Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
9 april 2020 Rapporteer

Dit is een nieuwe review (2020) over een stokoude monitor (laatst verkocht in 2008). Lees hier waarom.

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • Ontzettend duurzaam
  • Brede kijkhoeken
  • 75hz
  • Stabiele voet, wiebelt niet

Minpunten

• Mettertijd gaan kleuren per monitor verschillen
  • RTA
  • Ghosting bij vertikaal scrollen van webpagina
  • Niet in hoogte verstelbaar

6 september 2005 Rapporteer

Introductie Ik heb dit scherm nu ongeveer 14 dagen, het draait in een dual opstelling met een Xerox XA7-19i (8ms) en als vergelijkingsmateriaal heb ik een Iiyama Vision master pro452 meegenomen en een Neovo F-419 (25ms versie, inmiddels verkocht). Dit is mijn 3e TFT scherm in 4 maanden tijd. Ik heb dit scherm gekocht omdat ik verre van te spreken was over de ghosting van mijn Xerox scherm (zie mijn productsurvey daarover) bij het spelen van Quake3 en met Quake4 op komst besloot ik toch maar een ander scherm te proberen. Een collega had zojuist een 930BF aangeschaft en was bereid een dagje zonder te zitten zodat ik hem kon proberen. Qua ghosting was ik behoorlijk te spreken en heb toen besloten zelf ook maar een scherm te bestellen.

Pluspunten

• Ghosting t.o.v. andere TFT schermen
  • Zowel DVI als D-Sub kabel geleverd

Minpunten

• Fletse kleuren
  • Weinig kleuren
  • Witte balk bovenin van backlight
  • Witte balk onderin (minder erg als bovenin)
  • Matige kijkhoek

3 van 5 sterren (Voldoende)
28 april 2009 Rapporteer

Op 14-3-2006 heb de Samsung 930BF gekocht voor € 357,50. Na meer 3 jaar ervaring leek het mij toch de moeite waard om een review te schrijven, ook al is deze niet meer te koop. Deze tips kunnen van pas komen als mensen een 2de hands 930BF willen kopen. Toen ik het scherm kocht was het een berg geldt voor een scherm, maar dat was het ook waard. Nu inmiddels 3 jaar verder zijn de kleuren nog perfect. In het verleden heb ik 1 defect gehad. Plotseling kreeg ik een groene streep van boven naar onder in beeld. Het scherm werd door een koerier opgehaald, 2 weken later mocht ik hem weer ontvangen, dus zeer snel afgehandeld. Over de service van Samsung zit het wel goed. Verder heb ik geen dodepixsls gehad Het scherm zelf. Het scherm is zeer...

Pluspunten

• Snel in elkaar te halen zonder gereedschap
  • Geen backlight bleeding
  • Standaard kleur settings
  • DVI, VGA en power kabel meegeleverd

Minpunten

• Prijs (was toch een aardige cent)
  • Achter paneel

Zitpositie; onderuit gezakt op 60 cm van de schermen. Mijn ogen zitten op een hoogte van ongeveer 10 cm vanaf de bovenkant.
De vorige schermen:
Mijn vorig scherm was een 21" iiyama VisionMaster pro 500. Gekocht ergens in oktober 1998. Daarnaast stond een 17" iiyama VisionMaster17 van hetzelfde bouwjaar maar deze is nog geen jaar terug uit de nog steeds gesloten doos gehaald en in gebruik genomen. (was door omstandigheden een reserve exemplaar geworden)
Ik heb beide schermen aangesloten via de meegeleverde D-Sub kabel. Wat betreft contrast en kijkhoek was de iiyama CRT toch wel beter maar qua kleur voldoet de Samsung wat beter. De oorzaak zal wel in het dagelijkse gebruik van de oude monitoren zitten waardoor er slijtage aan de...

Pluspunten

• Goed bruikbaar met games, ook bij een ander gebruik dan de natieve resolutie. (Geen ghosting)
  • Zeer scherp beeld.
  • Uitstekende kleurweergave
  • Design en stevige constuctie.
  • Directe toegang tot scherm instellingen via knoppen.
  • Inclusief zwarte DVI en D-sub en stroomkabels.

Minpunten

• Contrast kan beter.
  • Kijkhoek is onvoldoende tot voldoende.
  • Geen papieren handleiding.

