Gemiddelde gebruikersscore
Dit apparaat van DeLonghi is een compacte espresso machine die niet heel veel groter is dan een gemiddelde Nespresso-apparaat. Ook ziet het apparaat er robuust en mooi uit.
Belangrijke dingen om te weten: geen apparte boiler voor het stoompijpje en de portafilter is pressurized.
Leuk voor als je maar 1 of twee kopjes koffie of capuchino wil maken en je niet vies bent van extra handelingen en wat geknoei.
In principe heb ik de EC785 gekocht wat hetzelfde apparaat is met andere accesoires als vervanging van een vol-automaat (Philips/Saeco). Het issue met een vol-automaat was dat deze teveel onderhoud vraagt als je wil dat deze blijft werken. Dit apparaat gekocht met een losse espresso koffiemolen en het werkt perfect, iets meer handelingen maar het is allemaal veel makkelijker schoon en werkend te houden. E.a. nu een maand of 9 in gebruik en van de "zeefjes" een extra exemplaar gekocht zodat deze wekelijks in de vaatwasser kunnen. Kijkend naar de onderhoudsprijzen zie je dat e.a. makkelijk verkrijgbaar is tegen zeer acceptabele prijzen mocht er wel iets stuk gaan.
Ter vervanging van een Nespresso machine heb ik deze DeLonghi aangeschaft. Ik wou van de cups af ivm kosten. Wel wou ik een voorgeprogrammeerde hoeveelheid water zodat ik tijdens het koffiezetten andere dingen kan doen.
Ik ben erg tevreden over de aanschaf en zou zeker weer de zelfde keus maken.