De Zenfone 5Z doet prima zaken op vele gebieden. De accuduur, specificaties en bouwkwaliteit zijn prima en ook de uitbreidingsmogelijkheden zijn fijn. Het grootste nadeel is wellicht het gebrek aan waterdichtheid. Toch zet Asus met de 5Z een telefoon neer voor een concurrerende prijs, zonder concessies te doen die al te veel pijn doen. Lees verder »
De 5Z heeft een goede lichtsterke camera. De telefoon voelt snel aan door zijn SD845 en de ZenUI interface lijkt op die van Samsung, maar met de instellingen van OnePlus. Tevens is de accuduur goed, gaat opladen snel en is de vingerafdrukscanner snel voor een goede prijs.
In de tijd dat ik deze telefoon had beviel hij mij goed. Hij voldoet aan mijn strenge eisen, ziet er goed uit en voelt stevig aan. Helaas moest ik mijn exemplaren (van twee verschillende webwinkels) terugsturen vanwege een beschadigde scherm en een beschadigde accu. Jammer, geen vertrouwen meer in bouwkwaliteit.
Premium desing voor een normale prijs. Accuduur zeer goed 1.5 dag met redelijk intensief gebruik, Face-unlock werkt geweldig, camera messcherp. Filmen kan zelfs op 4K met 60fps. Nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop.
Pluspunten
Degelijk gebouwd
Goede camera (ook als er minder licht is)
Goede accuduur
Face-unlock razendsnel
Minpunten
USB C connector (overal weer nieuwe kabeltjes neerleggen)