De muis waarmee het eigenlijk allemaal begonnen is.
Echt een van de eerste die werd geprezen om zijn betere optische sensor met hogere resolutie (800DPI) en het juist tracken van zeer snelle bewegingen.
Doorgaans was de MX500 muis van Logitech al zeer populair onder gamers en andere mensen die veel achter de PC zaten.
Omdat het voor mij destijds aan bod kwam om mijn zwaar versleten muis te vervangen heb ik uiteindelijk gekozen voor deze MX510.
Aangezien ik altijd erg veel reviews en informatie over producten lees voordat ik deze aanschaf was ik bij de MX510 zoals bij vele andere producten niet erg sceptisch dan wel terughoudend over het betalen van 49.95 euro voor een muis.
Logitech stond bij mij al bekend als een bouwer van betrouwbare...
De Logitech MX510 gamersmuis Toen ik in het voorjaar van 2004 mijn eigen PC samenstelde was de keuze van de muis erg belangrijk, want de PC zou veel gebruikt worden voor het gamen. De MX510 was toen net uit en kostte ongeveer 50 euro. Ik heb hem gekozen omdat ik al eens de MX500 in mijn handen had gehad en dat beviel erg goed. De MX510 was de revolutionaire muis met een hoge DPI en een mooie blauwe 'paintjob'. uezYb3O4 Verpakking De doos is middenboven open en geeft de potentiele koper een goede blik op de muis die in een soort plastic blisterverpakking zit. Op de doos staan de belangrijkste features die deze muis moeten onderscheiden van de concurrentie, en deze zijn als volgt: - Een 5.8 megapixel/seconde...
Hij ligt goed in de hand en zeker in het begin glijdt hij over je muismat als een ster op het ijs. De knoppen klikken goed en het scrollwiel draait lekker.
Later als er wat vuil enzo onder de muis komt doet hij het wat minder lekker, maar nog steeds goed. Dit effect kan bij mij misschien vergroot zijn, omdat ik een steelpad gebruik. Als er dan een zandkorreltje o.i.d. onderkomt, kan je stoppen met gamen, en de muis/steelpad schoonmaken.
De drivers van logitech werkten niet echt goed bij mij, hoewel ik niet 100% zeker ben dat dat aan hun ligt. Feit blijft dat de logitech driver soms uit is gevallen, en ik het met de standaard Windows driver moest doen (ong. 8x in 2 jaar). Opnieuw opstarten helpt meestal. Wat ook raar is, is dat de cursor steeds stapjes neemt van 2-3 pixels, je kunt niet alle pixels bereiken.
Nu ik de muis zo'n twee jaar in gebruik heb, laten de glij-voetjes-stickers aan de onderkant van de muis los. Ik zal binnenkort eens naar de service afdeling bellen, hopenlijk hebben ze een nieuw setje liggen.
Al met al ben ik toch tevreden over deze muis, maar ik kan hem niet echt aanraden. Als ik opnieuw een muis koop, koop ik een andere.
Heb hem al sinds hij uitkwam. Tweak: ratel uit 't scrollwheel gehaald. Ding is niet kapot te krijgen en ligt heerlijk in de hand. Niet echt mooi meer (slijtplekken), maar ik werk er nog dagelijks mee op mijn werk, tig uren mee gegamed ook: hoog tijd voor een review ;)