Ik heb deze gekocht bij MyCom, vanwege de onvoorwaardelijke 8-dagen retour garantie (en omdat de winkel bij mij om de hoek is ). Op internet wordt deze monitor overal als zeer goed beoordeeld. Ook al is hij via internet een paar tientjes goedkoper, heb ik toch wat beter vertrouwen in een winkel met een 'gezicht'. Bij het openmaken van de box valt meteen op dat hij geleverd is met zowel een D-Sub als DVI kabel, heel netjes. De cd met software heb ik wel bekeken, maar de software gebruik ik niet. Omdat ik nog een oude geforce in mijn bak heb zitten, gebruik ik de DVI ingang niet. Ik weet dus niet welke opties in de OSD bij DVI zijn uitgeschakeld. Er is een groot scala aan mogelijkheden in de OSD, die voor mij echt overbodig zijn. Voor mij...

Pluspunten

• mooi uiterlijk vormgegeven
  • prima contrast en helderheid
  • geen ghosting
  • behoorlijk betaalbaar

Minpunten

• zoemend geluid van de monitor
  • overdreven veel toeters en bellen in de OSD en bijgeleverde software

8 januari 2006 Rapporteer

Vooraf Ik heb een dag geleden deze monitor binengekregen die ik bij EuroMaxi heb besteld. Voor de aanschaf van deze monitor heb ik erg veel reviews gelezen. Deze kwamen bijna allemaal heel erg positief uit (vooral bij de T.net productsurvey). De nadelen die ik tegengekomen ben zijn: - Niet natuurgetrouwe weergave van kleuren - Klepje aan de achterkant - Hoge helderheid - Zwart niet echt zwart - Zoemende voeding bij lage helderheid (< 60%) Het is mijn eerste TFT-monitor die ik zelf heb, ik heb dus niet echt vergelijkingsmateriaal behalve mijn oude (CTX en Dell) CRT monitoren, en het scherm van mijn Dell Inspiron 6000. Wat denk ik ook een rol zal spelen bij mijn beoordeling over de pixeldefecten, is dat ik gekozen heb voor een...

Pluspunten

• 4ms responstijd
  • DVI
  • Alle kabels meegeleverd
  • Veel instelmogelijkheden
  • Design
  • Prijs
  • Geen ghosting
  • Geen pixeldefecten
  • Voeding ingebouwd in de monitor
  • Dunne randen

Minpunten

• Klepje aan de achterkant

8 januari 2006 Rapporteer

Mijn vorige scherm Mijn vorige scherm was een Gericom DX-997N 19" PureFlat CRT. Aangezien dit scherm behoorlijk wat ruimte in beslag nam en niet meer zo'n scherp beeld gaf, zat ik al een tijdje te denken om een TFT aan te schaffen. Afgelopen vrijdag heb ik dan toch de knop omgedraaid en ben ik naar Norrod gereden om de Samsung SyncMaster 930BF op te halen. Er was eerst nog een twijfel tussen de ViewSonic VP191B en de Samsung SyncMaster 930BF, maar aangezien ik de ViewSonic te duur vond en ik deze niet bij een winkel uit de buurt kon kopen, ben ik toch maar voor de Samsung gegaan. Allereerst moest ik wel wennen aan de helderheid van deze TFT tegenover mijn CRT. De helderheid en contrast heb ik maar iets lager gezet dan waar hij...

Pluspunten

• Kwantiteit (zeer goed scherm voor een lage prijs)
  • 4ms response time
  • Geen ghosting
  • Mooie vormgeving
  • Helder en natuurgetrouw beeld
  • DVI- / D-sub- / voedingskabel meegeleverd
  • Compacte verpakking
  • Eenvoudig aan te sluiten

Minpunten

• Kartelig beeld op een resolutie van 1024x768
  • Niet in hoogte verstelbaar

RHF
11 augustus 2005 Rapporteer

Na enig speurwerk op internet en na enkele reviews gelezen te hebben de LCD online gekocht. De voornaamste reden is de 4ms i.v.m. het gamen. Uit verschillende reviews blijkt de kleurweergave minder goed dan verwacht en komt deze LCD niet super goed uit de bus, op het gamen na dan. Tot nu toe ben ik heel tevreden en ik denk dat een gemiddelde computergebruiker (beetje digitale foto's en DV bewerken, internetten en af en toe een game) die minpunten niet eens opmerkt. Ik vind het echt een mooi beeld geven. Ik vergelijk het met een 15" Philips 150P (TFT), een Compaq MV900 (19" CRT) en mijn DELL labtop 1400x1050 pixels TFT, dat zijn de monitoren die ik nu gebruik. De Samsung geeft duidelijk het mooiste beeld. Wat wel belangrijk is waar...

Pluspunten

• Snel 4ms LCD, strak design, DVI en analoge kabel meegeleverd, mooie weergave van foto's, film en games. Slanke randen. Blijft een plezier om met dit scherm te werken. Indrukwekkende 19" LCD.

