AOC Q27P1 Zwart

Prijs
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • IPS • 5ms - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Best Buy Guide - Monitor Best Buy Guide - April 2022

Welke monitor kun je nu het best kopen? Voor deze BBG zochten we naar de beste betaalbare schermen, gamingschermen, ultrawides en 4k-monitoren.

199 4 apr

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
0
+1
gewoonveldman 17 januari 2019 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

Prima scherm met een goede beeldkwaliteit. In mijn ogen een zeer goede kleurweergave, prettig om naar te kijken. Voor gaming is deze monitor minder geschikt, bij 60hz is er ghosting te zien, bij een overclock naar 75hz is dit deels verholpen.

Pluspunten

  • Veel aansluitingen
  • Monitor in hoogte verstelbaar

Minpunten

  • Ghosting

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 3

+1
GuyonPince 27 november 2018 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

Prima allround monitor, Goed voor productiviteit, iets minder voor gamen out of the box. Kleurweergave en contrast is goed. Bouwkwaliteit is goed en de verstelbare voet voelt solide. Bij een hoge helderheid is IPS-glow aanwezig, echter is mij dit bij normaal gebruik nog niet echt opgevallen.

Pluspunten

  • Prima kleurweergave
  • Verstelbare voet
  • Prijs
  • Met refresh rate OC ghosting verholpen

Minpunten

  • 60Hz
  • Ghoting
  • IPS-glow

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 2
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 3

0
TheByteBoy 3 oktober 2020
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

AOC Q27P1 Zwart

Beeldscherm met zeer goede prijs/prestatie verhouding. Veel features, weinig nadelen, kortom een 27" 2560x1440 monitor voor ruim onder de 200 euro, prima dus!

Pluspunten

  • qhd goede match voor 27"
  • goed in hoogte verstelbaar
  • veel aansluitingen met kabels erbij
  • ingebouwde voeding
  • fysieke knoppen (ook aan/uit)
  • goede bouw en beeldkwaliteit
  • prijs!

Minpunten

  • liever 1 extra hdmi ipv vga of dvi
  • usb alleen aan de zijkant
  • kabelmanagement en draaifunctie voet

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

spiree 23 december 2020 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

Goed scherm om op te werken, overal kwaliteit is echt goed.

Pluspunten

  • Prijs
  • verstelbare steun
  • Kleur contrast

Minpunten

  • ingebouwde audio

Eindoordeel

Score: 4
dave_7698 19 december 2020 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

Mijn eerste 1440p monitor na jarenlang op 1080p gewerkt te hebben. Top apparaat voor de prijs, de kleuren zijn mooi en de bouwkwaliteit is prima. Ook voor casual gamen is wat mij betreft deze monitor geschikt. Laat je niet teveel beïnvloeden door marketingtermen, dit is een uitstekende monitor.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kleurinstellingen aanpasbaar
  • Ingebouwde speakers
  • Overclocken naar 75 Hz
  • Helder, mat, IPS scherm
  • Zelf hoogte instellen, kantelbaar
  • VESA mount
  • USB hub met audiouitgang

Minpunten

  • 'Grote' randen, ietwat lomp
  • Geen 100+ Hz paneel
  • Scherm staat een klein beetje wiebelig
  • Bedieningspaneel is even wennen
  • Speakers zeer matig (maar ze zijn er wel)

Eindoordeel

Score: 5
Marcell96 6 juli 2020 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

Alleen aan te bevelen als je je niet ergert aan de minpunten en geen groter budget hebt, anders zeker overslaan is mijn mening!

Pluspunten

  • Overclockbaar naar 75Hz
  • Geen vergelijkbaar product voor deze prijs
  • Matte afwerking van behuizing zier er oke uit
  • Goede kleurweergave
  • Menuknoppen goed zicthbaar
  • Nergens glimmend plastic

Minpunten

  • Matte coating is erg zichtbaar bij lichte kleuren
  • Coilwhine bij grotendeels wit scherm
  • Onhandige USB plaatsing, kabels zijn zichtbaar
  • Dode pixels
  • Dikke schermranden
  • Bij kleinste aanraking kantelt scherm rechtsom

Eindoordeel

Score: 2
marteltor 23 april 2020 Product gekocht

AOC Q27P1 Zwart

In de EIZO test soms coil whine. Als ik een effen wit scherm opzette, leek het niet mooi egaal wit. Het leek alsof er nog een (slechte) screenprotector op zat. Misschien had dit te maken met de anti glare functie of had ik gewoon een slecht model.

Pluspunten

  • Prijs
  • Aansluitingen
  • Verstelbaarheid

Minpunten

  • Coil whine
  • Beeld niet egaal wit

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AOC Q27P1 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee