Audiokwaliteit voor zover bekend.
  • 3D-Positionering met koptelefoon.
  • Driver.
  • Uiterlijk (hé, alles telt!).
  • Creative (Hoe heet een geluidskaart vandaag de dag in de volksmond? Juist, SoundBlaster!).

Minpunten

• Relatief duur, omdat ieder moederbord tegenwoordig on-board audio heeft laten veel mensen een aanschaf als deze achterwege terwijl het zeker meerwaarde kan hebben.

23 maart 2006 Rapporteer

Ik heb hiervoor (na de SB live) gewerkt met de Soundstorm (nforce2) de Audigy 2 ZS en de Terratec Aureon 7.1. Voor deze beoordeling heb ik gebruik gemaakt van een Sennheiser koptelefoon, Creative Gigaworks S750 surround boxen en KEF IQ5 stereo boxen en voor ASIO een Edirol PCR-M50 midi keyboard.

Voor normaal muziek luisteren zal je door geen van bovenstaande kaarten teleurgesteld raken maar ik moet zeggen dat de X-Fi meteen opviel door de helderheid van het geluid (zonder EQ en andere opties). Aan opties heb je dan ook meteen voldoende met deze X-fi. Hoewel het er op de nieuwe crystalizer na niet veel meer zijn dan die van de audigy is de uitvoering duidelijk verbeterd. De CMSS routines zijn duidelijk beter dan de audigy en dat ervaar je zelfs op je hoofdtelefoon. Ook de normalizer is een welkome toevoeging en deed zijn werk goed.

Creative adverteerd met remasteren van je cd's en zelfs mp3s maar dit is, zoals iedereen wel verwacht, een tikkeltje overdreven. Ook al is de kaart in staat je muziek realtime "beter" te laten klinken is van remasteren geen sprake.

De processorbelasting is met deze kaart inderdaad zeer laag, zowel in games als in Reason/Cubase blijft het ver onder de waardes die ik met de Soundstorm/TT haalde...

Pluspunten

• Prima geluidskwaliteit
  • Processor belasting
  • ASIO latency
  • Enorme hoeveelheid opties en features.
  • Prijs

Minpunten

• Weinig aansluitingen (moet je ook een elite pro/platinum of Fatal1ty FPS voor kopen)
  • Weinig extra software meegeleverd in vergelijking met retail audigy 2zs

31 juli 2009 Rapporteer

7 januari 2007 Rapporteer

Gebruikt in combinatie met:

AMD Athlon 64 3000+
MSI K8N Neo
2048 mb Corsair CMX1024-3200C2PT (2x)
Radeon X800XT
Creative HS300 headset
Philips 5.0 surround systeem

Mooi kaartje, geeft zeer goed geluid voor dat geld. Ik ben helemaal verliefd op de surround effecten. Toch echt wel een stuk beter dan een Realtek 97.
Ook de software is zeer degelijk. Bij het installeren kan je precies instellen wat je wel en niet geïnstalleerd wil hebben, zodat overbodige programma's die je toch niet gebruikt geen extra geheugenbelasting geven.
Had wel wat meer aansluitmogelijkheden verwacht. Nou moet ik toch nog steeds achter me pc kruipen om van boxen/headset te wisselen, terwijl ik dat met mijn oude onboard gewoon via de frontconnector had kunnen doen. Ook geen audio-in, vervelend als je een tv kaart hebt.

Pluspunten

• Mooi geluid
  • Software is overzichtelijk en netjes
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Geen echte audio-in, alleen een microphone-in
  • Aansluiting aan frontpanel connector niet mogelijk

10 maart 2013 Rapporteer

1 april 2009 Rapporteer

30 november 2008 Rapporteer

14 februari 2008 Rapporteer

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Creative X-Fi XtremeMusic?