Minpunten

• Materiaal keuze kan beter (bv. afdekkapje achterzijde). CD-ROM inhoud onduidelijk. Menustructuur kan beter en knoppen aan onderzijde op onderrand knullig te bedienen.

29 april 2006 Rapporteer

Nou, ik heb 'm vanmiddag opgehaald, mijn Samsung Syncmaster 930BF. Hiervoor heb ik altijd op CRT-monitoren gewerkt, maar nadat mijn 17" Iiyama zolangzamerhand de pijp aan Maarten begon te geven heb ik besloten om nu eens voor een LCD-monitor te gaan. Van dat besluit heb ik tot nog toe geen spijt. Even een rapportje over wat mij zo deze eerste dag beviel en niet beviel (niet veel) aan deze monitor. Featureset Qua features is deze monitor geen positieve noch negatieve uitschieter. Met andere woorden, er zitten best wat features op en aan, maar of men ze gebruikt is een persoonlijke kwestie. Er zit zowel een DVI als een VGA-ingang op, deze zijn tezamen met de stroom netjes weggewerkt achter een klep met drukmechanisme (dus geen...

Pluspunten

• Prachtig helder en kleurrijk beeld, zeer weinig ghosting. Ik zie zelfs helemaal geen ghosting, maar ik ben ook maar ik. Prima garantievoorwaarden.

Minpunten

• Laten we eerlijk wezen, het is een prijzig ding. Jammer dat de voet niet in hoogte verstelbaar is, dat had ik eigenlijk wel verwacht.

Dit is naar mijn mening geen allround beeldscherm wat ik in andere surveys lees maar een pure game monitor.

Ikzelf was dus opzoek naar een game-monitor en dat is dit beeldscherm echt, geen ghosting gamma is zeer fatsoenlijk ook de demontabele voet maakt hem geschit voro lanpartys.
Maar de kleuren zijn bar en bar slecht, als ik in hotmail zit en ik heb het beeldscherm op het zogenaamde game profiel staan (er zijn een aantal profielen internet, movie, game en nog een aantal). Dan is het niet te zien welke nieuwe en oude mailtjes zijn, zo flets zijn de kleuren. Als je hem op "internet" zet is het beter te zien maar nog steeds niet fatsoenlijk in mijn ogen.

Ik ben geen held met het instellen van kleurenprofielen etc maar vanuit stock zou het ook redelijk moeten zijn... toch?

Of in het kort: game monitor nodig? Kopen
Allround / andere doeleinden? Zoek een ander exemplaar.

Pluspunten

• Ultiem game-monitor
  • Voet gemakkelijk te demonteren voor transport

Minpunten

• Bar slechte/fletse kleuren

23 april 2006 Rapporteer

Ik had eerst een 17 inch crt monitor. Omdat nogal weinig plaats had voor op me bureau heb ik maar ee 19 TFT scherm gekocht. Ben daarvoor naar mycom gegaan, omdat het in de buurt lag en omdat ik hem zo weer terug kon brengen mits ik pixel fouten zou ontdekken. Volgens de verkoper zou het in deze tijd geen pixel fouten meer zo snel voor komen. Ik zat eerst te twijfelen voor de
19" L1940PQ TFT en deze monitor. Op aanwijzen van de verkoper heb ik deze maar gekocht, ze kosten allebei 400 euro en deze heeft 4ms. Dus ik dacht neem deze monitor wel mee. Ben er verder er erg blij mee. Alleen ik heb niet echt het gevoel dat deze TFT nou zoveel scherper is dan me oude CRT scherm dat is eigenlijk het enige nadeel aan het scherm. De bouw is verder goed. Het is misschien een beetje irritant dat de knopjes aan de onderkant zitten maar ik stoor me er niet zo aan. Enigste nadeel veel ik ook de achterkap die de draden moet weg werken.

Vind het een beetje goedkope contructie en ook is het kabel gat wat de klein waar de DVI / D-SUB kabel uit komen hierdoor kan je moeilijker die achter plaat erop krijgen. Kwa snelheid heb ik niks te klagen want ik zie totaal geen ghosting. Vind dat de kleuren ook niet echt natuur getrouw worden weer gegeven. Vind...

