Regulier toetsenbord was altijd toch onhandig in gebruik in mijn situatie. Ontdekte recent bestaan mini toetsenbordjes. Waren niet meer te krijgen in Nederland maar wel op Amazon.de en voor goedkopere prijs. Ook geen leveringskosten, prijs 39,99 euro.
Vrijdag 9 juni besteld, vandaag woensdag 15 juni ontvangen: leveringstijd 3 dagen.
Pluspunten
prijs
handligging
grootte
verlichting
design, layout
connectie
Minpunten
onbruikbaarheid wanneer je het op ander opervlak legt en zo wil gebruiken
inherente kwetsbaarheid, weinig aan te doen waarschijnlijk
Aangezien smart TV's en slimme mediaspelers toch nooit op kunnen tegen een Windows PC (met bv Kodi) met de TV als extern beeldscherm, zocht ik een klein draadloos toetsenbordje met touchpad en backlight, om mijn PC mee te bedienen vanaf de bank.
Enter: de Rii mini i28 van Riitek
Pluspunten
Klein
Licht
Backlight
Ingebouwd touchpad
Erg geschikt voor gebruik in Kodi
Ligt erg lekker in de hand
Volwaardig toetsenbord, alle essentiële toetsen aanwezig
Minpunten
Touchpad heeft geen voelbare randen
Touchpad is erg klein (plaatsing aan de achterzijde was misschien een optie?)
Het bereik is beperkt tot ongeveer 4 meter (zonder obstakels)
Geweldige oplossing. Ideaal voor HTPC's, Nvidia Shield e.d. Werkt gewoon uitstekend en bespaard je zo'n groot log keyboard die exact hetzelfde doet. Trackpad werkt prima. Toetsaanslagen voelen wel wat stroef, maar daar wen je wel aan. Enige is dat de toetsverlichting altijd even zoeken is (knopje zoeken in het donker).
Pluspunten
Klein
Licht
Goedkoop
Functioneel
Plug 'n play
Minpunten
Toetsen mogen wel met iets meer feedback
Muis is niet super precies, maar doet wat het moet doen
Duurzaamheid (vorige overleed na +-2 jaar, maar heb er toch weer 1 gekocht)
Zocht een toetsenbord met muis combo voor de mediacenter.
Dit is een 2-in-1 apparaat, dwz muis en keyboard.
Er bestaan ook 3-in-1 oplossingen, dat je er ook nog een infrared remote bijkrijgt. Dit moet je overwegen als je ook je tv-afstandsbediening wil vervangen. (was in mijn geval niet nodig).
Pluspunten
Mircofoon en koptelefoon aansluiting in aparaat
(optioneel) verlicht toetsenbord
Shoulderbuttons werken als muisknoppen
Touchpad of Airmouse functie
Media (o.a. kodi) te bedienen met de circelknoppen (navigatie, volume, pauze etc)