Tweakers
De Mi A2 Lite van Xiaomi heeft opvallend veel hardware voor een lage prijs. Zo heeft hij een scherm dat prima afleesbaar is in de zon en een grote accu die een uitstekende accuduur oplevert. Hij draait op Android One; dat betekent dus relatief schone software met de belofte van relatief snelle updates en upgrades. Daarmee is het na de release wel misgegaan, want er bleken in diverse updates grote bugs te zitten. Het is dus oppassen in de komende tijd. Ook als deze telefoon optimaal blijft werken, zijn er een paar nadelen. Hij heeft een micro-usb-poort en dat is anno 2019 ouderwets aan het worden. Ook hoef je weinig te verwachten van de camera, maar wat prijs-prestatieverhouding betreft, is deze Xiaomi niet te kloppen. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Echt een topper qua budget ( voor 155,-) loopt soepel .
Een echte Android One kocht hem met 8.1 , onmiddelijk 9.0 update (en 10 komt eraan en denk dat ik 11 ook nog wel krijg.
Licht goed in mijn hand en er zijn maar 2 Mi apps
No-nonsense telefoon met dankzij Android One altijd de laatste Android versie en onbeperkte cloud-opslag van foto's. Na 8 maanden intensief gebruik nog geen seconde spijt. Genoemde minpunten zijn relatief: Camera is goed genoeg voor kiekjes en dat het toestel wat zwaar is geeft juist ook een solide gevoel.
In het begin problemen gehad met deze telefoon naar het schijnt door Google: de android 9 update. Kon de tel niet opnemen bij een gesprek. Het is nu verholpen en de telefoon werkt weer goed.
Een toestel met goede prijs-kwaliteitverhouding. Grote accu & Android One. Let even op meegeinstalleerde reclame-apps: bij mij stond Caping erop.