De NZXT H500i, de opvolger van de S340. Een mooie, solide en strak ogende, maar toch compacte behuizing waar een ATX opstelling prima in geplaatst kan worden. Pluspunten voor de toevoeging van verlichting, fan controller en goede cable management, minpunt voor de HDD kooi aan de onderkant.
Mooi stukje evolutie over de NZXT S340, wat al terecht één van de populairste strakke, compacte ATX torens was. Kwalitatief keurig, nog wat beter afgewerkt, nog wat fijner om in te bouwen, en we zien uitstekende prestaties (geluid en koeling) met een 2700X+RX580 setup. Zal ongetwijfeld (terecht) weer populair blijken.
Pluspunten
Kwalitatief netjes voor het geld (geheel staal), wat afwerking betreft zijn prijsklasse ruim voorbij.
Met de H500i slaagt NZXT in twee zaken. Ten eerste het leveren van een kwalitatieve, doch betaalbare behuizing en ten tweede het neerzetten van een waardige opvolger van de klassieke S340. Het design resulteert in uitstekend kabelmanagement, goede airflow, ruimte voor de meeste componenten en veel waarde voor je geld.
Pluspunten
Dat typerende design van NZXT blijft een schoonheid natuurlijk.
Voldoende ruimte voor videokaarten en een 240 mm radiator aan de voorzijde.
Uitstekende kabelmanagement dankzij de geïntegreerde goten en klittenband.
Airflow is ongetwijfeld goed; het geperforeerde zijpaneel helpt hierin mee.
Fan-controller en LED-strips in de H500i zijn de extra tientjes waard.
Bedrading van het voorpaneel is geïntegreerd in één aansluiting.
Beide versies komen met een tweetal Aer-fans.
Minpunten
Geen propere ruimte voor een 120 mm radiator aan de bovenzijde.
Slechts twee USB-poorten aan de voorzijde, terwijl de S340 er vier had.
Kooi voor de harde schijven moet gedemonteerd worden voor installatie.
Mooie minimalistische kast, maar zeker niet onopvallend. Hij is voorzien van alle toeters en bellen. Het enige wat voor mij echt mist een degelijke geluidsdemping.
Case met een compact en mooi uiterlijk, alleen erg weinig clearance voor liquid cooling in combinatie met een videokaart die aan de grote kant is, goed op letten van te voren!
Ook is de airflow niet super vanwege de kleine grill aan de voorkant, had eerder mesh willen zien.
Heb deze kast gekocht want had een nieuwe kast nodig
Eigenlijk gewoon een plezier om in te bouwen, ik zou bijna nieuwe onderdelen kopen zodat ik meer in deze kast kan rommelen.
Eventuele RGB die hierbij zit is ook wel mooi, al was het niet nodig voor mij.
Gekocht voor eerste build, bisueel er naar te kijken laat je mond al over lopen. Het werken in de case was suepr gemakkelijk, jammer dat er niet goed werd uitgelegd hoe je de smarthub moest installeren.
Pluspunten
Makkelijk in te werken
Visueel prachtig
Cablemanagement makkelijk
Duimschroeven makkelijk voor snel open of dicht te maken
UItstekende case. Makkelijke bevestiging van alles, behalve de 3.5" zou beter kunnen.
Zeker voor waterkoelers lijkt mij dit een prima case dankzij de verwijderbare beugel vooraan de case.
Pluspunten
praktisch en compact
RGB software makkelijk in gebruik
Minpunten
De verticale expansiesloten worden niet duidelijk uitgelegd
Goede case, erg mooi gebouwd ook!
Cable management ruimte achterin de kast, echter is die niet groot genoeg voor een 24 pins kabel. (Maar dit kan uiteraard ook aan mijn kunnen liggen). Verder erg strak en bijzonder stil. Meegeleverde Fans produceren amper geluid.
Mooie case met mooi glazen sidepanel, er zitten 2 fans meegeleverd wat wel chill is.
Jammer dat de fans best veel geluid maken, en ik vind het jammer dat er gaten in de bovenkant zitten voor de fans...