Pluspunten

• * De Bouw
  • * Gelukkig is de monitor niet geheel zilver waardoor de monitor ook mooi staat bij een zwarte behuizing
  • * De bijgeleverde D-sub / DVI (niet overal krijg je er een DVI bij
  • * Reactie tijd is meer dan perfect
  • * Knopjes aan de onderkant ( zie je die lelijke dingen niet)

Minpunten

• * Afdekplaat van de Kabels (montage is nogal prut)
  • * Kabel gat tussen de afdekplaat en de monitor is nogal wat krap zodat je de kabels er tussen moet proppen.
  • * Vind het beeld niet veel scherper dan me oude CRT
  • * Vind de kleuren niet echt natuurgetrouwer dan me CRT (Neovo scherm zie de games er veel realistischer uit)
  • * Prijs van de mycom ( op internet kost die rond de 330 euro!)

24 februari 2006 Rapporteer

Prima monitor, zeer over te spreken zowel om mee te gamen als om te surfen, tot nu toe nog geen andere dingen mee gedaan dus daar geen oordeel over. De dunne rand is samsung eigen, vind ik een grote plus. In vergelijking met mijn vorige monitor, neovo 417, is die scherm een verademing, geen witte verticale strepen meer, iets wat me het meeste stoorde aan de 417. Ghosting etc geloof ik niet in geloof ik wel maar heb ik nooit ervaren dus ook niet met deze monitor. De spulletjes die bij de monitor zaten waren precies wat ik verwacht dat bij een nieuwe monitor van any brand zou moeten zitten, wat kabels en de drivers.. heb nog een doos vol kabels plugjes en spullen die ik bij andere hardware kreeg en ik nooit iets mee doe. Prima monitor dus.

Pluspunten

• Dunne rand
  • knoppen oke weggewerkt
  • naar verhouding licht in gewicht
  • goede kleurverhouding

Minpunten

• Had in hoogte verstelbaar mogen zijn
  • voet is vrij licht :) niet in overeenstemming met mijn derde positieve eigenschap maar het scherm zelf is prettig licht.

11 februari 2006 Rapporteer

Voordelen:
Geen ghosting.
Mooi beeld.
DVI en VGA optie.
Software heeft kleur profielen voor Video, Tekst, Game en (Sport???)
Groot beeld
Stabiele voet
Games zien er gelikt uit! Net of je een nieuwe videokaart hebt!
0 dode pixels
Je kan nogal wat met de "direct control" functie van nVidia drivers instellen.

Nadelen:
De knopjes zitten een beetje onhandig.

Algemeen:
Prima scherm. In een zin uigedrukt: Een ideaal scherm voor mensen die veel gamen en over willen stappen van CRT naar TFT. De ghosting is echt niet zichtbaar in games. En geloof me.. Na een weekje werken aan dit scherm wil je niet anders...

Pluspunten

• Geen ghosting.
  • Mooi beeld.
  • DVI en VGA optie.
  • Software heeft kleur profielen voor Video, Tekst, Game en (Sport???)
  • De lichtuitstoot is prachtig! Als je in Counter Strike gelflasht word dan zie je ook echt een dikke flits die gewoon een beetje "pijnlijk" meer gevoelig is aan je ogen. Zelfde bij Need for Speed Most Wanted als je tegen een laag staande zon in kijkt.
  • Groot beeld
  • Stabiele voet
  • Games zien er gelikt uit! Net of je een nieuwe videokaart hebt!
  • 0 dode pixels
  • Je kan nogal wat met de "direct control" functie van nVidia drivers instellen.

Minpunten

• De knopjes zitten een beetje onhandig.
  • De doos is niet zo'n model wat je weer dicht kan schuiven... Ik vind dat jammer omdat je anders het scherm wat makkelijker in de doos mee naar een lan kan brengen.. Wel is dit op te lossen door een riem of band om de doos te trekken.
  • Je moet er niet te dicht op zitten want dan zie je een beetje kleur verschil. Dit zal temaken hebben met de kijkhoek.

25 januari 2006 Rapporteer

Ik heb deze monitor nu al zo'n drie weken intensief in gebruik. Bij oplevering geen pixeldefeten en nu nog steeds niet. De beeldkwaliteit vind ik zeer goed, een sprankelend beeld. Van ghosting is geen sprake,met Need for Speed Most Wanted een mooi beeld. Bij een heel zwart beeld zie je wel wat backlight lek aan de bovenrand, maar daar heb ik verder geen last van. Het geheel is netjes afgewerkt, de knopjes zitten weggewerkt onder de onderrand en zijn goed bereikbaar, alhoewel ik ze nauwelijks gebruik. De prijs voor deze monitor was EUR 369,- Ook wel prettig is dat de voeding zit ingebouwd en niet zoals sommige monitoren met een losse netvoeding is uitgerust. Mijn ervaringen betreffen alleen de DVI-aansluiting; de VGA-aansluiting gebruik ik niet. De kijkhoek is redelijk, alhoewel er onder een hoek verkleuring optreedt. Omdat het scherm mat is heb ik geen last van spiegeling.

