Review door de redactie

Preview - Cat S61 - Kan ruiken en op afstand voelen en meten

Op een beurs als het MWC kijken we verder dan alleen naar reguliere smartphones. Zo kwamen we deze Cat S61 tegen. Hij heeft een warmtecamera, luchtkwaliteitmeter en lasermeter.

115 1 mrt '18
03:16

Videopreview - Cat S61 Preview - Kan ruiken en op afstand voelen en meten

Op een beurs als het MWC in Barcelona komen we soms langs technologie die niet voor de massa is bedoeld, maar juist voor een heel specifieke doelgroep. Twee jaar geleden spotten we de Cat S60, die op dat moment uniek was in zijn soort. De smartphone had…

15 1 mrt '18

1 van 5 sterren
Frozen

18 oktober 2018 Rapporteer Product geleend

Cat S61 Zwart

De CAT S61 is gemaakt voor een bepaalde doelgroep: de industrie. Alles is daarop aangepast, de bouwkwaliteit, de stof- en waterbestendigheid, de accuduur en natuurlijk de features. De features waaronder de FLIR werken geweldig, en door deze features wordt de telefoon een handig stuk gereedschap.

Pluspunten

• Erg goede bouwkwaliteit met veel grip
  • Knoppen werken goed
  • Scherm kan enorm helder
  • Fantastische microfoon
  • Enorme accu en accuduur
  • Kan met eigen accu andere apparaten opladen.
  • Komt met veel handige apps
  • Heeft veel handige features: FLIR-camera, luchtkwaliteitssensor en laserafstandsmeter

Minpunten

• De SOC is mid-range maar bespaart wel accuduur
  • Had moeite met verbinden met de computer via USB (ligt mogelijk aan Microsoft)
  • Camera is matig maar voldoet
  • Speaker kan hard maar heeft weinig bass.

Kiswum
13 oktober 2018 Rapporteer Product geleend

Cat S61 Zwart

De camera is prima en dankzij de Flir camera kun je ook bijzondere warmtebeelden maken en opnemen. Met een mid-range Snapdragon 630, is dit een prima all-rounder waarmee je de meeste games kunt spelen. De prijs en het lompe design kunnen je weerhouden om voor dit model te gaan.

Pluspunten

• Unieke Flir camera om warmtebeelden mee te maken.
  • De accu kan zonder problemen 2 dagen mee.
  • Prima mid-range processor die de dagelijkse taken zonder problemen kan uitvoeren.
  • Dankzij de opstaande rubberen rand en zijkanten, kan de smartphone goed tegen een stootje.
  • Dankzij de IP69 certificering, kan de telefoon zonder problemen in het water worden gedompeld.
  • De camera is beter dan verwacht, hij presteert soms beter dan de high-end Xiaomi Mi6 smartphone.
  • Dual sim en 3,5mm hoofdtelefoon ingang.
  • De CAT S61 kan met handschoenen worden bediend, bijvoorbeeld als navigatiesysteem.

Minpunten

• Flinke prijs voor een mid-range smartphone (als je geen boodschap hebt aan de unieke Flir camera).
  • Geen vingerafdrukscanner om de telefoon snel en veilig te ontgrendelen.
  • Het logge design verdiend geen schoonheidsprijs.
  • Positie van de aan- /uitknop is niet ideaal, deze zou een centimeter of 5 lager moeten liggen. Op de hoogte waar je duim normaal gesproken ligt (voor rechtshandigen).
  • Flinke battery drain in de nacht. Er kan dan zo'n 10% verloren gaan in 8 uur tijd.

8 december 2019 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

Buitengewoon teleurgesteld& pissig. Dit toestel is ontzettend traag & buggy. Ik heb deze account aangemaakt puur & alleen om deze review te schrijven. En wil andere mensen behoeden voor aankoop van dit premium priced stuk prullaria.
Toestel meer dan 6 maanden in bezit. Speel geen games. Heb geen veeleisende apps.

Pluspunten

• Robuust
  • Special features

Minpunten

• SOC Onwerkbaar traag
  • Toestel loopt geregeld vast en start opnieuw op
  • Zelfs lichte reguliere apps ( Netflix etc. haperen & stotteren)
  • App launcher zet te pas & te onpas apps naar 'hidden'. Een of meerdere reboots nodig om ze weer 'visible'te krijgen. (niet te fixen met instellingen)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
UnlikeZero
3 maart 2020 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

Tweedehands dit toestel aangeschaft en nu in maart 2020 heb ik dit model een maandje in bezit.

De grootte van de telefoon is een klein obstakel in sommige gevallen en de softwarekant laat ook wat te wensen over.

Toch is het fysieke product een goede robuust gebouwde telefoon.

Pluspunten

• Robuust
  • Waterdicht
  • Batterijduur

Minpunten

• Softwarematig laat het te wensen over
  • Beetje te groot voor gebruik met 1 hand

MineTurtle
29 april 2020 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

Erg goed toestel die doet wat 'ie moet doen, zonder al te veel bloatware. Meegeleverde CAT apps voor de extra's als de FLIR, luchtkwaliteitssensor en afstandsmeter werken super, zonder allerlei toeters en bellen. Doet gewoon wat het moet doen. Gaat bij mij 2 a 3 dagen mee op 1x laden.

Pluspunten

• Snelheid
  • Betrouwbaar
  • Features
  • Degelijkheid
  • Accuduur (2 a 3 dagen icm spaarstand)

Minpunten

• Prijs

WFvN
11 april 2020 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

Geweldig toestel met prachtige eigenschappen. Maar....

Ik heb inmiddels 3 toestellen gehad, in totaal 5x retour gestuurd in verband met problemen:

- Onbetrouwbare accupercentages (onwaarschijnlijk lang percentage vast houden of juist ineens 10% zakken)
- Accudrain (1% per minuut)
- vocht achter screen en laserglas

Zonder deze ellende uitstekend..... Helaas

Pluspunten

• FLIR
  • Accuduur (bij normaal functioneren, helaas veel ellende gehad)

Minpunten

• Veelvuldige accuproblemen, 4x retour
  • Blijkbaar toch niet waterdicht
  • Geen wireless charging
  • Prijzig

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Sometweaker
14 oktober 2018 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

Leuke stevige telefoon die je koopt voor de gadgets.Camera is het grootse minpunt van de telefoon: deze is traag en de beelden zijn slecht bij avondlicht.
Microfoon past zich niet aan aan grote geluidsvolumes: audio opnamen bij concerten zijn niet goed.

Pluspunten

• Robuust
  • Waterdicht
  • FLIR camera
  • Afstandmeter
  • Luchtkwaliteitsmeter

Minpunten

• batterijduur: slechts 2 dagen
  • Camera: app is erg traag en video en foto's zijn erg slecht bij minder licht. Scherstellen duurt lang.
  • Groter scherm had ook gepast in deze telefoon

3 van 5 sterren (Voldoende)

4 september 2018 Rapporteer Product gekocht

Cat S61 Zwart

De accu’s esnel leeg, ik heb geen bijzondere apps aanstaan en ik zit echt niet veel op mijn telefoon maar op het einde van de dag is de accu ver leeg. Jammer dat ik mijn s60 al weggedaan heb. De aan/uit knop boven de volumeknop is onhandig.

Pluspunten

• Robuust, je hebt iets in de hand
  • Overzichtelijk
  • Bruikbare toepassingen

Minpunten

• Accuduur
  • Aan/uitknop

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Cat S61 Zwart?