Pluspunten

• Mooi scherp beeld. Stabiele opstelling. Geen pixeldefecten.
  • Ingebouwde voeding. Geen hinderlijke brom o.i.d.

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar en voet kan niet draaien.
  • Backlight lek aan bovenrand.
  • Geen Nederlands in menu.

9 januari 2006 Rapporteer

Ik heb lang getwijfeld over de aanschaf van een TFT-monitor. Maar de Samsung heeft me niet teleurgesteld. Geen dode pixels, en geen ghosting. Wel een scherp en redelijk rustig beeld. Het is geen staaltje van high-tech design, maar een strakke no-nonense monitor. De 930BF is een prima monitor voor een redelijke prijs. Het instellen vergt wat oefening. De auto-knop werkt alleen bij een analoge verbinding. Bij het eerste gebruik viel het beeld nogal tegen, maar na wat klussen was het resultaat prima. Dat wil zeggen, kleurecht en enigszins stil. Een helemaal perfecte instelling is een project dat ik maar even op de lange baan heb geschoven. De knoppen op het scherm zijn me deels nog een raadsel, maar softwarematig aanpassen is goed te doen. De bijgeleverde handleiding is overigens nogal summier.

Pluspunten

• Snelheid
  • Beeld

Minpunten

• Installatie en finetuning

19 december 2005 Rapporteer

Dit is mijn eerste TFT monitor, hiervoor had ik een Step17'' CRT die vergelijkbaar is met de Eizo en Iiyama monitoren Eerste indruk De eerste indruk die de Samsung maakt als je hem uit de doos haalt is: wow... De vormgeving is echt heel strak. Mooie dunne randen rondom het scherm, en de knopjes onderaan de monitor voelen solide aan. Montage en afwerking Na het scherm in elkaar te zetten, (je moet de voet er onder bevestigen, is overigens heel makkelijk) heb ik het scherm op mijn bureau geparkeerd en aangesloten. Dat aansluiten ging niet vanzelf, de connectors zitten achter een plastic klep die snel los schiet. De klep is bevestigd aan de rest van de monitor d.m.v. een soort druksluitingen. Als je de monitor iets naar achteren...

Pluspunten

• Vrijwel geen ghosting
  • Mooie strakke vormgeving
  • Geen dode pixels
  • Goede kleurweergave
  • Contrastratio van 700:1
  • Ingebouwde voeding
  • Prijs

Minpunten

• Klepje aan de achterkant is brak
  • Voet is niet in hoogte verstelbaar
  • Een klein beetje backlight bleeding (boven en onderkant)
  • Inkijkhoek

2 september 2005 Rapporteer

Voordat ik deze monitor kocht had ik eerst een Belinea 19" CRT, deze beviel zeer goed, behalve dat het scherm erg ver naar achteren uitstak, een TFT was de enigste oplossing. Toen ik eens wat rond aan het kijken was tussen de verschillende 19" TFT's op het forum van Tweakers.net viel mijn oog al snel op deze Samsung zowel qua design als qua technische specificaties. Al snel de knoop doorgehakt dat deze het zou gaan worden, en hem dezelfde dag nog besteld in de PC winkel hier in de buurt, helaas was het scherm nog slecht leverbaar en moest ik een aantal dagen wachten (wat uiteindelijk opliep tot 1 week wachten maar daar zeur ik niet over nu ik het scherm heb ) Het scherm is in 1 woord prachtig te noemen, mooi design, snelle...

Pluspunten

• Snelle responstijd (ideaal voor gamen)
  • Mooi design (past goed op je bureau)
  • VGA en DVI ingang (het is mogelijk meerdere systemen op je monitor aan te sluiten).

Minpunten

• Afdekkapje achterkant monitor
  • Meegeleverde software

13 september 2015 Rapporteer

Samsung Syncmaster 930BF Zilver, Zwart

Staat opzich stevig, is redelijk compact en is best scherp!
Alleen dat klepje aan de achterkant is heel irritant (zeker bij het verplaatsen!)

Pluspunten

• Best scherp
  • Goede respons-time
  • Geen backlite bleeding

Minpunten

• Klepje achterkant
  • Menu vind ik onhandig
  • Kleuren zijn niet erg, euh, vol kleur

3 september 2012 Rapporteer

23 augustus 2011 Rapporteer

3 juli 2011 Rapporteer

1 april 2011 Rapporteer

16 maart 2011 Rapporteer

1 januari 2011 Rapporteer

13 april 2010 Rapporteer

Samsung Syncmaster 930BF Zilver, Zwart

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 930BF Zilver, Zwart?